AXEN Ax65Leda71-tnr Yazılım

A Çevrimdışı

aliquel

Yeni Üye
29 Eyl 2020
8
34
Merhaba,
Foruma yeni üyeyim AXEN Ax65Leda71-tnr Modelinin yazılımlarına ihtiyacım var. Elinde eski/yeni sürümleri olan paylaşabilirmi ?
Ve konu hakkında bilgisi olanlara sormak istediğim ;

1. Bu tarz Smart Tv lerin Anakart modülleri tam olarak nasıldır ?
a) Android tv yi, Tuneri, karasal yayını,Uydu yayınlarını kısaca tüm özelliklerini tek kart mı yürütyor?
b) Durum a şıkkıysa ; Biz yazılım yüklemesi yaptığımızda android tv ile beraber tv yazılımıda mı güncelleniyor ?
b) Herbir işi (android tv kısmı, uydu tuner kısmı ) ayrı bölüm/işlemci/kart tarafından mı işleniyor ? yani Normal tv + içine gömülü ayrı bir tv box mantığı mı ?
yoksa dediğim gibi hepsi tek bir kart tarafından mı ?

Yukardaki sorulara istinaden, Smart kısmında gördüğüm donanım özelliklerine dayanarak Amacım ;
2. Kendi yazılımı dışında donanıma uyumlu Custom rom (herhangi biri, Anroid tv rom, atv rom, ) vs yüklenemez mi ?
a) Yüklenirse şayet Smart tv haricinde Tv yazılımındada değişiklik olurmu? açılırmı ? yoksa kendi arayüz yazılımına mı ihtiyac vardır ? zira sadece Rom değiştirmekten bahsediyorum...

3. Sunny /Axen / Awox tvlerin yazılım yükleme/silme rom yükleme vs Araçları /programları varmıdır ? (usb, pc ethernet vs üzerinden flash kullanmadan )
4. Yazılım atmada " Adem Helvacı" abimzin youtube videosunda gördüğüm kadarıyla usb takmak dışında bir tuş kombinasyonu olmadıgını gördüm doğrumudur ?

Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden..
Aslında genel olarak konu hakkında fazlasıyla bilgi ve tecrübem var. Sadece tam olarak emin olmak için soruyorum zira hergün yeni bir sistem şekliyle çıkageliyorlar... özel olarak üretilmiş bir board yerine içine montelenmiş bir mini android box mantığı tarzındamı yaptıklarını kestiremedim cihazı sökmeden.
ve Bu Markanın ürünlerininde ne ulusal ne yerel adam akıllı bir döküman kaynak dosya service manueli olmadıgı için hareket edemiyoruz...

Teşekürler...

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

aliquel

Yeni Üye
29 Eyl 2020
8
34
Konu hakkında yardımcı olacak yokmu beyler ?
En azından yazılımı paylaşacak .. Bu tv çok mu yeni ?
Diğer tvler şasi no görebiliyorlar fakwt ben onada ulaşamadım gibi.. menü de model kısmında "Atmaca_smarttv" yazıyor. Şasi nosuda yazılımdan yola çıkarak sanırım "5leda71" nette aradım anakartınıda bulamadım satış kanallarında..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Üreticileri (Daha doğrusu montajcıları) Vatandaşı düşünüp halka açık bilgi paylaşmadığı sürece bu tarz markalardan bu anlamda destek almak sıkıntılı oluyor her zaman.

A Çevrimdışı

aliquel

Yeni Üye
29 Eyl 2020
8
34
Üreticileri (Daha doğrusu montajcıları) Vatandaşı düşünüp halka açık bilgi paylaşmadığı sürece bu tarz markalardan bu anlamda destek almak sıkıntılı oluyor her zaman.

Hocam sormayın valla.. Aslında ilk mesajımda belirttiğim gibi işin teknolojik ve teknik kısmından hem anlarım hemde alırken iyi araştırırım ... Bu ürünüde f/p bazında değerlendirerek 49 inç arçelik tvme ek olarak , Smart kısmı ile hiç ilgilenmeden direk Panel/ monitör niyetine aldım zira Mi BOX ile kullanmak için...

