Besleme ünitesi dışarıda olan panel televizyonlar

B Çevrimdışı

Başkan2005 

Yeni Üye
21 Eyl 2018
40
61
Dikkat ediyorum, son zamanlarda bazı panel televizyonların besleme üniteleri televizyonun içinde değil, notebook gibi adaptör kutusu şeklinde ve TV ünitesinin dışında bulunuyor. Mesela Sony televizyonlarda bu şekilde dış besleme var.
Ben bunu çok olumlu buluyorum, zira entegre olan besleme devrelerinde arıza olduğu zaman (ki hayli oluyor), tüm televizyonun servise götürülüp sökülmesi gerekiyor. Halbuki dış besleme olanlarda sadece adaptör kutusu servise gider veya komple değiştirilir diye düşünüyorum.
Ustaların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,006
Kutu servise gidecekse, servis sağlamını hemen takacaksa, olumlu.
Ama arızalı kutuyu bekletecekse, yer kaplamasından başka bir faydası yok bence.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
evet dışarda olması bence de olumlu . Şimdiki elektronik eşyalar eskisi gibi değil çoğu parçalar tak çıkar yapılabiliyor arıza daha kolay bulunabiliyor.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,008
Bir zamanlar plazma tv ler iki parçaydı monitör + Mediabox çok kaba idi evde kuru kalabalıktı. Sonra teknoloji gelişti tek parçaya döndü. Şimdi yine ayrışıyor. Bence hoş değil.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bir zamanlar plazma tv ler iki parçaydı monitör + Mediabox çok kaba idi evde kuru kalabalıktı. Sonra teknoloji gelişti tek parçaya döndü. Şimdi yine ayrışıyor. Bence hoş değil.

Bir arıza çıktığı zaman komple sistem değişmesi gerekmiyor yada her zaman tamir olması gerekmiyor. Arızalanan parçayı çıkarıp yenisini takıyorsunuz. Duruma göre kullanıcının tamirciye bile gitmesine gerek kalmıyor. Hem zamandan tasarruf hem de kullanıcı için maliyet daha az . Parçaya bölünmesi cihazın büyümesi anlamına gelmiyor

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Şimdi bu işin aslı şudur;

-Bir kere TV "donanımları" çok dandik Çin malı dır! gerçi iyi Çin malı da var ama en başta
matah bir MARKA saydığınız Sony veya Samsung bile bunları takıyor;hatta takmıyor
tüm üretim Çin de CKD den SKD ye kadar Çin de yapılıyor:haha

-İnsanlar yakışıklı panel olsun diye özellikle "incecik" jilet gibi TV isteidkleri için bu dandik malzemeler
ile zaten olmaz,alın size ikinci şok:deli1

-bilakis trafo+media-box türü aparatların/cihazların dışarıda olması daha iyidir
en basitinden "yanmaz":haha1

Not;Hitachi 2006 da bir panel yapmıştır sanırım TF de ben o zaman vermiştim bunu bir kaç sefer
bu TV dünyanın ilk en ince TV siydi! yine sanırım USA ve Japan da satıldı,örneğin Avrupaya gelmemiştir.
Herifler öyle bir donanım yapmışlar ki;örneğin içine cigara atmışlar,bir süre kendi kendine yanıp sönmüştür!

>bu palavra değil arkadaşlar,bu konudaki Japonyanın en büyük prof-test sitesi bunu yapmıştır!

hatta cam-elyaf dan bir katman kullanmışlar ve çakmakla kenarından yakmak istemişler ve
yanmamış!

Tüm componentlerin ve boyları uzun diğer malzemeler de özel üretilmiş ve hem yanmaz hemde
boyları iyice alçalmış ki kasa ince olsun diye>>> peki şimki paneller nasıl OLED dahil yukarısı
ince orta bölüm ince aşağısı kalın:kiskis ve uyanık çakallar nasıl ölçüyor paneli yok 11mm yok 13milim
filan diye peki altı kaç santim;yaw altını karıştırma şimdi:haha1
yani yersen!

İyi de de Hitac ne yapmış,çerçeve gibi her tarafı incecik! zaten herifler onun için malzemelerin
boyunu kısaltmışlar:ok:ok:ok

yaw siz şimdi "TV üreticisi" diye kimleri görüyorsunuz..... al birini çal ötekine!

takılmayın şimdi trafosuna filan yok içindeymiş yok dışındaymış yok nasıl kalite dir filan diye

