BÜTCEDEN BAĞIMSIZ OLARAK F/P TV TAVSİYE

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Merhabalar. Evime tv almak istiyorum. İki evim var birisiin oturma odası 15-20 mt. Diğerinin odası 25-30 mt. Genel'de tv amacım tivimate üzerinden futbol maç yayınları ve yotube de geçiyor zamanım buna göre tv tavsiyesi verir misiniz?

Bütçe olarak sorunum yok. İnç olarak size bırakıyorum fark etmez büyük olsa'da olur.
Marka takıntım yok.
Andond tv olması şart değil evimde zaten TV box olarak Homatics 4K Plus modeli var

İzleme açısı yanlar'dan ve karşıdan olacak şekilde.

Son olarak biraz araştırma sonucu vestel 55Q9900 ve 65Q9900 bunları buldum

Samurai Samurai Umut Barış Umut Barış

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40
Üst düzey resim kalitesine ihtiyacınız yok çünkü 4K içerik tüketmeyeceksiniz. Ucuz bir model almanız daha doğru olur. Vestel Q9900, QA9700 veya Grundig-Arçelik'ten beğendiğiniz bir modeli alabilirsiniz.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Üst düzey resim kalitesine ihtiyacınız yok çünkü 4K içerik tüketmeyeceksiniz. Ucuz bir model almanız daha doğru olur. Vestel Q9900, QA9700 veya Grundig-Arçelik'ten beğendiğiniz bir modeli alabilirsiniz.
Size zahmet sizce hangisi almalıyım. Şunu gidip görün inceleyin diyeceğniz ürün var mı

Yanlardan izlenecekse IPS olması şart.
55 lik model IPS ama 65'lik model karma üretim diye hatırlıyorum.
Karma dedğiniz ne oluyor. İps veya farklı panel mi geleblir ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40
Karma dedğiniz ne oluyor. İps veya farklı panel mi geleblir ?
Aynen öyle, Vestel tek tip panel kullanmıyor. Mesela Samsung ve TCL sadece VA panel ile üretim yapıyor. Fakat Vestel bir TV modelinde 3, 4, bazen 5 farklı panel üreticisi ile çalışabiliyor.

Örneğin 65QA9700 modelinde normalde 3 farklı panel kullanılır;
1) BOE marka ADS yani IPS,
2) LG marka IPS,
3) HKC marka VA.

Size hangisini geleceğini bilme şansınız yok ancak alacağınız cihazın üzerindeki seri numarasını öğrenir burada paylaşırsanız hangi panel kullanıldığını görebiliriz. Bir de Vestel bir süre sonra değişiklik de yapabiliyor yani yukarıda bahsettiğim model için daha farklı üreticiden başka bir panel de kullanabilir. Seri no olmadan bilme şansımız yok. Örneğin QA9700'ün 55'lik versiyonunda sadece IPS kullanılıyordu fakat bunu satın alıp VA ile karşılaşan kullanıcılar da gördüm.

Size zahmet sizce hangisi almalıyım. Şunu gidip görün inceleyin diyeceğniz ürün var mı
- QA9700 ve Q9900 modelini inceleyebilirsiniz,
- Fiyat yakın olursa TCL C645 modelini de inceleyebilirsiniz,
- Arçelik veya Grundig marka televizyonları da inceleyebilirsiniz. Mesela GHU 8500, GHU 9000 gibi.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Aynen öyle, Vestel tek tip panel kullanmıyor. Mesela Samsung ve TCL sadece VA panel ile üretim yapıyor. Fakat Vestel bir TV modelinde 3, 4, bazen 5 farklı panel üreticisi ile çalışabiliyor.

Örneğin 65QA9700 modelinde normalde 3 farklı panel kullanılır;
1) BOE marka ADS yani IPS,
2) LG marka IPS,
3) HKC marka VA.

Size hangisini geleceğini bilme şansınız yok ancak alacağınız cihazın üzerindeki seri numarasını öğrenir burada paylaşırsanız hangi panel kullanıldığını görebiliriz. Bir de Vestel bir süre sonra değişiklik de yapabiliyor yani yukarıda bahsettiğim model için daha farklı üreticiden başka bir panel de kullanabilir. Seri no olmadan bilme şansımız yok. Örneğin QA9700'ün 55'lik versiyonunda sadece IPS kullanılıyordu fakat bunu satın alıp VA ile karşılaşan kullanıcılar da gördüm.

- QA9700 ve Q9900 modelini inceleyebilirsiniz,
- Fiyat yakın olursa TCL C645 modelini de inceleyebilirsiniz,
- Arçelik veya Grundig marka televizyonları da inceleyebilirsiniz. Mesela GHU 8500, GHU 9000 gibi.
Tv boxum olduğu için andord tvye bakasım gelmiyor sebebi ise. Smart tvler daha hızlı geliyor. Andord sanki yavas gibi tabi doğru mu bilmiyorum :))

C645 serisi panel bilgileri belli mi hocam ips vs.
Arçelik veya grundig ne sebebden dolayı öneriyorsunuz?

Beko yu'da arçelik segmente dahil edeblir miyiz ?

