Bu 3 Pin Soketin ismini bilen varmi?

B Çevrimiçi

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
914
44
selam millet, yine rahat duramadim ve arabayla ugrasiyorum :kas

bmw f20 118 d aracin bagaj bölümündeki aydinlatma cok az bazen birseyler ararken görmek bulmak zor oluyor bende dedim ki fazladan bir aydinlatma takviyesi yapayim
orjinal lamba 3 pinli ( ortadaki pin bosta ) sokete sahip. kabloyu kesmeden buraya bir "Y konnektörü " gibi birsey takayim bagaj bölümünde oraya buraya fazladan bir 2 isik daha koyayim olmadi led strip filan cekerim diye düsündüm ama soketin benzerlerini bulabilsemde aynisini bulamiyorum. bu soketin teknik adi nedir yada kabloyu kesmeden oraya bir ara parca takarak elektrigi cogaltip fazladan lamba takmak icin bir alternatif fikir varsa ona da acigim. fotograflar asagida

WhatsApp-Image-2025-02-25-at-12.15.391.jpg
WhatsApp-Image-2025-02-25-at-12.15.39.jpg

orjinaliyle degistirmeyi düsündügüm veya bagajin diger kismina hic ugrasmadan 1 tane daha ekleme yapmayi düsündügüm lamba nin linki

buna alternatif olarak sanirim boyut olarak ikiside ayni
asagidaki üründeki plaka aydinlatmasindan daha uygun fiyata set halinde 2 tane alip bagaj aydinlatmasi olarak kullanabilirim gibi geliyor
bunun icin de soketi 1. fotografraftaki sokette takabilecegim bir y konnektörü ile ( coklama yapmis oldugum 2. cikisin ucu acik olsada sorun degil amacim sadece orjinal ana kabloyu bozmamak ) asagidaki ürüne uygun bir soket bulup yada direkt labloyu lehim yapip kullanabilirim

ilgilenenlere tesekkürler.

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
695
bulamazsan kes, lehim+makaronu çaktın mı mükemmel kalitede sorun yaşatmadan kullanılır, zaten ıslak ortam soketi olmadığı belli sorun olmaz. Bantla yapma yeterki

B Çevrimiçi

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
914
44
bulamazsan kes, lehim+makaronu çaktın mı mükemmel kalitede sorun yaşatmadan kullanılır, zaten ıslak ortam soketi olmadığı belli sorun olmaz. Bantla yapma yeterki
tavsiye icin tesekkürler fakat mesajda belirttigim gibi orjinali bozmak istemiyorum konuyu acmaktaki amacim zaten buydu

hic cözüm bulamazsam lambanin ayaklarindan ek alir yine yaparim ama orjinal temiz birsey olsun istedim aliexpress vs sitelerde Y konnektör ile basitce cogaltirim diye düsündüm
3 pin molex tabi kaç mm onu bilmem.

Sokete 2 tel giriyorsa zaten biri artı biri eksidir diye düşünüyorum.
molex e de benziyor ama jst olarak tanimlanan soketlere de cok yakin
aslinda uygun soket bulmak zorun olmaz ama bu kösedeki cikintili bölüme tam oturacak birsey yok mu bulamadim sorun orada zaten
kante2.jpg

aliexpressde bir saticiya mesaj attim kendi firmasi olmamasina ragmen bana bu firmanin sattigi ürünü en yakin ürün olarak önermis
sanirim bundan alirsam kendim bir cogaltici yapabilirim

bagaj kisminin görüntüsü bu sekilde sari ile belirttigim yer orjinal lambanin bulundugu yer mavi ile belirttigim yerler acik oralara led vs biseyler koyabilirim ilk aklima gelen bagajin sol tarafinda ( karsi taraf) ayini yere birtane daha lamba takmak veya onun yerine alternatif olarak iki tarafada led stripler atabilirim

Koffer.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,084
tavsiye icin tesekkürler fakat mesajda belirttigim gibi orjinali bozmak istemiyorum konuyu acmaktaki amacim zaten buydu

hic cözüm bulamazsam lambanin ayaklarindan ek alir yine yaparim ama orjinal temiz birsey olsun istedim aliexpress vs sitelerde Y konnektör ile basitce cogaltirim diye düsündüm

molex e de benziyor ama jst olarak tanimlanan soketlere de cok yakin
aslinda uygun soket bulmak zorun olmaz ama bu kösedeki cikintili bölüme tam oturacak birsey yok mu bulamadim sorun orada zaten
kante2.jpg

aliexpressde bir saticiya mesaj attim kendi firmasi olmamasina ragmen bana bu firmanin sattigi ürünü en yakin ürün olarak önermis
sanirim bundan alirsam kendim bir cogaltici yapabilirim

bagaj kisminin görüntüsü bu sekilde sari ile belirttigim yer orjinal lambanin bulundugu yer mavi ile belirttigim yerler acik oralara led vs biseyler koyabilirim ilk aklima gelen bagajin sol tarafinda ( karsi taraf) ayini yere birtane daha lamba takmak veya onun yerine alternatif olarak iki tarafada led stripler atabilirim

Koffer.jpg
Elektrik tesisatını güvenli tutmak önemli tabi ama linktekini veya makaron ile kaplamayı da düşünürdüm.