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kambersiz düğün olmaz,bende karalıyayım bir şeyler dedim ve karalıyorum :)
Tabii ki süper olur ,en azından adaptörü değiştiririz olur biter ,buna en çok üzülenler servis ve tamirciler olur ,çünkü lehim sök-lehim yap olmayacağından ,normal kullanıcı dahi rahatlıkla değiştirebilir.
Ayrıca çinle koreyle alakası varmıdır yokmudur biilmiyorum ama en azından tvde ledlerden sonra en çok ısınan parçayı dışarı almış olurlar,biliyorum hemen "yav arkadaş tv zaten ısınıyor ne gerek vardı" diyeceksiniz,olsun deyin,ama en çok şaşıranlar mutlaka fransızlar olmuşlardır :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,006
Kambersiz düğün olmaz,bende karalıyayım bir şeyler dedim ve karalıyorum :)
Tabii ki süper olur ,en azından adaptörü değiştiririz olur biter ,buna en çok üzülenler servis ve tamirciler olur ,çünkü lehim sök-lehim yap olmayacağından ,normal kullanıcı dahi rahatlıkla değiştirebilir.
Ayrıca çinle koreyle alakası varmıdır yokmudur biilmiyorum ama en azından tvde ledlerden sonra en çok ısınan parçayı dışarı almış olurlar,biliyorum hemen "yav arkadaş tv zaten ısınıyor ne gerek vardı" diyeceksiniz,olsun deyin,ama en çok şaşıranlar mutlaka fransızlar olmuşlardır :)

Dışarıya alınan adaptör de tamamen kapalıydı ama? Bir tanıdığın Sony televizyonunda görmüştüm bu olayı.

B Çevrimdışı

Başkan2005 

Yeni Üye
21 Eyl 2018
40
61
Arkadaşlar görüşlerinize teşekkür ederim. Ben de besleme ünitesinin TV dışına alınmasını çok doğru bir yaklaşım olarak görüyorum. Aynı marka olan iki 42" televizyonum farklı tarihlerde ikişer kez besleme devresi arızası yaptı. Dört kez televizyonlar servise gitti. Bunların besleme üniteleri dışarıda olsaydı, tvler yerinden oynatmadan tamir edileblirlerdi. Ben basit sayılacak bir tamir için televizyonun komple açılmasını da gereksiz buluyorum.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,008
Yangından bahsedilmiş bir de olaya bu açıdan bakın.
Besleme ünitesi dışarıda olan ürünlerinizi kontrol edin laptop adaptörü , modeminizin adaptörü , cep telefonunuzun şarj adaptörü vs bunlar tamamen kapalı sistemdir kutularında hava alacak hiç bir bölüm yoktur ısıyı def edemez ısınınca yangın çıkartma riski daha çoktur. Beslemenin dışarıya alınması ile iş bitmiyor konvertör kartı panel içerisinde ise yine ısı ve yangın söz konusu olabilir. Ben henüz bahsedilen ürünü incelemedim fakat konvertörü de besleme içerisine alıp çoklu kablo ile panele göndermesi gerekir. Tavsiye formunda sürekli ledlerden dolayı yanan tv videoları ve resimleri var bu durumda yine en önemli risk aydınlatma sistemi ve devresidir. Besleme ünitesi tv nin kabininin içerisinde olan ürünler arka kapaktaki havalandırma petekleri vasıtasıyla hava alarak ısıyı def ederler. Zaten en çok ısınan bölüm aydınlatma bölümüdür. Bu da benim görüşüm. Tabi ki teknoloji sürekli değişiyor. Sistem ayrı besleme devresini gerektiriyorsa bizler de buna uyacağız.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler ben Yıldırım yedim tepeme yaw:deli1
yani Apt. nın 40 metre yakınına düştü,daireler de ne varsa yandı(özellikle kartlı sistemler)
hatta bazı daireler de o anda çalışan mekanik devreli aspiratörler bile yandı
TV lerin değil açık olanları,iki dairede kapalı iken yine yandılar!

Benim panel "açıktı" üstelik ve sadece MB den 1 adet HDMI port yandı o da o anda
PC ye bağlıydı(+GCard da yandı bu arada!) çoğu da daireler de TV ler sizlere ömür oldu!
Diğer salondaki panel de açıktı ve ona ne oldu?? ona hiç bir şey olmadı hanım
sadece görüntü 1/2 saniye gitti geldi dedi ve izlemeye devam:clap

Her iki panel de Tosh idi ve hala bunlarla yola devam ediyorum,Apt.da millet şaşırdı
nasıl iştir diye!

Bir başka arkadaş(DH den) o tam tepesine yedi yıldırımı Malatya da yaşayan ve o anda
TV de açıkmış evi kısmen yanmıştır,görüntü gitti abi demişti,servis 50 kağıda bir tane
kondansatör değiştirdi sadece:clap2

şimdi olay şudur;malzeme ve koruma v.s sistemleri adam gibi olacaktır!