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Tv boxum olduğu için andord tvye bakasım gelmiyor sebebi ise. Smart tvler daha hızlı geliyor. Andord sanki yavas gibi tabi doğru mu bilmiyorum :))

Samurai Samurai ustam buna yorumun var mı sana zahmet

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40

Merhaba hocam. TCL kendi ürettiği paneli kullanıyor televizyonlarında, CSOT marka VA panel. Üretimi Samsung'tan satın aldığı lcd fabrikasında yapıyor.

Beko, Arçelik, Grundig, Vestel önermemin sebebi yerli olmaları ve servis kalitesinin iyi olması. Sorun yaşadığınızda iade ve değişim daha kolay olabilir. Bir de sizin izleme profilinize göre yüksek kaliteli içerik tüketilmeyecek. Konsol bağlayıp oyun oynamayacaksınız veya 4K film izlemeyeceksiniz. Bu nedenle hızlı ve pahalı bir tv almanıza gerek yok.

TCL televizyonların hepsi VA panel olur.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Merhaba hocam. TCL kendi ürettiği paneli kullanıyor televizyonlarında, CSOT marka VA panel. Üretimi Samsung'tan satın aldığı lcd fabrikasında yapıyor.

Beko, Arçelik, Grundig, Vestel önermemin sebebi yerli olmaları ve servis kalitesinin iyi olması. Sorun yaşadığınızda iade ve değişim daha kolay olabilir. Bir de sizin izleme profilinize göre yüksek kaliteli içerik tüketilmeyecek. Konsol bağlayıp oyun oynamayacaksınız veya 4K film izlemeyeceksiniz. Bu nedenle hızlı ve pahalı bir tv almanıza gerek yok.

TCL televizyonların hepsi VA panel olur.
Teşekkür ederim hocam. Son olarak QA9700, Q9900 GHU 8500, GHU 9000 varsayalım ki bu dört model fiyatları birbirine yakın olsa hangisi almam daha iyi benim için olur

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40
Teşekkür ederim hocam. Son olarak QA9700, Q9900 GHU 8500, GHU 9000 varsayalım ki bu dört model fiyatları birbirine yakın olsa hangisi almam daha iyi benim için olur
TCL C645 indirime falan girerse ya da fiyatı yakın olursa TCL alın. Dördü arasından belki QA9700 daha iyi olabilir, Vestel'in çok tutulan bir modeli. Mağazada görün diyeceğim ama karma panel kullanılıyor, mağazada IPS görürsünüz eve VA gelir veya tam tersi. Ama yine de canlı olarak görün.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
TCL C645 indirime falan girerse ya da fiyatı yakın olursa TCL alın. Dördü arasından belki QA9700 daha iyi olabilir, Vestel'in çok tutulan bir modeli. Mağazada görün diyeceğim ama karma panel kullanılıyor, mağazada IPS görürsünüz eve VA gelir veya tam tersi. Ama yine de canlı olarak görün.
Hocam TV boxum olduğum halde neden andord tvler öneriyorsunuz. Smart tv'ler daha mı kısa vade de arıza cıkıyor veya sebebi nedir?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,684
40
Hocam TV boxum olduğum halde neden andord tvler öneriyorsunuz. Smart tv'ler daha mı kısa vade de arıza cıkıyor veya sebebi nedir?
Hocam ben bu durumu size nasıl izah edeyim bilemiyorum ki...

Televizyon tercihi işletim sistemine göre yapılmaz. Bir televizyonun Android veya Smart olması görüntü kalitesine etki eden bir durum olmadığı gibi, birini diğerine karşı üstün kılmaz.

Arızanın ne Smart ile, ne Android ile ne de işletim sistemi ile bir alakası yok. Kullanılan malzeme kalitesi, işçilik ve tamamen şans ile alakalı. 120.000 TL değerinde tv alıp sürekli arıza yaşayabileceğiniz gibi 20.000 TL'lik tv'yi 10-15 yıl sorunsuz da kullanabilirsiniz.

Televizyon tavsiyesi verirken işletim sistemine bakmayız; kullanıcının izleme profiline, ihtiyaçlarına ve bütçesine bakarız. Diyelim Vestel QA9700'ün görüntüsünü beğendiniz fakat Q9900 hoşunuza gitmedi. Sırf QA9700 Android diye vazgeçip Q9900 mü alacaksınız ?

Sizin kullanım senaryonuzda çok üst düzey ve pahalı bir tv gerekmiyor. Ben konsol bağlayıp 4K 120 Hz'de HDR oyun oynayacağım, harici kaynaktan 4K film/dizi, uydudan Şampiyonlar Ligi maçlarını izleyeceğim, bana hızlı bir panel lazım deseydiniz ona göre cihaz önerirdim. Ama ip tv'den maç yayını ve youtube üzerinde içerik tüketmek için alacağınız en ucuz tv de işinizi görür.

Eğer işletim sistemine göre tv alacaksanız ve Android istemiyorsanız, Vestel'in sitesinden aşağıdaki modellere bakabilirsiniz;

Geri
Üst Alt