Şimdi Aile bireyleri ip tv uygulamasıydı diğer uygulamalardı vs lgilenmedikleri ve sıkıntı yaşadıkları için onu Mi boxu kendi odamda kullanacağım.. Gerçi bi tane daha Box Var ama...

Yani kısaca amacım şu Axen tv ye yükleyebilirsem son çıkan ATV ROM'u ( ki son versiyon Orjinal Adroid TV rom'u ve gayet stabil ) yükleyeceğim ve Google Duo skype gibi uygulamalar ve kamera ile destekleyip sadece Medya+ iletişim+ Uydu yayınları amacıyla kullanacaktım....

Mail attım bakalım Hocam sunny'e rom için... Onlar vermezse gerekirse yatırır söker anakartından yine menşeini/ üreticisini yazılımını bulurum
ki yurt dışına ihraç ettikleri bazı ülkelerin markalarına ulaştım... (kivi+ gazer) rus bir siteden de 65 inç olan Yazılımı buldum fakat tam uyumluluk için bilgi bulamadım...

Soğolun mesaj için biraz uzun oldu kusura bakmayın...

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Hocam sormayın valla.. Aslında ilk mesajımda belirttiğim gibi işin teknolojik ve teknik kısmından hem anlarım hemde alırken iyi araştırırım ... Bu ürünüde f/p bazında değerlendirerek 49 inç arçelik tvme ek olarak , Smart kısmı ile hiç ilgilenmeden direk Panel/ monitör niyetine aldım zira Mi BOX ile kullanmak için...

Şimdi Aile bireyleri ip tv uygulamasıydı diğer uygulamalardı vs lgilenmedikleri ve sıkıntı yaşadıkları için onu Mi boxu kendi odamda kullanacağım.. Gerçi bi tane daha Box Var ama...

Yani kısaca amacım şu Axen tv ye yükleyebilirsem son çıkan ATV ROM'u ( ki son versiyon Orjinal Adroid TV rom'u ve gayet stabil ) yükleyeceğim ve Google Duo skype gibi uygulamalar ve kamera ile destekleyip sadece Medya+ iletişim+ Uydu yayınları amacıyla kullanacaktım....

Mail attım bakalım Hocam sunny'e rom için... Onlar vermezse gerekirse yatırır söker anakartından yine menşeini/ üreticisini yazılımını bulurum
ki yurt dışına ihraç ettikleri bazı ülkelerin markalarına ulaştım... (kivi+ gazer) rus bir siteden de 65 inç olan Yazılımı buldum fakat tam uyumluluk için bilgi bulamadım...

Soğolun mesaj için biraz uzun oldu kusura bakmayın...

Elinizde ürüne ait yazılım mutlaka olsun, çünkü atacağınız yazılımda şase kodu aynı olsa bile Panel vs. farklılıklar olabilir.
Cihazı hiç açamayacak duruma da gelebilirsiniz.
Bu tür üreticilerden yazılımı verseler bile bir şey beklememek lazım.

A Çevrimdışı

aliquel

Yeni Üye
29 Eyl 2020
8
34
Elinizde ürüne ait yazılım mutlaka olsun, çünkü atacağınız yazılımda şase kodu aynı olsa bile Panel vs. farklılıklar olabilir.
Cihazı hiç açamayacak duruma da gelebilirsiniz.
Bu tür üreticilerden yazılımı verseler bile bir şey beklememek lazım.

Evet Hocam haklısınız...Bende Yazılımdan Tam emin olamayınca Mi box öncesinde kullandığım t95x 1gb-8gb kutuya ATVX Kurdum bu kadar beklemıyordum açıkcası makine nerdeyse Mi performansı göstermeye başladı Orjinal Android tv Romu oldugundan... Bi tvye bunu diğerine de mibox la idare edecez...

Axenin Smart mı android mi ne oldugu belirsiz kısmını kullanmamak adına...

Ayrıca Sunny'e Mail attım detaylı bir şekilde. Dönüşleri ise : "xxxx nolu sorununuz çözülmüştür......"(çözülmedi tabiki) gibisinden cevap vermek oldu sadece.....Tuhaf.