++

İkinci örnek;ben her sene bir kaç tane TV Box alır sonra yolcu eder yine başkalarını alırım v.s
hiç bir zaman(son 2 senedir)herşflerin dandik Trafolarını kullanmıyorum,cihaz gelir ve benim
yedek de duran ve tabiki daha fazla Amper veren trafolardan takarım,adi herifler 1,5A trafo
gönderiyorlar daha insaflı olanlar 2A gönderiyor ülen şunu 3/4 göndersene!
Ben de yedek duran 1 tane 3A lık 1 tane de 4A lık vardır bunlar;5Volt dur
1 tane de 12V-4A lık vardır marka olarak "Yıldırım" kullanırım biraz pahalı ama herifler
tüm malzeme Çin malı olsa da iyisini seçip montajlıyorlar:ok adam gibi trafo yapıyorlar

Box çılar 1 dolarlık trafo takıyorlar yaw:sopa1
TV lerin de ext.trafoları beş para etmez bu arada!

yaw işin özü şudur,hiç bir üretici malı alasın da kafadan 10/20 sene filan kullan..
yok böye bir dünya artık,dandik yapılıyor ki her 3/5 senede hatta daha da kısa
süre de pert olsun ki yeni mal satsınlar:haha1

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Beyler ben Yıldırım yedim tepeme yaw:deli1
yani Apt. nın 40 metre yakınına düştü,daireler de ne varsa yandı(özellikle kartlı sistemler)
hatta bazı daireler de o anda çalışan mekanik devreli aspiratörler bile yandı
TV lerin değil açık olanları,iki dairede kapalı iken yine yandılar!

Benim panel "açıktı" üstelik ve sadece MB den 1 adet HDMI port yandı o da o anda
PC ye bağlıydı(+GCard da yandı bu arada!) çoğu da daireler de TV ler sizlere ömür oldu!
Diğer salondaki panel de açıktı ve ona ne oldu?? ona hiç bir şey olmadı hanım
sadece görüntü 1/2 saniye gitti geldi dedi ve izlemeye devam:clap

Her iki panel de Tosh idi ve hala bunlarla yola devam ediyorum,Apt.da millet şaşırdı
nasıl iştir diye!

Bir başka arkadaş(DH den) o tam tepesine yedi yıldırımı Malatya da yaşayan ve o anda
TV de açıkmış evi kısmen yanmıştır,görüntü gitti abi demişti,servis 50 kağıda bir tane
kondansatör değiştirdi sadece:clap2

şimdi olay şudur;malzeme ve koruma v.s sistemleri adam gibi olacaktır!

++

İkinci örnek;ben her sene bir kaç tane TV Box alır sonra yolcu eder yine başkalarını alırım v.s
hiç bir zaman(son 2 senedir)herşflerin dandik Trafolarını kullanmıyorum,cihaz gelir ve benim
yedek de duran ve tabiki daha fazla Amper veren trafolardan takarım,adi herifler 1,5A trafo
gönderiyorlar daha insaflı olanlar 2A gönderiyor ülen şunu 3/4 göndersene!
Ben de yedek duran 1 tane 3A lık 1 tane de 4A lık vardır bunlar;5Volt dur
1 tane de 12V-4A lık vardır marka olarak "Yıldırım" kullanırım biraz pahalı ama herifler
tüm malzeme Çin malı olsa da iyisini seçip montajlıyorlar:ok adam gibi trafo yapıyorlar

Box çılar 1 dolarlık trafo takıyorlar yaw:sopa1
TV lerin de ext.trafoları beş para etmez bu arada!

yaw işin özü şudur,hiç bir üretici malı alasın da kafadan 10/20 sene filan kullan..
yok böye bir dünya artık,dandik yapılıyor ki her 3/5 senede hatta daha da kısa
süre de pert olsun ki yeni mal satsınlar:haha1

Cihazların kullanım kılavuzlarına bile yazıyorlar artık açıkça kullanım süresi şu kadar yıl diye.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Cihazların kullanım kılavuzlarına bile yazıyorlar artık açıkça kullanım süresi şu kadar yıl diye.

iyi de sen inanıyormusun buna:bye

küllüm yalan yaw!
hatta daha da ileri gideyim,yedek parça süresi 6 yıldır/7 yıldır iyi de kim de var acaba?
panel ünitesi bile bulunmuyor 2 yıl dan daha sonrasın da!

Not;bildiğimiz tek bir örnek vardır TV ciler için de;Pioneer,bu herifler 2009 Dükkanı kapattılar
10 yıl yedek parça garantisi verdiler ama sallama değil bu harbi! 2019 da bitti bu süre artık
kimsenin de başı ağrımadı 10 yıl içinde yedek parça olarak!

Herifler daha da ileri gittiler 10 yıl için yedek parça ürettiler+TV(komple) de ürettiler örneğin
birebir değişimler için ama herifler öyle kalite mal yapıyorlardı ki o ürettikleri TV ler ellerin de
kaldı,ben TR de ki binlerce Pio kullanıcısını tanırım ve ben aldırdım çoğusuna
hatta yine bildiğim kadarıyla son 15 sene de sadece "1" kişi de bu çıkmıştır belki 2/3 tane daha çıkmış olabilir!

Adamlar neden Dükkan kapattı peki?? kaliteli mal yaptılar,rekabet de edemedikleri için battılar!
daha doğrusu işlerinin %16 sını kapsıyordu TV bölümü,işte burasını kapattılar

TV işleri üreticilerin yalan dolanlarıyla yürür!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt