Bulaşık makinesi tahliye pompasi takılı kalıyor

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
908
Şimdi denedim hiç devreden çıkmadığı için program start veremiyor. Doktugum suyu bosaltiyor. Ama asla programa geçmiyor
Makine alt kısmına su birikimi olmuş, ya çalışma esnasında az az birikti, ya da temizlik esnasında bir kereye mahsus su birikimi oldu, Yine yaparsa alt kısmında su birikirse su kaçağı aranacak

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,810
Garantisi bitmiş. Şimdi yerinden çıkarttım yan yatırdım, su aktı. Yan çevirip peçete ile her boruyu kontrol ettim. Kaçak bulamadım. Şuan çalışıyor deniyorum. En alttaki köpük su nedeniyle kalktığı için sanırım program baslamiyordu. Bir daha su kaçagi yaparsa bakacağız bakalım 🙂
Su kaçağı varsa alttaki su kabına birikir bireken su "FLOATER" Denilen parçayı hareletlendirir. Üzerindeki switch kapalı konuma geçer pompaya elektrik gönderir su tahliye edilir. Bu parçanın hareketli kısmında strafor var. Strafor özelliğini kaybedip şiştiği durumlarda takılı kalır. Sürekli tahliye yapar.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
121
23
beyaz eşya grubunda istisnasız garanti uzatımı yaptırıyorum.
Şamandıra arızası olabilir.
Hiç bir beyaz esyam 10 seneden önce arızalanmadı buzdolabi ni kum torbası gibi kullanıyorum her yeri yamuk yumuk bi beko makine 4. Senesinde tahliye pompasinin soketi çıkmış kendi kendine nasil çıktıysa o zaman da yokluk var 15 yaşındayım ilk beyaz eşya tamirim o olmuştu

Evet bir daha olursa kaçak arayacağım
Ben 2 sandalyenin üstüne altına bakabileceğim sekilde koydum içini su doldurdum su gelen yerde hortum vardi sapasağlam duruyor ama su da geliyor onu söktüm arkasında cikik küçük bi hortum daha varmis acaba o mu ben kurcalarken mi çıktı derken topladım taktim sıkıntı yoktu

Geri
Üst Alt