Bulaşık makinesi su almıyor hortum dan olabilir mi

O Çevrimdışı

ozkannn

Yeni Üye
28 Eyl 2020
6
25
Merhaba bosch power 55 bulaşık makinesi kullanıyorum makıne ıcerısıne su almıyor kırmızı musluk işareti yanıyor bulaşık makinesini öne doğru çektiğim zaman bazen su alıyor bazen almıyor yıkama başlıyor makineyi içeriye doğru ittirdiğim zaman su almıyor bir de hortumun makineye giriş kısmı olan başlıktan bip diye ses geliyor elımle cevırdıgım de ise ses kesiliyor temiz su hortumun da kırık vs sorun olabilir mi resimleri paylaşıyorum filtrelerini kontrol ettim temiz musluktan su geliyor teşekkürler.

8eedd9da-b576-4bf0-9afd-4c74e28662ec.jpg
09bbf4ff-8019-41d1-a53b-d0ee89c69af1.jpg
82860b5d-9e37-49e3-85a6-ce7b786683dc.jpg

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,967
Su giriş hortumunu makine kısmından çevirerek çıkartın. (Musluğu kapatmayı unutmayın tabi.)
Sonra sola veya sağa bakacak şekilde yeniden takın. Hortum kırılmış dip kısmından sanırım, onun etkisi olabilir.
Su basıncı azaldığı için de makine su almayı kesmiş olabilir.

Hortumun mesafesi yetmiyor anladığım kadarıyla, imkan varsa yeni hortum alın ya da daha aşağıdan panç ile tezgahta bir delik açın.

O Çevrimdışı

ozkannn

Yeni Üye
28 Eyl 2020
6
25
Su giriş hortumunu makine kısmından çevirerek çıkartın. (Musluğu kapatmayı unutmayın tabi.)
Sonra sola veya sağa bakacak şekilde yeniden takın. Hortum kırılmış dip kısmından sanırım, onun etkisi olabilir.
Su basıncı azaldığı için de makine su almayı kesmiş olabilir.

Hortumun mesafesi yetmiyor anladığım kadarıyla, imkan varsa yeni hortum alın ya da daha aşağıdan panç ile tezgahta bir delik açın.
dediğiniz gibi yaptım sağa bakacak şekılde cevırdım hortumu yine olmadı başlattım makıneyı kırmızı musluk işareti geliyor fakat makınenın ıcıne su sesi geliyor makınenın ıcınde su yok acaba dedıgınız gıbı benım goremedıgım hortumun dıp kısmı kırılmıs olabılır mı hortum alsam duzelır mı sızce

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
dediğiniz gibi yaptım sağa bakacak şekılde cevırdım hortumu yine olmadı başlattım makıneyı kırmızı musluk işareti geliyor fakat makınenın ıcıne su sesi geliyor makınenın ıcınde su yok acaba dedıgınız gıbı benım goremedıgım hortumun dıp kısmı kırılmıs olabılır mı hortum alsam duzelır mı sızce
Tahliye hortumunu yerden kaldırın 50-60 Cm yükseltin bir yandan su dolarken diğer taraftan geri boşalıyordur. Dirsek yere doğru dönük olduğu için hortum bükülmüş hortum dirseği sağa veya sola dönük olsun. Eklediğiniz resmin üzerini işaretledim ve yazdım.

bulasik5d7ea3e94f2bf0f7.jpg

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,967
Denemekte fayda var, alın derim.
Musluk kısıksa musluğu da açın tezgah altında.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Hortumun iki tarafında da süzgeç var kireçlenme nedeniyle tıkanmış olabilir temizlemenizde fayda var. Makina tarafındaki makina üzerindedir.

Geri
Üst Alt