Parlatıcı kanserojen madde içerir fazlasi zarardır.Günümüzde pekçok kişi , parlatıcının son durulama suyuna karışıp bulaşıkların üzerindeki suyu ittirip kurutma performansını arttıdığı ama eşyaların üzerinde kimyasal tabaka bıraktığını iddia edip zararlı olduğu için kullanmaktan vazgeçmiş durumda, peki bu durum ne kadar doğrudur?
1998 yılından beri haftada en az 3-4 kez olmak üzere bulaşık makinesi kullanıyoruz ve tuz, parlatıcı deterjan üçlüsünden hiç vazgeçmedik...Günümüzde pekçok kişi , parlatıcının son durulama suyuna karışıp bulaşıkların üzerindeki suyu ittirip kurutma performansını arttıdığı ama eşyaların üzerinde kimyasal tabaka bıraktığını iddia edip zararlı olduğu için kullanmaktan vazgeçmiş durumda, peki bu durum ne kadar doğrudur?
Köyde 97 yaşında bir dedenin söyledikleri aklıma geldi.67 yıldır sigara içiyorum zararı olsa bana olurdu demişti. Zararlı maddeler hayatımızda haliyle bolca yer ediniyor.Ne kadar uzak durabilirsek o kadar iyi.1998 yılından beri haftada en az 3-4 kez olmak üzere bulaşık makinesi kullanıyoruz ve tuz, parlatıcı deterjan üçlüsünden hiç vazgeçmedik...
Zararlı bir şeyler olsaydı, 23 yılda belli ederdi herhalde. 23 yıldır belli etmiyor ama zararlıysa da sorun yok bizim için.
23 yıl önemli bir veri bence.
Aynen ben de sirke koyuyorum. Bulaşık ile parlatıcı, çamaşır ile yumuşatıcı ikilisi beni hep korkutmuştur.Ben beyaz sirke koyuyorum parlatıcı yerine
Biz de (annem hariç ) yumuşatıcı kullanmak istemiyoruz. Çamaşırı üstüme giyince kaşıntı yapıyormuş gibi hissediyorum ve üstümden yırtıp atasım geliyor. Perdeler ve küçük banyo paspasları bazen de havlular hariç geri kalan çamaşırlarda kesinlikle kullanmam. Dış ortamda giyilen kıyafetleri genelde 20-30 derecelerde max 1 saat çift durulama ile yıkıyorum, pijama gecelik tarzı giysilerde de 40 derece kullanabiliyorum. Bulaşık makinesinde kurutma ayarı olmadığından sirke atıp geçiyorum. Regalin en ucuz makinelerinden ama 2-3 yıldır çok memnunuz.Yıllardır parlatıcı kullanmıyoruz. Tuz ve tablet deterjan yeterli geliyor. Makinenin kurutma süresini ayarlar kısmından uzatınca kurutma performansı eski makinemiz kadar iyi oldu. Su lekesi gibi bir sorun yaşamadık. Son durulama suyuna karıştığından kullanmıyoruz ama çamaşırlarda yumuşatıcıdan vazgeçemiyoruz
Gerçek manada bilmiyorum ama makine üreticileri sirkenin iç gövdede paslanmaya neden olacağını belirtiyor.Ben beyaz sirke koyuyorum parlatıcı yerine
Kurutma makinesi alırsanız çamaşırlarınız yumuşacık olur ve mis gibi kokar.Yıllardır parlatıcı kullanmıyoruz. Tuz ve tablet deterjan yeterli geliyor. Makinenin kurutma süresini ayarlar kısmından uzatınca kurutma performansı eski makinemiz kadar iyi oldu. Su lekesi gibi bir sorun yaşamadık. Son durulama suyuna karıştığından kullanmıyoruz ama çamaşırlarda yumuşatıcıdan vazgeçemiyoruz