Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
Otomobil konusunda yazmıştım. Tavan pası olan bir aracımız var. Sahibi sanayide yaptıracağımıza kendimiz yapalım dedi, maliyet açısından. Değeri düşer dedim, satmam ben bu arabayı dedi. Araç sahibi de babam oluyor. Böylece birde kaporta projesi ortaya çıkmış oldu. İşlemleri araştırdım az çok bir fikrim var pası kazıyıp, kalın ve sonra ince macun çekerek güzel bir yüzey elde edeceğim. Önce sprey boya kullanmayı düşünüyordum ama hem kullanması zor olduğundan hem de tabanca kadar güzel sonuç vermeyeceğinden (lokal boya yapacaktım tavanı komple boyamaya karar verdik güneş yanığından dolayı) ucuz bir kompresör tabanca seti bakıyorum. Dışarıda yaptırmaktan daha ucuz oluyor hem de aletler yanımıza kar kalacak. Ancak piyasada satılan 8 bar 200lt/dakika özelliklerine sahip olan 2HP kompresörler boya tabancasını çalıştırır mı emin olamadım. Baktığım kaynaklarda pahalı düşük basınç yüksek hava akımlı kompresörler önerilmiş o da fiyat konusundan işi bozar, sprey yöntemine geri dönerim öyle olursa. Şimdi bu 50lt tanklı belirttiğim güçte kompresörler bir seferde tek panel boyamak için yeterli olur mu? Sadece tavan ve arka tampon boyanacak zaten, yapacağım işinde profesyonel boya kadar iyi durmayacağını biliyorum. En azından hem pas problemi çözülmüş olacak hem de şimdiki yanık halinden daha iyi olacak. Araba sonuçta fuara girmeyecek sadece uzaktan bakınca yanık gözükmesin yeter mantığındayız. Boya deneyimi olanlar bir yol gösterebilirse çok memnun olurum, elektrikli boya tabancaları da var ama onlar daha çok kaba işler için uygun galiba.
Birde sigortadan boyanan arka tamponun boyası sanki yanlış astar kullanılmış gibi 1 sene geçmeden soyulunca onu da boyamaya karar verdik. İşini iyi yapan boya dükkanı da buna karşılık bir ücret alır diye tahmin ediyorum. Tozsuz özel odalı boya sistemi olan az yer vardır diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Birde sigortadan boyanan arka tamponun boyası sanki yanlış astar kullanılmış gibi 1 sene geçmeden soyulunca onu da boyamaya karar verdik. İşini iyi yapan boya dükkanı da buna karşılık bir ücret alır diye tahmin ediyorum. Tozsuz özel odalı boya sistemi olan az yer vardır diye tahmin ediyorum.
Son düzenleme: