Buzdolabı kondenserden gelen titreşim sesi

ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
124
36
image3a4c4bcf5323060e.png

Merhaba buzdolabımın bir süredir sesi arttı. bir titreşim sesine benzer ses geliyor çalışma sesi ile beraber. arkasını açıp baktığımda resimdeki kondenserin benzerinin olduğunu gördüm ve kontrol kalemiyle dokunduğumda sesi kesildi normale döndü. biraz yerine doğru oturtmaya çalıştım ve kapattım. bir süre sonra ses yine yavaş yavaş artarak artmaya başladı. ne yapabilirim bu durumda? zarar vermek istemiyorum. kondenseri tutan T harfi gibi dişler var arasına plastik bir parça sıkıştırdım boşluğu varsa alsın diye ama hala ses geliyor. yardımlarınızı bekliyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bağlantısı olmayan borulardan kaynaklıdır muhtemelen (gaz giriş-çıkış),çünkü diğer kısımlar birbirine kaynaklı gibi görünüyor,bu boruların arasına sünger sıkıştırmak belki işe yarayabilir :ok (foto hazırlayıp atayım birazdan :ok )

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Heee, şinci anladım. Custom vibrasyon takozu 👍 :kiskis
Evet ,aynen öyle :) Bizim midea böyle acaip ses çıkartıyordu,tırrrrrrnnn diye neredeyse, komşum bize geldi "alattin bey sizin gürültü çok fazla,ne yapabilirsin" dedi, halbuki ben servis çağırmıştım:) Servis geldi, üst kapağı açtı, girişe sünger sıkıştırdı.6-7 ay sonra tekrar başladı, bu kez kendim söktüm bu sefer diğer yere sünger koydum, yıllardır böyle kullanıyoruz(mideanın ilk klimalarındandır) , hatta o zaman "komşum bak sesi kestim ,bana çay borcun var" demiştim de bizim hanımdan acaip fırça yemiştim :haha1

ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
124
36
Onu tutan takozlar gevşemiştir ya da fan pervanesinin balans sorunu vardır.
Kirli ise temizleyin.
Hocam pervane vs de sorun yok takozlardandır herhalde. takozla arasına bişi sıkıştırdım ses azaldı ama kesilmedi. fakat en ufak bir dokunmada ses kesiliyor yine. üstten alta biraz bastırdım en son kondenseri. ses kesildi ama yavaştan tekrar başlıyor gibi şu an.

Ben cırt kelepçe ile hafifçe kastırdım tabana doğru, iş gördü.
zarar vermekten korktum hemde bir delik vs bulamadım etrafında bağlamak için. kaynaklı olduğu için de sökülebilecek bir parça değil.

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
5 Ara 2020
503
36
Hocam pervane vs de sorun yok takozlardandır herhalde. takozla arasına bişi sıkıştırdım ses azaldı ama kesilmedi. fakat en ufak bir dokunmada ses kesiliyor yine. üstten alta biraz bastırdım en son kondenseri. ses kesildi ama yavaştan tekrar başlıyor gibi şu an.

zarar vermekten korktum hemde bir delik vs bulamadım etrafında bağlamak için. kaynaklı olduğu için de sökülebilecek bir parça değil.

üstten dolap tabanına yapıcan delik aramıycan :fiskos

zarar vermez:bye

Geri
Üst Alt