Bir Tv alıcam ayrıntıda boğuldum SOS

C Çevrimdışı

Conestoga

Yeni Üye
3 May 2020
3
47
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim.
55 inç bir tv alıcam tercihen LG çünkü ses sistemim var mevcutta 5+1 uyumlu olsun dedim ilk başta. İlk odak noktamın sığlığına bakarmısınız :)
Neyse Hepsiburada ya girdim baktım LG nin 7100 ü var yorumlarda nispeten iyi tamam dedim bunu alayım bari, buraya kadar da herşey güzel.
Sonra yahu bir üst modeli nedir bunun dedim hoop film koptu bende :) Aaa dedim 8200 varmış sonra 8600 de 100hz miş dedim sonra akıllı kumandalı niye olmasın ki uzun vadeli düşünüyoruz ya hani :)
En son 10 sene önce LG nin SL 9000 diye 42 inç led tv sini almıştım dsmart ile seyrediyordum tv hadisesinden 10 sene uzak kalınca teknoloji almış başını gitmiş tabi.
Neyse sadede geleyim; Görüntü kalitesi iyi, uzun vadeli kullanacağım, netten film izleyeceğim, fiyat performans dengesi iyi olan bir LG televizyon istiyor ve yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.
Resimde göreceğiniz üzere 160x80 cm bir yerim var kitaplıkta buraya bir LG tv bütün dert dava o :)
Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür ederim...

28DA2C83-E507-4DC1-A3B4-651632BDF8CA.jpg

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Ses sistemi ile tv markası aynı olacak diye bir şart yok amacınız film izlemekse VA panelli bir tv daha doğru olacaktır, alanınız kısıtlı olduğu için herhalde 55 inch ekrandan büyük biraz zor, bütçenin maksimum sınırı ne kadar bu da önemli ama her halukarda uzun vadeli düşünmek yersiz bu aletlerin 10 yıl ömrü yok çok para harcamamak lazım bana kalırsa.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Çok para ayırabilirim diyorsanız OLED, daha az ayırabilirim diyorsanız QLED (Q70 mesela), ya da F/P bir LCD.
Son zamanlardaki fiyatlardan haberim yok tabi, çoğu ürünün piyasası uçmuş durumda.

Tabi izleme açısı nedir, kullanım koşulları senaryo nedir bu daha önemli tavsiye vermek için.
Anladığım kadarıyla tam karşıdan izlenecek bir televizyon lazım size?

Ses sisteminiz ne ile bağlanıyordu? HDMI ARC, Optik veya 3.5 mm analog kablo ile mi?
HDMI ile ses aldığınız bir sistemse eğer, HDMI ARC ve CEC destekli bir televizyon olması yeterli.
Yani illa LG marka televizyon bakacaksınız diye bir kural yok.

Simplink için LG bakıyorsanız eğer o işlevi HDMI CEC de görür diye düşünüyorum. (Ki muhtemelen HDMI CEC daha gelişmiştir.)
Bu Anynet, Simplink gibi teknolojiler HDMI CEC çıkmadan önce vardı diye hatırlıyorum.

Daha fazlası için albanez albanez veya Adem Helvacı Adem Helvacı yardımcı olacaktır.

C Çevrimdışı

Conestoga

Yeni Üye
3 May 2020
3
47
Ses sistemi ile tv markası aynı olacak diye bir şart yok amacınız film izlemekse VA panelli bir tv daha doğru olacaktır, alanınız kısıtlı olduğu için herhalde 55 inch ekrandan büyük biraz zor, bütçenin maksimum sınırı ne kadar bu da önemli ama her halukarda uzun vadeli düşünmek yersiz bu aletlerin 10 yıl ömrü yok çok para harcamamak lazım bana kalırsa.

olet gereksiz bencede üstadım

Çok para ayırabilirim diyorsanız OLED, daha az ayırabilirim diyorsanız QLED (Q70 mesela), ya da F/P bir LCD.
Son zamanlardaki fiyatlardan haberim yok tabi, çoğu ürünün piyasası uçmuş durumda.

Tabi izleme açısı nedir, kullanım koşulları senaryo nedir bu daha önemli tavsiye vermek için.
Anladığım kadarıyla tam karşıdan izlenecek bir televizyon lazım size?

Ses sisteminiz ne ile bağlanıyordu? HDMI ARC, Optik veya 3.5 mm analog kablo ile mi?
HDMI ile ses aldığınız bir sistemse eğer, HDMI ARC ve CEC destekli bir televizyon olması yeterli.
Yani illa LG marka televizyon bakacaksınız diye bir kural yok.

Simplink için LG bakıyorsanız eğer o işlevi HDMI CEC de görür diye düşünüyorum. (Ki muhtemelen HDMI CEC daha gelişmiştir.)
Bu Anynet, Simplink gibi teknolojiler HDMI CEC çıkmadan önce vardı diye hatırlıyorum.

Daha fazlası için albanez albanez veya Adem Helvacı Adem Helvacı yardımcı olacaktır.

Ses için hdmı yeterli bence. Evet karşıdan izleyeceğim. Uzun ömürlü bir model olması kafi üstadım

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Öyle tabi ama o dönem üretici kısıtlaması vardı sanki? :kiskis
Yani Anynet veya Simplink başka cihazlarla çalıaşabiliyor muydu?

bilmiyorum var mıydı ama 2008 model Samsung ve 2013 model LG tvler ile Sony Bluray oynatıcıyı HDMI CEC üzerinden kumanda ettim, ediyorum. Bir sorun olmadı.

Geri
Üst Alt