Son olarak Notumuda düşeyim 3. şahıslara ;

* Ben Yandım Siz Yanmayın, AmanAxenAlmayın (3XA) :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Evet Hocam haklısınız...Bende Yazılımdan Tam emin olamayınca Mi box öncesinde kullandığım t95x 1gb-8gb kutuya ATVX Kurdum bu kadar beklemıyordum açıkcası makine nerdeyse Mi performansı göstermeye başladı Orjinal Android tv Romu oldugundan... Bi tvye bunu diğerine de mibox la idare edecez...

Axenin Smart mı android mi ne oldugu belirsiz kısmını kullanmamak adına...

Ayrıca Sunny'e Mail attım detaylı bir şekilde. Dönüşleri ise : "xxxx nolu sorununuz çözülmüştür......"(çözülmedi tabiki) gibisinden cevap vermek oldu sadece.....Tuhaf.

Son olarak Notumuda düşeyim 3. şahıslara ;

* Ben Yandım Siz Yanmayın, AmanAxenAlmayın (3XA) :)

Kaça aldınız bilmiyorum ama sırf 65 diye de Axen'e 4300 TL vermem hocam.
Aynı paraya Vestel alsanız daha iyi olabilirdi.
Ki şu an revaçta olan bir Toshiba modeli var, 3000-4000 arası 55 inç, o epey dikkat çekiyor.
55 de olsa F/P bir ürün denk getirebilirdiniz.
Sağlık olsun ne diyelim. Umarım 2-3 sene içinde pert olmaz.
Çünkü bunlardaki şaselerden ben bir kalite de beklemiyorum açıkçası.
İncelediğimden değil tabi. :kiskis

A Çevrimdışı

aliquel

Yeni Üye
29 Eyl 2020
8
34
Kaça aldınız bilmiyorum ama sırf 65 diye de Axen'e 4300 TL vermem hocam.
Aynı paraya Vestel alsanız daha iyi olabilirdi.
Ki şu an revaçta olan bir Toshiba modeli var, 3000-4000 arası 55 inç, o epey dikkat çekiyor.
55 de olsa F/P bir ürün denk getirebilirdiniz.
Sağlık olsun ne diyelim. Umarım 2-3 sene içinde pert olmaz.
Çünkü bunlardaki şaselerden ben bir kalite de beklemiyorum açıkçası.
İncelediğimden değil tabi. :kiskis

Hocam bende vermezdim. Evde beyaz eşya yenileyince birde salon için tv alalım dedik. zaten 43-50 inç arası arçelik vardı... Birde uygun büyük ekranlı bi salon tvsi olsun diye bunu tercih ettim ... Eşya aldıgım sıralarda vestel/arçelik bi modeli 65 boyutunda 7 bin liralardan 5binlere düşecek kampanya olacak dediler onu bekledım hatta bunu almadan... sonra onu beklerken Migrosta bunu gördüm 3800 tl.. 65 inçlik düz panel gözüyle baktım smartını androidini daha görmeden elemiştim kafamda sırf fiyatından dolayı açıkcası... Açıkcası bende Şase den değilde panelden korkuyorum led kalitesi ömrü konusunda vs.. yoksa anakartı vs bi şekilde uygun fiyata bulunur /montajlanır..

Yani aslında dediğiniz gibi 2-3 seneye pert olmazsa ve şu smart kısmını silip orjinal Anroid Tv Portu yükleyebilirsem biraz gözüme girecek...

R Çevrimdışı

Regnar

Yeni Üye
30 Kas 2020
1
44
Merhaba bende de 109 ekran axen var Netflix HD izlenmiyor L1 sertifikası yok geçen HD Digitürk uydu alıcısını taktım 1080 seçeneği yok en yuksek 720 seçeneği var bu TV için çözüm var mıdır bilen arkadaşlardan destek istiyorum

H Çevrimdışı

husbos

Yeni Üye
3 Haz 2022
1
40
merhaba bahsi geçen cihaza yazılım desteği bulabilen oldu mu? android kısmı bir şekiilde idare ediyor lakin uydu kanalları sürekli karışıyor.

Geri
Üst Alt