Bu TV'lerin Yazılımına ne Oluyor?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
849
TV yazılımı durup dururken uçup gidiyor mu nasıl brick oluyor bu işin detayı nedir? Bakıyorum çoğu android de değil, genelde yerli üretim TVlerde mi bu sorun oluyor? LG Samsungta da durup dururken yazılıma ihtiyaç duyuluyor mu?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,218
EMMC depolama uçuyor olabilir.
Bir fikrim yok.
Yetersiz kalite veya kalite kontrol de olabilir.
Yazılım (firmware) kalitesi de önemli.
Bug yani hatadan arındırılmış olmalı.
Maliyetli bir iştir ama müşteri için iyi birşeydir.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
Sony, Samsung, LG gibi markalarda hiç yazılım çökmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sadece eskidikçe yavaşlıyorlar. Bence daha çok yerli ürünlerde sorun var.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
Top Poster Of Month
21 Mar 2021
849
RAM ve depolamadan kısmasalar böyle olmaz.
İşlemci de dahil.
Yabancı markalarda da RAM işlemci uçuk seviyede olmuyor

Sony, Samsung, LG gibi markalarda hiç yazılım çökmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım. Sadece eskidikçe yavaşlıyorlar. Bence daha çok yerli ürünlerde sorun var.
Yani Neredeyse kapalı sistem yazılım yapıyorlar, Androidler yeni türedi, yine de yazılım uçup gidebiliyor. Saçmalık.

Peki belli modelden sonra bu sorunlar çözüldü mü? Ne bileyim 2020 sonrası gibi

Veya belli anakartlarda oluyor da belli anakartlarda olmuyor gibi?

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,304
63
2011 model 2014 de aldığım Panasonic lx 47 et 5e 3d televizyonumda geçen seneye kadar hiç bir sorun yaşamadım.Geçen sene anakartı bozulmuştu,üretimi olmadığından serviste çıkma anakart takıldı.Şu an canavar gibi çalışıyor. :ok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,907
40
Yabancı markalarda da RAM işlemci uçuk seviyede olmuyor

Yani Neredeyse kapalı sistem yazılım yapıyorlar, Androidler yeni türedi, yine de yazılım uçup gidebiliyor. Saçmalık.

Peki belli modelden sonra bu sorunlar çözüldü mü? Ne bileyim 2020 sonrası gibi

Veya belli anakartlarda oluyor da belli anakartlarda olmuyor gibi?
Üst seviye televizyonlarda biraz daha iyi donanımlar kullanılabiliyor ama düşük modellerinde de hiç yazılım çökmesi görmedim. Bende 2014 model Samsung tv var halen sorunsuz çalışıyor. Tek sıkıntısı smart tarafının yavaşlamış olması.

Geri
Üst Alt