- 23 Kas 2017
- 20,973
Buzdolaplarının çalışma prensibi nedir, gelin birlikte öğrenelim.
(Video Türkçe altyazılıdır.)
(Video Türkçe altyazılıdır.)
''Güzel çalışır'', dersem çok soğuk bir espri olmuş olur o yüzden yazmıyorum elbette böyle bir şey
Eline sağlık kardeşim
(Yapanın da ekleyenin de)
Hic durmadan calismasina neden olacak 2 sey var.
1. Buzdolabinizin kapi contalarinda kacak vardir.
2. Termostat arizalidir.
Ben termostat nerede ve hangi şekilde bilmiyorum sıkıntı orada oldu... Oysa; timer (zamanlayıcı) denilen zımbırtı bozulmuş, bu forum ile tanışmış olsaydım bir şekilde teşhis konulur, çözüm zaten internetten alınacak 40 liralık parçayı değiştirmesi, onu yapabilirdim ama teşhisi koyan olmadı. Gelen usta kaç yıllık bu dolap, masraf yapmaya gerek yok, değiştir diyor...
Ocak ayında Vestel No Frost buzdolabımız hiç durmadan çalışmaya başladı, mutfağa ne zaman girsem çalışıyor, kış günü bu normal değil diyerek araştırmaya başladım, bu forum ile o dönemde tanışmış olsaydım belki sorunu kendim teşhis ederek 40 liralık zamanlayıcı (timer) değişimi ile çözebilirdim ama üç dört usta baktı çözemedi, hepsi de eski bu dolap değiştir diye gereksiz tavsiyelerde bulunmuştu.
En son değiştirmeye karar vermiş, buzdolabı araştırırken Vestel Yetkili Servisliği yapmış bi usta buldum, altından girdiler üstünden çıktılar sorunun kaynağını bularak değişim yaptılar ama fatura kabarık oldu tabi. Nasip kısmet dedik artık.
''Güzel çalışır'', dersem çok soğuk bir espri olmuş olur o yüzden yazmıyorum elbette böyle bir şey
Eline sağlık kardeşim
(Yapanın da ekleyenin de)
Her şerde bir hayır vardır aizzim, bunda da bir hayır vardır diyelim. Yine de inanıyorum ki o dönem tanışsaydık biz size yaptırtırdık o dolabı
Meşakkatli iş ama ben seviyorum rulman çakmayıO dönem tanışmış olsaydık, bana; eski çamaşır makinesinin rulmanlarını bile değiştirtmiş olurdunuz...