YOUTUBE KANALINDA FLOOD YAPAN ÜYEYE İTHAFEN YOUTUBE DA YAZILMIŞ YAZISNIN KOPYASIDIR
Bahsettiğiniz başka bir kişi, başka bir birey, başka bir youtube kanalı.
Bahsettiğiniz forum bizim forumumuz lakin bizim ifadesi burada sahiplenici anlamındadır yani forumun mülkiyet hakları bize ait değil. Yani BİZİM MEMLEKETİMİZ dediğimizde nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti Toprakları bizim olmuyorsa, Bizim Forum dediğimizde de tapusu benim gibi algılanmasın.
Şimdi ister doğru bulursunuz ister yanlış o sizin sorununuz lakin ben KİŞİSEL düşüncelerimi yazayım sizin durum ile ilgili.
Maddelere girmeden evvel HADDİNDEN FAZLA bozuk bir Türkçe kullanmanız nedeniyle ne demek istediğinizin dahi anlaşılmadığını belirtmek isterim. Gerek forumdaki açtığınız konuda, gerekse youtube yorumlarında ne imla ne düzen hiç bir şey yok.
1- Öncelikle bir forum kültürünüz olmadığını ve sosyal medya kullanımı konusunda yanlış bilgilere sahip olduğunuzu belirtmek isterim. Yani Benim kanalıma gelip gördüğünüz her videonun altına kopyala yapıştır yöntemi ile mesaj atmak HAK ARAMAK değil HUZURSUZLUK VERMEK olarak kabul edilir bunu öğrenmenizi rica ederim.
2- Forum kültüründe bir konu açıp derdinizi anlattığınızda insanların size sorduğu sorulara cevap vermeniz gerekir ki size yardımcı olabilsinler, Siz ise konuyu saat 19:54 de açmış ve gitmişsiniz. On kişi size yardımcı olmak adına görüş bildirmiş soru sormuş siz yoksunuz ortada.
3- Heyecanlı bir karakter olduğunuz, sadece benim kanalımda değil, birçok mecrada aynı tavır içerisinde olmanızdan anlaşılıyor lakin kimse bu tavırlara karşı pozitif bir tavır takınmak zorunda ve hatta cevap dahi vermek zorunda değil.
4- Konunuzu inceledim, televizyonunuz arızalı çıkmış, değişim istemişsiniz lakin mevcut televizyonunuzdan daha büyük ekranda televizyon istiyorsunuz ki YASA VE YÖNETMELİKLER dahi bu konuda satıcı veya üreticiyi buna zorlayamaz. Yani siz bu mecralarda gelip VESTEL HAKKIMI VERMİYOR deseniz de, karşı taraf savunma yazısında yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduklarını, sizin daha büyük ekran tv talep etmeniz nedeniyle bunu yapamayacaklarını, dilerseniz ücret iadesi yapabileceklerini belirtmiş ki yine aynı YASA VE YÖNETMELİKLER gereği burada yine VESTEL ile ilgili olumsuz bir durum yok.
5- İletişim sorununuz nedeniyle HAKLI İKEN haksız konuma düşmek konusunda sizin hakkınızda tez yazılabilir mesela.
Diyorsunuz ki ''Ben tv yi aldığımda X liraydı, şimdi Y lira''
Sonuna kadar haklısınız, peki bunun sorumlusu VESTEL mi? veya SAMSUNG mu? veya PHILIPS mi?
6- Televizyonunuzun 60UD9860 olduğunu yazmışsınız lakin VESTEL de böyle bir üretim yok, Muhtemelen 65 dir düye düşünüyorum ki siz 75'' ürün talep ediyorsunuz diye anlıyorum. Bunu yapmaya VESTEL markasının bir zorunluluğu var mı? O da yok.
Bakınız kimin kim olduğu ADEM HELVACI tarafından zerre kadar dikkate alınmaz. ADEM HELVACI kanalı ve kişisi yani ben olaylara ve sunulan somut verilere bakarım. Paylaştığınız bir tane belge var o da THH nin karar yazısı ki ben o heyetin bu talebi KABUL etmesine dahi şaşırdım zira sizin talep dilekçenizde usul yönden zaten uyuşmazlık var.
Heyet sizi haklı bulmuş ve sonu olarak da MALIN DEĞİŞİMİNE karar vermiş.
Sizin genel şikayetinizi özetlemek gerekirse para iadesini kabul etmiyorsunuz çünkü vatandaş olarak haklı şekilde aynı paraya aynı ürünü alamayacağınız için isyan ediyorsunuz.
Peki bu SİZE ÖZEL bir uygulama mı zannediyorsunuz?
Bu yasa ve yönetmelikler hazırlanırken enflasyon farkı öngörülmemiş ve yasaya dahil edilmemiş ise burada hatayı firma veya markalarda mı aramak gerekir?
nasıl ki yasa vatandaş olarak size HAKLAR vermiş ise ve nasıl ki siz VATANDAŞ olarak bu yasalara göre hareket edilmesini istiyorsanız, firma da yasaya göre hareket etmiş ve PARA İADESİ yapabileceklerini veya malı değiştirebileceklerini ancak MALIN EŞDEĞERİ ile değiştirebileceklerini beyan etmiş.
Gelelim VESTELOJİ konusuna;
VESTELOJİ bir youtube kanalı ve bahsettiğiniz forumda YAZAR olan bir gönüllüdür. Onlarca yüzlerce binlerce gönüllüden birisidir ve HÜR İRADESİ ile beyan verme hakkı her vatandaşta olduğu gibi kendisinde de mevcuttur.
Siz diyorsunuz ki ''VESTELOJİ Vestelin adamı olduğu için bana hakaret etti''
Ben de diyorum ki VESTELOJİ bir vatandaş olarak siz ona ne his uyandrmışsanız onda uyandırdığınız hissin karşılığında düşüncelerini dile getirmiş.
Ne demiş size VESTELOJİ?
Aynen aktarıyorum yazıyı okuyanlar kendisi karar versin;
MUAHMMET TUNAY, Haksız karalama yapmayınız, THH başvurabilirsiniz ama sen gidip açgözlü gibi 75'' istersen tabi ki vestel vermez. Salak mı vestel yoksa sen mi çok akıllı?
Siz buna hakaret ve kişilik haklarına saldırı diyorsunuz, ben ise bir vatandaşın kendi analizi sonrası durum tespiti diyorum.
Benim kişisel fikrim de Hakem heyetinin kararını yanlış analiz ettiğiniz ve insanlara yanlış aktardığınız doğrultuda.
Hakem heyeti sizi MALINIZIN DEĞİŞİMİ konusunda haklı bulmuş, 65 yerine 75' isteyebilirsiniz diye bir karar yok ortada.
Vestel size 75'' vermeyi kabul etmemiş ise en YASAL hakkıdır ve bu koşullarda ben de sizin marka karalaması yaptığınız konusunda VESTELOJİ ile aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim.
Bu kanal HAK konusunda hassas bir kanaldır, Benim hiç bir zaman markalara sataşarak prim yapma derdim olmadı. Vatandaş haklı ise vatandaşa, marka haklı ise markaya hakkını veririm ben ki bu da zaten yine vatandaş olan ADEM HELVACI nın beyanıdır yani neticede ben bir otorite değilim, sadece görüş beyan ediyorum.
Şimdi bir cevabınız elbette vardır, tek ricam sadece BİR TANE yere yazınız. Bu arada forumda da yasaklı engelli değilsiniz orada da kimse sizi susturmuş değil, YOKSUNUZ diye konunuzu kilitledim sadece.