Bocsh buzdolabı

H Çevrimdışı

Haluk26

Yeni Üye
22 Ağu 2021
9
47
Merhaba arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Bocsh buzdolabımın üst derin dondurucu kısmındaki fan buzlanma sonucunda sıkışarak yanmış. Yenisini aldım. Dışarda elektriğe takınca çalışıyor, ancak dolan içinde çalışmıyor. Fana gelen kabloların ikisinde de elektrik var. Sorun nerede olabilir. Buzdolabı soğutma yapıyor. Yardımlarınız için teşekkürler

E93D275D-A6DD-4A44-B83B-F19D3B7CBE1F.jpg

H Çevrimdışı

Haluk26

Yeni Üye
22 Ağu 2021
9
47
kapı butonlarına basın öyle deneyin
Butonlarda sıkıntı yok. Eski fan yanınca yeni fan aldım. Dolap dışında 220 bağlayınca çalışıyor. Ancak resimde paylaştığım kabloların ikisinde de elektrik var. Bu normalmi birde kartta sıkıntı olabilirmi

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
fanın çalışması için kapı butonlarına basılı tutmanız lazım kapı açıkken çalışmaz

H Çevrimdışı

Haluk26

Yeni Üye
22 Ağu 2021
9
47
fanın çalışması için kapı butonlarına basılı tutmanız lazım kapı açıkken çalışmaz
O işlemi yapıyorum. Alt kapı kapalı üst kapı butonuna basıyorum çalışmıyor. Merak ettiğim şu resimdeki fanın kablolarında kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde her iki kabloda da akım var(elektrik). Acaba kontrol kartımda sıkıntı olabilirmi? Teşekkürler

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
O işlemi yapıyorum. Alt kapı kapalı üst kapı butonuna basıyorum çalışmıyor. Merak ettiğim şu resimdeki fanın kablolarında kontrol kalemi ile kontrol ettiğimde her iki kabloda da akım var(elektrik). Acaba kontrol kartımda sıkıntı olabilirmi? Teşekkürler
2 kabloda da elektik olmaması lazım, birisinde olması lazım. ölçü aletiniz varsa ölçüp deneyin,

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Burada bulunan fana elektrik karttan geliyorsa. Sıkıntı kartta olma şansı varmı. Ölçme işlemi yapınca nasıl bir şey olacak
220v fana 220v elektrik gelmesi lazım. 2 kabloda da kontrol kalemi yanıyorsa normal olmayabilir. O kablolara 220v wattı düşük ampül bağlayabilirsiniz sağlam olup olmadığını anlamak için. Kapı düğmesine basınca dolabın aydınlatması sönüyor mu

H Çevrimdışı

Haluk26

Yeni Üye
22 Ağu 2021
9
47
220v fana 220v elektrik gelmesi lazım. 2 kabloda da kontrol kalemi yanıyorsa normal olmayabilir. O kablolara 220v wattı düşük ampül bağlayabilirsiniz sağlam olup olmadığını anlamak için. Kapı düğmesine basınca dolabın aydınlatması sönüyor mu
Evet düşmeye basınca aydınlatma sönüyor. Dolap herşeyi ile çalışır durumda, sadece fan çalışmıyor

H Çevrimdışı

Haluk26

Yeni Üye
22 Ağu 2021
9
47
Valla çok klasik olacak ama görmeden bi inceleme yapmadan net bir şey söylemek zor, kart/kablo/soket üçünde de arıza olabilir. TEKNOwest TEKNOwest in dediği gibi devreye seri bağlı da olabilir,
Anlıyorum, peki ne tavsiye edersiniz. Yeni kart alıp takmayı düşünüyorum. Çünkü fana gelen elektrik eğer karttan geliyorsa. Kartta sıkıntı olabilir. Gibi

Geri
Üst Alt