B Çevrimiçi

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
914
44
Elektrik tesisatını güvenli tutmak önemli tabi ama linktekini veya makaron ile kaplamayı da düşünürdüm.

linkteki ürünü gecenlerde birseyler sparis verirken önerilenlerde görmüstüm lazim olur diye almistim :kas
kabloyu kesip ek almakta sorun yok cok temiz orjinal tas gibi bir iscilik yaparim oraya ama ben orjinali bozmadan yapmak istemiyorum bu konuyu acmamdaki ve arasitrmamdaki amac bu
soket işlerinden pek anlamam ,extra bir aydinlatma eklediginizde arac ecu su o hat ile ilgili bir ariza algilayabilir.
uyari icin tesekkürler yeni nesil ledler sorun yapmiyor eskiden sorun yapiyordu ama simdi bu sorunlar nadiren oluyor ve bir cok satici özellikle ürün aciklamasina ariza uyarisina yol acmadigini belirten bilgiler yaziyorlar
bagajdaki orjinal aydınlatma halojen mi.?
orjinali led diger aydinlatmanin ne oldugu cok önemli olmaz herhalde
arabaya geri görüs kamerasi takmistim plaka aydinlatma lambasinin oldugu yere ordan cikardigim lambayi bile takabilirim :mutlu

aklima gelmisken alternatif fikir olarak ne amacla acilmis oldugunu bilmedigim o deliklerin boyutunda mukavva tarzi birseyleri oraya tam oturacak sekilde kesip üzerine led sertilerden yapistirip kendi aydinlatmami da yapabilirim sanirim

Son düzenleme:
P Çevrimiçi

Pascall35 

Aktif Üye
3 Haz 2020
205
44
uyari icin tesekkürler yeni nesil ledler sorun yapmiyor eskiden sorun yapiyordu ama simdi bu sorunlar nadiren oluyor ve bir cok satici özellikle ürün aciklamasina ariza uyarisina yol acmadigini belirten bilgiler yaziyorlar

eskısının yerıne bunu takarsanız arıza ısıgı yakmayabılır watt degerı tutar ıse sorun olmaz ama aynı hatta 2, bır led takılınca sorun cıkabılır arac arıza algılayabılır belkıde algılamaz sansınıza artık,benım Astra h aracımda plaka aydınlatmalarına led taktım arıza algılıyor arac 😀 dırenc vs.takmak gerek cok ugrasmadım eskılerını gerı taktım tamamen watt degerı ıle alakalı ecu da kodlanmıs watt degerının altı yada ustu algılanırsa arac arıza algılıyor.

B Çevrimiçi

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
914
44
eskısının yerıne bunu takarsanız arıza ısıgı yakmayabılır watt degerı tutar ıse sorun olmaz ama aynı hatta 2, bır led takılınca sorun cıkabılır arac arıza algılayabılır belkıde algılamaz sansınıza artık,benım Astra h aracımda plaka aydınlatmalarına led taktım arıza algılıyor arac 😀 dırenc vs.takmak gerek cok ugrasmadım eskılerını gerı taktım tamamen watt degerı ıle alakalı ecu da kodlanmıs watt degerının altı yada ustu algılanırsa arac arıza algılıyor.
yeni nesil ledlerle yeniden sansini deneyebilirsin aliexpressden sparis vermeden önce saticiya sorabilirsin.
benim yapmaya calistigim seyi baskalari yapmis bir alman bmw forumunda bu tarz konular mevcut fakat gidip orjinal kablo almislar 25-30 euro 10 cm kablo ciin para vermisler
benim gibi ucuza halledenler ürün linklerini koymus ama zamanla linkler ölmüs. forum cok canli bir yer degil birsey soruyorsun 2 gün cevap gelmiyor yada hic gelmiyor o yüzden orda sormak istemedim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,821
orjinali led diger aydinlatmanin ne oldugu cok önemli olmaz herhalde
arabaya geri görüs kamerasi takmistim plaka aydinlatma lambasinin oldugu yere ordan cikardigim lambayi bile takabilirim :mutlu

aklima gelmisken alternatif fikir olarak ne amacla acilmis oldugunu bilmedigim o deliklerin boyutunda mukavva tarzi birseyleri oraya tam oturacak sekilde kesip üzerine led sertilerden yapistirip kendi aydinlatmami da yapabilirim sanirim
Halojen olan tesisat led bağlarsan arıza lambası yanar o yüzden sordum.

B Çevrimiçi

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
914
44
Halojen olan tesisat led bağlarsan arıza lambası yanar o yüzden sordum.
bilgi icin saol bilmedigim birseydi. arabada halojen olarak sadece sinyal lambalari var sanirim bütün aydinlatma elemanlari led

uygun dogru parcayi aslinda buldugumu düsünüyorum yukaridaki mesajlarda bir saticinin önerisini paylasmistim fakat gönderme parasi ile pahaliya geliyor onun yerine asagidaki paketi satin almaya karar verdim icinde uygun birsey yoksa bile modifiye edilebilir orjinal kabloyu kesmedikden sonra gerisi cok önemli degil bunlari kullanarak birden fazla lamba takabilirim diye düsünüyorum

eger sorun cikarir yada istedigim aydinlatmayi saglayamazsam ilk mesajdaki fotoda gösterdigim deliklere uygun mukavva yada arkadasin dükkandan plexsi cam parcalarindan alip onun üzerine
tek bir lamba parasina led seritlerden alir 2-3 sira aldigi kadar kesip yapistirir lehimlerim

elektrik saglam olsun diye enerjiyi aküden alabilirim zaten bmw lerde akü bagaj kisminda orjinal lambadan gelen bir sinyal kablosu + röle ile bagaj kapagi acildiginda ledler devreye girer kapatinca kapanir diye düsündüm :deli
led icin bir rgb modülü de eklersem bagaj kismini diskoya cevirebilirim yada yolda kalirsak acil durumlarda bagaj kapagini acip mavi kirmizi yakarak polis gibi iyi bir uyari yöntemi bile olabilir :seytan

Geri
Üst Alt