Bozuk uydu sinyali televizyona zarar verir mi?

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
81
49
Merkezi sistem uydu ile tv kullanıyoruz. Bazı kanallarda mozaik gibi bozuk görüntüler çıkıyor sık sık. Bu tip bozulmalar tv nin panel ve elektroniği gibi kısımlara zarar verir mi? Ben pek zannetmiyorum ancak eşim endişelendiği için sormak istedim.
Teşekkürler.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
717
50
Yayının/sinyalin yetersizliğinden kaynaklanan bozulmalar hiç bir zarar vermez. Ki merkezi sistem, elbette donanım olarak sıkıntısız olduğunu varsayıyorum.

Ancaaak; yıllar önce benim antene salça olan ve ihtiyardır deyip reddedemediğim zemin kat komşu yüzünden çarpılmışlığım vardır. Hiç sorun yokken gelip rica ettiler, lnb'sini kablosunu biz alalım, sizin antenden biz de otlanalım dediler, ok dedim:seytan

O günden sonra tv keyfim kalmadı, sürekli bozulmalar, kopmalar vesaire. Bir gün uydu alıcıdan anten kablosunu söktüm, acaba konnektörde mi bi mallık var diye kurcalarken çarpıldım. O zaman dank etti. Sinirlendim, alıcıyı falan sıpıttım, laptop bağladım tv'ye, internetten takılıyoruz yıllardır. Geçen senelerde anten bağlantı yerinden ayrılınca zır zır ettiler gene. Kibarca "ne haliniz varsa görün"e getirdim. Tv tamirciniz miyim la ben sizin! Oğulcukları k*çını kaldırıp gelip yapsın bi zahmet. Sonra n'oldu bilmiyorum.

Öyle işte... Yazdığım hikayedeki gibi bir donanımsal saçmalama yoksa, yayın sinyalinin yetersiz olmasından kaynaklı bir arıza olmaz tv'nizde.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
81
49
Sinyal zayıflığı evet.
Sanırım yazılım kendine göre doldurma yapıyor mozaiklenmede.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,993
Sinyal zayıflığı evet.
Sanırım yazılım kendine göre doldurma yapıyor mozaiklenmede.
Aslında dolduracak veri tam veya eksik / yanlış geldiği için öyle gözüküyor.
Anten kablonuzu, lnb ve çanak anteninizi gözden geçirin derim.
LNB pozisyonu bile etki edebiliyor.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
81
49
Aslında dolduracak veri tam veya eksik / yanlış geldiği için öyle gözüküyor.
Anten kablonuzu, lnb ve çanak anteninizi gözden geçirin derim.
LNB pozisyonu bile etki edebiliyor.
Bakacak birini bekliyoruz apartmanda yöneticiye bir daha sorarım belki yarın.
Sözcü gibi bazı kanallarda 11830 frekansında sıkıntı var

Geri
Üst Alt