Eskiden çok kullanılıyordu ,bizim apartmanda kullananlar çoğunlukta idi ,felaket mazot yakıyor ve çok koku veriyordu ,genelde brülör çok tıkanıp sürekli bir usta gelip meme dediğimiz mazot fışkırtan sistemi ha bire temizliyordu ki sistemde mazot filtresi olduğu halde
.Hatta ben o yıl daireyi aldığımda bir tek bizde yoktu mazotlu kazan çünkü ben daireyi alırken istememiştim, istememe olayı bizim hanımın ailesi tarafından bize her geldiklerinde "alattinnn,neden sen de kalorifer yaptırmıyorsun" demelerine neden olmuştu,o yıllar bizde tüplü delongi soba vardı çünkü
(1994).
Bir ara üst kattaki komşum çağırmıştı, gidip baktım neden çağırdı diye ,meğer memeden mazot püskürtmüyormuş , ben de ona anahtar verip "al kendin sök ve temizleyip tak" dedim başında durarak. (1996)
O gün yaptırdığım temizlikten sonra apartmana bir daha meme temizliği için usta gelmemiş ,öyle demişlerdi apartman toplantısında, bana "sana ne yapsak azdır" demişlerdi ama 2012'de 1 TL lik su zammı yaptım diye mahkemeye vermeye de kalkmışlardı ,tabii ben haklı çıktım su olayında
.Beni etiket ile nerelere gönderdin,99 lu yıllara .
Ben bu cihazı kullanmadım ama çok yakından takip etmiştim , çünkü komşuların hemen yarısında bu kazandan vardı, soruların olursa bildiğim yerlere cevap verebilirim