Bu Ses Normalmi?

O Çevrimdışı

OqDaYy

Aktif Üye
23 Eki 2023
66
36
Yeni Camasir Makinası Gönderdiler Degişim Olarak Yalnız Bu Makina Tuaf Bir ses Cıkariyor Genelde Sıkmaya Başlarken 800-900-Devirlerde Bu sesi cıkarıyor Servis Gelip Baktı Normal dedi video'nun 32 saniyesinde Ses degisiyor İzleyip Bana Bildirirmisiniz Lütfen Teşekkürler

O Çevrimdışı

OqDaYy

Aktif Üye
23 Eki 2023
66
36
Makinanın yeni olduğunu şimdi fark ettim. Yan, arka gövde sacına elinizle bastırınca seste azalma oluyor mu
Malesef Hocam Dediginizi Yaptim Saci Bastirdim Ses Geliyor.
Ses Genelde Sıkma Esnasında Geliyor Hirilti gibi Sanirim Rulman Sesi Video Kayitlarini Whatsaptan Arcelik Yetkilisi Servisine Attim Pazartesi Gelip Kontrol edeceklerini soylediler. Düşünün İlk Cihazim Sesten Dolayi Sorunluydu Degisim İstedim Kabul edildi Sonrasinda Getirdikleri cihazda Malum Ortada. Bu Ülkede Adam Akilli Bitane Ürün Temiz Yapan yokmu Kime Güvenecegiz Güya Türk Mali diye aldık Bide. 4 Aydir Bu arcelikten Yana Yüzüm gülmedi Servis Calisanlari Hicbirsey yok Diyip gidiyor Degisim Talep Edecegim Tekrardan Bakalim Sorun Yaratmazlar inşallah.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
741
50
Sürekli gelen cart cart cart sesi pompadan, 30. saniyeden sonra değişen vonguldama ya da nası yazsam; lolololo benzeri çıkan ses sıkma esnasında kazanın bir miktar yalpalamasından. İşin uzmanı değilim ama o devirlerde rulman hırtlamasını duymanın mümkün olmadığını düşünüyorum.

600-800 civarı devirler yukarda yazdığım uğultulu lolololo ya da vovovovo sesinin en yoğun duyulduğu devirlerdir. Devir 1000leri aşınca bu tingildeme de kaybolur. Tıpkı belli bi hız aralığında balans yapıp direksiyonu dingildettiren teker hesabı. Altında ve üstündeki hızlarda titreme olmaz hani.

Bir de kazan boşken sıkma yaptırın, aynı ses olacak mı?

O Çevrimdışı

OqDaYy

Aktif Üye
23 Eki 2023
66
36
Sürekli gelen cart cart cart sesi pompadan, 30. saniyeden sonra değişen vonguldama ya da nası yazsam; lolololo benzeri çıkan ses sıkma esnasında kazanın bir miktar yalpalamasından. İşin uzmanı değilim ama o devirlerde rulman hırtlamasını duymanın mümkün olmadığını düşünüyorum.

600-800 civarı devirler yukarda yazdığım uğultulu lolololo ya da vovovovo sesinin en yoğun duyulduğu devirlerdir. Devir 1000leri aşınca bu tingildeme de kaybolur. Tıpkı belli bi hız aralığında balans yapıp direksiyonu dingildettiren teker hesabı. Altında ve üstündeki hızlarda titreme olmaz hani.

Bir de kazan boşken sıkma yaptırın, aynı ses olacak mı?
Bostayken Yaptim 800-900 devirlerde İlk Hizda Sorun yok Tam Hizina Yakin Ses Geliyor Zaten Videoda İzlediyseniz anlarsiniz. ilk Gelen Makinamda Bu sekilde Bir Ses Yoktu Bu 2'ci Makina Gonderdikleri Cihazdan Böyle ses Geliyor. Tam Sıkma Esnasında Ses Gelmiyor Hizlanmaya Yakin Bu ses Geliyor Kayit Acip Videolari Whatsaptan Arcelik firmasina İlettim Degişim İstedigimi Ve gelen Ürünün Eskisinden Daha sesli Calistigini Dile getirdim Pazartesi Servis Gelip Kontrol edecek Ondan Sonra Bölge Müdürlügüne İletecekler. 2 cihaz Bu Ayin 2'sinse Yeni Faturalandirilarak Getirildi. 2 haftalik cihaz.

umarım rulman çıkmaz.
Hocam Beyaz Eşya Kullanmaktan Soğuttular Dahada Alasım bile Gelmiyor Bu Ülkede Türk Malı.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
741
50
Videoyu bikaç kez izledim. Rulmanla ilgili bi şey duymadım ama taktir edersiniz ki kayışı salıp kazanı elle boş çevirmeden rulman çıtırtısını anlamak zor, yada über ustalık ister, o da bende yok.

Arçeliğin iç yapısını bilmiyorum ama, bazan makinanın barsakları (içindeki kablo boru hortum vb) sıkmadaki vibrasyon nedeni ile yakınındaki elemana dokunup garip seslerin çıkmasına sebep olabiliyor, tecrübe ettim. Umarım böyle bi şeydir, çözülecek en kolay sorun bu.

Eski makinamda motor kömürü ve amortisör değiştirmiştim, sonrasında presostattan inen hortum bi hafta maymun etmişti beni. Sıkmaya geçince çatırtı patırtı yapıyor, yüksek devirlerde cızlıyordu. Sorunun kaynağını bulunca sallamadım, çatırtılı cızırtılı kullandık bi 6 sene daha. Belki böyle birşeydir. Hele bi gelip baksınlar bakalım.

O Çevrimdışı

OqDaYy

Aktif Üye
23 Eki 2023
66
36
Videoyu bikaç kez izledim. Rulmanla ilgili bi şey duymadım ama taktir edersiniz ki kayışı salıp kazanı elle boş çevirmeden rulman çıtırtısını anlamak zor, yada über ustalık ister, o da bende yok.

Arçeliğin iç yapısını bilmiyorum ama, bazan makinanın barsakları (içindeki kablo boru hortum vb) sıkmadaki vibrasyon nedeni ile yakınındaki elemana dokunup garip seslerin çıkmasına sebep olabiliyor, tecrübe ettim. Umarım böyle bi şeydir, çözülecek en kolay sorun bu.

Eski makinamda motor kömürü ve amortisör değiştirmiştim, sonrasında presostattan inen hortum bi hafta maymun etmişti beni. Sıkmaya geçince çatırtı patırtı yapıyor, yüksek devirlerde cızlıyordu. Sorunun kaynağını bulunca sallamadım, çatırtılı cızırtılı kullandık bi 6 sene daha. Belki böyle birşeydir. Hele bi gelip baksınlar bakalım.
Hocam Cok Teşekkür ederim İlginiz alakaniz Yardimlariniz için Bakalim Pazartesi Gelsin Arcelik servisi 15 günlük cihaz. İade Edecegim Bu 2 Ci Makina Ve Belki Yaniltir beni dedim Malesef Sesli Calisiyor. Sayet Farkli Bir Model Eşdeger Ozellilte Cihaz Verirlerse Kabul ederim yoksa Para İadesi Alacagim Hayirlisi Bakalim

Geri
Üst Alt