Benq monitör beyaz leke sorunu

E Çevrimdışı

emresemt

Yeni Üye
20 Ocak 2020
26
32
Merhabalar.

Benq marka monitörün 1 senesinin sonunda ekranda beyaz parlak lekeler oluştu. Bunun ne olduğu hakkında bilginiz var mı? Işık sızması mı demeli ne demeli buna bilemedim.

Servise vereceğim ama evden çalışıyorum monitörsüz kalamam bir zaman daha. Hepsiburadadan almıştım iade etmek istediğimi söyledim ama servis kağıdı muhabbeti çektiler, direkt hakem heyetine vereceğim olmazsa uğraşmadan.

P00821-141614.jpg
P00821-141622.jpg
P00821-141629.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Asimetrik dağılım olması nedeniyle bunun lens düşmesi olduğuna pek kanaat getiremedim. Kaldı ki bir yıl bunun için çok erken bir süre.
Polarizer katmanda bir bükülme desem o da değil, full array olacağını da düşünmediğimden dolayı chipler bu kadar birbirine yakın olmaz diye düşünüyorum :alala

Çözemedim açıkçası bu görsellere göre.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Asimetrik dağılım olması nedeniyle bunun lens düşmesi olduğuna pek kanaat getiremedim. Kaldı ki bir yıl bunun için çok erken bir süre.
Polarizer katmanda bir bükülme desem o da değil, full array olacağını da düşünmediğimden dolayı chipler bu kadar birbirine yakın olmaz diye düşünüyorum :alala

Çözemedim açıkçası bu görsellere göre.
İnan aynı yorumları yaptım , belkide ben çözemedim yanlış bilgi vermeyeyim diye yazmadım ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Aklıma cell yanıkları geldi. Acaba kullanıcı sürekli bıraktığı bı ekran var mı ?
Örnek benim monitör de kamera bağlı olduğu ivib arkada sürekli kalan bir taskak var öyle birşey geldi aklıma

E Çevrimdışı

emresemt

Yeni Üye
20 Ocak 2020
26
32
Aklıma cell yanıkları geldi. Acaba kullanıcı sürekli bıraktığı bı ekran var mı ?
Örnek benim monitör de kamera bağlı olduğu ivib arkada sürekli kalan bir taskak var öyle birşey geldi aklıma

Hayır yok. Monitör aktif kullanılıyor sabit nesneler kalmıyor hiç ekranda. Çektiğim resimlerdekinin aynısı aslında çıplak gözle de görülen.
Orta kısımda ve biraz altında bir de ortanın en sağında biraz da sol alt köşede iki küme bu lekeler var ve homojen değiller tam yuvarlak filan değiller. İlk başta ortadakiler vardı ama daha hafifti zamanla daha çok parlak oldular ve yayıldılar.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Hayır yok. Monitör aktif kullanılıyor sabit nesneler kalmıyor hiç ekranda. Çektiğim resimlerdekinin aynısı aslında çıplak gözle de görülen.
Orta kısımda ve biraz altında bir de ortanın en sağında biraz da sol alt köşede iki küme bu lekeler var ve homojen değiller tam yuvarlak filan değiller. İlk başta ortadakiler vardı ama daha hafifti zamanla daha çok parlak oldular ve yayıldılar.
Adem bey bu konuda daha bilgili benim görüşüm cell yanığı mevcut.
LED olması düşük çünkü Adem ustamin dediği gibi simetrik değil.

E Çevrimdışı

emresemt

Yeni Üye
20 Ocak 2020
26
32
Teknik servisini de aradım biraz önce. Panel arızasıdır dedi değişime girerse 15-20 günü bulur dedi. Tekrar arayıp iade için aynı gün kontrol edip rapor vermelerini talep edeceğim yok derlerse hakem heyetine verip 6 ay, 1 sene bekleyeceğim artık.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
orta kısımdaki beyaz lekelerden bahsediliyorsa lgp kaynaklı. ısınma nedeniyle lgp altdaki beyaz reflektöre yapışıyor. o kısımda ısı kaynağı güç kartı olabilir .

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
açıp baklılırsa şak diye anlaşılır ve genel de bu kadar kısa zamanda ise genelde katman sorunu geldi bana+

Bende de Benq Monitör var(VA panel)şimdi Serviste,likit sızması yaptı 22 ay sonra,bakalım ne diyecekler
aynı sorunu daha önce de(TN panel)HP de yaşamıştım ama adamlar hemen yenisi ve üst modelini göndermişlerdi
şimdi BenQ yu da göreceğim,bakalım ne yapacaklar

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Benim televizyonda da vardı buna benzer bir durum. Lgp kaynaklı denilmişti. Tabi açmadık paneli ama bunun sonucu ne olacak bende merak ediyorum. Umut Barış Umut Barış hocam ledlerin başlığı demiş ama 18.5 inç, 22 inç PC monitörlerinde dled aydınlatma oluyor mu?

E Çevrimdışı

emresemt

Yeni Üye
20 Ocak 2020
26
32
orta kısımdaki beyaz lekelerden bahsediliyorsa lgp kaynaklı. ısınma nedeniyle lgp altdaki beyaz reflektöre yapışıyor. o kısımda ısı kaynağı güç kartı olabilir .

dediğiniz gibi girişlerin olduğu çıkıntılı kısmın ekrandaki parlamalara denk düşen kısımları birbirini tutuyor. ilk başta ortadaki en belirgin olan iki nokta vardı sonrasında diğerleri de oluştu.

Geri
Üst Alt