Çamaşır makinesi çekmece deterjan kiri ..!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TKartaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TKartaL

Süper Üye
Puan 113
Çözümler 0
TKartaL
Çamaşır makinesine deterjan konan bölüm zamanla tortu ve katılaşmış deterjan kiri haline dönüşüyor. Ve yıkamayla çıkmıyor. Bunu çıkarmanın etkin bir yolu var mıdır?

Ben önce ılık suda bırakıp sonra geniş uçlu tornavida ile halletmiştim ,sonrada bir daha uzun zaman vermedim temizlemek için ,çok uğraşmıştım o zamanlar :)

Çaydanlığın alt kısmını su doldurun, iyice kaynatın.
Sonra ufak bir leğenin içine deterjan haznesini koyun, deterjan haznesinin içine doğru suyu dökmeye başlayın.
Sonra düz tornavida ile deterjanın kalktığı yerlerden temizleme yapabilirsiniz.
Ben bayağı uğraştım, çıkmayan yerleri var maalesef.
Belki 1 litre sirke dökseniz ek olarak o da işe yarayabilir. Ama kazımak şart anladığım kadarıyla.
Tabi plastiği kazımamak lazım, çamaşırlara plastik partikülleri bulaşmasın sonra. :kiskis

hangi marka detarjan kullanıyorsunuz bilmiyorum ama suyunuz sert veya basınç düşük olabilir.Makine arkasındaki ventilleri kontrol edin pislik tıkamış olabilir . Birde makineye hafif eğim vermek sorunu çözebiliyor . Servis öyle ayarladı bizimkini.

Kalıntıları çıkarmak için kireç çözücü ,sıcak suda bekletme işe yarayabilir.

geçen bende söktüm leğen içine kireç sökücü koydum beklettim sonra bulaşıkteli ile ovaladım temizlendi.

Kalıntıları temizlemek için Bulaşık teli ve cif en güzeli.Öncelikle sıcak suda biraz bekletmek lazım.

Ben internetten algoo isimli bir ilaç alıyorum aydabir veya iki ayda bir bulaşık ve çamasır makinasını temizletiyorum bariz cok fark oluyor en son algoo kalmamış eşdeğeri geldi

IMG_20200225_132113.jpg

Ben internetten algoo isimli bir ilaç alıyorum aydabir veya iki ayda bir bulaşık ve çamasır makinasını temizletiyorum bariz cok fark oluyor en son algoo kalmamış eşdeğeri geldi

IMG_20200225_132113.jpg

Acaba bunun kalıntısı kalıyor mudur makinede?

IMG_20200225_132113.jpg
Vestelinki ile aynı sanırım

IMG_20200225_132113.jpg
vestel servisinden temin edebilirsiniz.

bende kalıntı şüphesiyle kullanmıyorum linkteki karbonat iş görüyor .hanıma bundan kullandırıyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Helal olsun ernet'e be.!! İnnovatif pazarlama budur işte.
Bildiğimiz karbonatı poşetlemişler, olayı bitirmişler. İşin ilginç yanı, benim aktardan aldığım fiyata da yakın fiyatı var, yani çakallık da yapmıyorlar.
Bu kadar pohpoh yeter ernet'e.

Konuya gelirsek, Sodyum bikarbonat, yani içme sodası dediğimiz şey; devamlı kullanıldığında ciddi anlamda makinenin temiz kalmasına yardım ediyor, cihazın da kireçlenmesini engelliyor.

bende kalıntı şüphesiyle kullanmıyorum linkteki karbonat iş görüyor .hanıma bundan kullandırıyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Normal karbonatı ben makinede denedim, kazanın lastiğinde beyaz olarak leke bıraktı.
Belki kireç önleyici de yapmış olabilir tam hatırlamıyorum. :kiskis

Geri
Üst Alt