Bilgisayar Monitörü Tavsiyesi

B Çevrimdışı

babado

Yeni Üye
31 Tem 2024
20
34
Arkadaşlar uzun süredir laptop kullanıcısıyım. Halada laptop kullanmaya devam ediyorum. 2. ekran olarak bir monitör istiyorum ama pc ekranından diğerine baktıgımda vaovv :) dedirtecek bir ekran arıyorum. düz yada köşeleri eğri olan modellerdende olabilir gerçi hangisini tavsiye edersiniz bilmiyorum ama sorunlu, ölü pixel çıkartan yansıma yapan ekranlardan olmasın. Önerileri bekliyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
Biraz daha teknik detay verseniz ? Çözünürlük ne olacak, çizim işleri mi yapılacak yoksa dizi film mi izlenecek yani kontrast mı lazım renk doğruluğu mu, oyun oynanacak mı yani yüksek tazeleme hızı isteniyor mu, ekran boyutu ne olacak...

B Çevrimdışı

babado

Yeni Üye
31 Tem 2024
20
34
bütçe 20k yı geçmesin. çizim falan olmıcak ama genelde film izliyorum özellikle 4k izliyorum. ekrana baktıgımda o canlılıgı versın ıstıyorum hz olarak yuksek olsun.

Ekran boyutu bıraz buyuk olsun normal monıtorlerden ama cok devasa olmasın

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
bütçe 20k yı geçmesin. çizim falan olmıcak ama genelde film izliyorum özellikle 4k izliyorum. ekrana baktıgımda o canlılıgı versın ıstıyorum hz olarak yuksek olsun.

Ekran boyutu bıraz buyuk olsun normal monıtorlerden ama cok devasa olmasın

Tavsiyem ASUS ROG Strix olur.
Bana kalsa şöyle bir şey yeterli film için;

B Çevrimdışı

babado

Yeni Üye
31 Tem 2024
20
34

Tavsiyem ASUS ROG Strix olur.
Bana kalsa şöyle bir şey yeterli film için;

Çok teşekkür ederim iyi bir klavuz oldu bilgisayarımda rog strix banada asusun ekranı daha iyi geldi onu sipariş veriyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
bununla ne farkı var benim aldıgım model arasında sıpariş verdım ama yarın cıkar kargoya
Sizin aldığınız IPS panelli (BOE markaymış), renk doğruluğu daha yüksek, renkler daha canlı, izleme açısı daha geniş.

Satın alma işlemini yaptığınız için eksi taraflarından bahsedip moralinizi bozmak istemiyorum. Zaten Samsung Odyssey Neo G7 çok farklı bir klasmanda, bu monitörle kıyaslamak adaletli de olmaz.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Sizin aldığınız IPS panelli (BOE markaymış), renk doğruluğu daha yüksek, renkler daha canlı, izleme açısı daha geniş.

Satın alma işlemini yaptığınız için eksi taraflarından bahsedip moralinizi bozmak istemiyorum. Zaten Samsung Odyssey Neo G7 çok farklı bir klasmanda, bu monitörle kıyaslamak adaletli de olmaz.
Ben de istemez diye önermedim açıkçası.
Biraz daha oyunculara yönelik bir ürün sonuçta.
IPS panel olmasının dezavantajlarıysa eğer, ona yapabilecek bir şey yok.
İşin garibi bu aralar monitör piyasasında çeşitlilik azalmış sanki.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Yansıma konusu çok önemliyse bu durumda Dell'in U serisi derim. Bu seri renk kalibrasyon sertifikası ile gelir. İstediğiniz ebat ve çözünürlükte bir ürün mutlaka vardır bu seride. Oyun için değildir yalnız bu seri. 60Hz IPS paneldir ama renk ve yansıma konusunda eline su döken monitör bulmak gerçekten zordur. Bu modellerin alt gruplarında dahili thunderbolt içeren ürünler de mevcut. Bu da dahili dock içerdiği anlamına geliyor ki siz laptopunuzu type-c ile monitöre bağlıyorsunuz ve o port üzerinden 90Watt'a kadar laptopunuzu şarj ederken aynı zamanda görüntü aktarımı ve diğer USB cihazlarınızı da monitörde bulunan USB soketlere takıyorsunuz ve böylece tek bir kablo ile olay bitiyor. Hatta ikinci bir monitör takmak isterseniz de bunu monitör üstündeki display port ile yapabiliyorunuz. Yani ikinci monitörü birinci monitöre bağlıyorsunuz. Bilgisayarınız (MAC'lerde çalışmıyor bu özellik) da ikinci monitörü algılayıp çalıştırıyor. Bu şekilde 4 tane monitörü bir birinine zincirleme bağlayabiliyorsunuz.
Ama Türkiye fiyatları nedir bilemiyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Yansıma konusu çok önemliyse bu durumda Dell'in U serisi derim. Bu seri renk kalibrasyon sertifikası ile gelir. İstediğiniz ebat ve çözünürlükte bir ürün mutlaka vardır bu seride. Oyun için değildir yalnız bu seri. 60Hz IPS paneldir ama renk ve yansıma konusunda eline su döken monitör bulmak gerçekten zordur. Bu modellerin alt gruplarında dahili thunderbolt içeren ürünler de mevcut. Bu da dahili dock içerdiği anlamına geliyor ki siz laptopunuzu type-c ile monitöre bağlıyorsunuz ve o port üzerinden 90Watt'a kadar laptopunuzu şarj ederken aynı zamanda görüntü aktarımı ve diğer USB cihazlarınızı da monitörde bulunan USB soketlere takıyorsunuz ve böylece tek bir kablo ile olay bitiyor. Hatta ikinci bir monitör takmak isterseniz de bunu monitör üstündeki display port ile yapabiliyorunuz. Yani ikinci monitörü birinci monitöre bağlıyorsunuz. Bilgisayarınız (MAC'lerde çalışmıyor bu özellik) da ikinci monitörü algılayıp çalıştırıyor. Bu şekilde 4 tane monitörü bir birinine zincirleme bağlayabiliyorsunuz.
Ama Türkiye fiyatları nedir bilemiyorum.
Ultrasharp benim de aklıma geldi ama bütçe aralığında görememiştim.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Ultrasharp benim de aklıma geldi ama bütçe aralığında görememiştim.
Sarı sitede bir tane U4320Q var 15000TL'ye. 2020 model olmasına rağmen bana mısın demez o monitör. Ben U serisinin CCFL-LCD olan modelini 15 yıl kullandım. Günde en az 9 saat çalıştı ve şirketten ayrılırken hala da masamda kullanıyordum. O kadar yıla ve haftada en az 45 saat çalışmaya rağmen bana mısın demedi. Yurtdışına taşınınca şimdi çoğunlukla evden çalıştığım için 2 tane almayı düşünüyorum çalışma masama.

Geri
Üst Alt