Yayının/sinyalin yetersizliğinden kaynaklanan bozulmalar hiç bir zarar vermez. Ki merkezi sistem, elbette donanım olarak sıkıntısız olduğunu varsayıyorum.
Ancaaak; yıllar önce benim antene salça olan ve ihtiyardır deyip reddedemediğim zemin kat komşu yüzünden çarpılmışlığım vardır. Hiç sorun yokken gelip rica ettiler, lnb'sini kablosunu biz alalım, sizin antenden biz de otlanalım dediler, ok dedim
O günden sonra tv keyfim kalmadı, sürekli bozulmalar, kopmalar vesaire. Bir gün uydu alıcıdan anten kablosunu söktüm, acaba konnektörde mi bi mallık var diye kurcalarken çarpıldım. O zaman dank etti. Sinirlendim, alıcıyı falan sıpıttım, laptop bağladım tv'ye, internetten takılıyoruz yıllardır. Geçen senelerde anten bağlantı yerinden ayrılınca zır zır ettiler gene. Kibarca "ne haliniz varsa görün"e getirdim. Tv tamirciniz miyim la ben sizin! Oğulcukları k*çını kaldırıp gelip yapsın bi zahmet. Sonra n'oldu bilmiyorum.
Öyle işte... Yazdığım hikayedeki gibi bir donanımsal saçmalama yoksa, yayın sinyalinin yetersiz olmasından kaynaklı bir arıza olmaz tv'nizde.