Bulaşık makinesi tahliye pompasi takılı kalıyor

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
114
23
Merhabalar tahliye pompasi sürekli olarak durmaksızın çalışıyor kapağı açtığımız da duruyor su alırken de çalışıyor doğal olarak aldığı suyu anında boşaltıyor demin bir iki vurdum belki düzelmiştir pompa sesi icerisindeki devirdaim den geliyordur diye kendim elle su doldurdum yine tahliye etti ama altında da baya su geldi 1. Sorum bu motorun rölesi anakartinda mi anakartı da gösterge panelinin orada sanırım 2. Sorum da altından neden su gelir kazan mi delik acaba

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
905
Anladığım kadarıyla makine arızaya girmiyor, girse su hiç su almaz, kart üzerinde ısıtıcı harici röle kullanılmamış bile olabilir, transistörlü triyaklı oluyor genelde su alma vanaları ve tahliye pompaları az elektirk çektiği için.

Sorun kart gibi, röle mi transistör triyak mı anlamak için makinenin kodu ile internetteki kart fotoğraflarından kartın tasarımı görülebilir eğer 2 3 tane röle varsa muhtamelen birisi de tahliye pompasıdır

M Çevrimdışı
18 Kas 2020
779
44
haznede su bittiği zaman şamandra aşağı iner böylelikle durur su dolduğu zaman şamandra yukaru kalkar şamandraya bak sorun onda

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
114
23
pompa çalışırken su niye alıyor
Pompa çalışırken su almiyormuş ben yanlış görmüşüm şöyle su aliyormus sonra devirdaim pompasina doluyor oradan hortum çıkmış sorun oymuş zaten hortumdan makinenin altına doluyor makinenin altında da kaçak ventili mi samandırasi mi ne o pompayi devreye sokup suyu kesiyor muş ben su almaya devam ediyor sanmışım bi an şu an sorun yok çalışıyor makine hortumu taktim düzeldi

Geri
Üst Alt