Axen AX50LEDJ203 - HDR ve Genel Renk Sorunu

A Çevrimdışı

altinvolkan

Yeni Üye
3 Ocak 2023
1
31
Merhaba,

2021 Kasım Ayında bir Axen AX50LEDJ203 televizyon aldık ve "ucuza aldık aleti, l3 l1 lisans geyiği yapmayalım" bari diyerekten gidip bir de Mi Tv Box S (4k) modelini satın aldık. Daha sonrasında "oh kocaman ekran" falan diye sevinerek izlemeye başladığımızda bazı tuhaflıklar gördük. Hatta eve gelen arkadaşlarım "10 senelik laptopum daha iyi görüntü veriyor" diyerek Lenovo X220 laptopu ile aynı diziyi açtı ve 12" ekranda daha çok keyif aldık. Sonraki incelememizde şunları farkettik;

-Netflix logosu kırmızı olması gerekirken, turuncuydu.
-Amazon Prime'daki içerikler neredeyse siyah beyazdı. Wheel of Time* dizisini siyah beyaz sanıyorduk. Değilmiş...
-Karanlık çekim hiçbir sahneden hiçbir şey anlaşılamıyordu.
-Ekran içeriğin tamamını göstermiyor. (Overscan hatalı tanımlanmış)**

Daha sonrasında servise başvurduk, gelip yazılım yüklediler ama değişen bir şey olmadı. Daha sonrasında tekrar servisi aradık, onlar mühendislik ekibi ile görüştü ve televizyonumuz hiçbir işlem yapılmadan, sözde arızası yokmuşçasına iade edildi. Sırf HDR'ı kapatabilmek için Apple TV 4K bile aldık ama ürün kalitesi gene yetersiz. Üzerindeki enerji etiketinde bile HDR10 yazan ürünün (kutu açılışındaki her şeyi duruyor. Kutusu bile) HDR açıkken çöpe bağlaması, cihaz içinde HDR desteğinin kapatılamıyor olması aşırı sinir bozucu. Servis menüsünde bile bu ayar yok. Servis menüsünü rastgele kurcalarken Overscan ayarını bulduğumda ayrıca beynimden vurulmuşa döndüm. Tüm ayarları 0'a çektiğimde ekranın görmediğim alanları olduğunu da keşfettim. Üstelik bu ayar kaydedilmiyor. Her input değiştirdiğimizde, her kapatıp açtığımızda sıfırdan yapmak zorundayız.** Ayrıca yetkili servis açıkça "Üretici bunun bir kusur olmadığını düşünüyor, siz onlara ulaşmak isteseniz bile ulaşamazsınız, ben kart değişimi için yetkili değilim" diye beni geçiştirdi. Olayı tüketici hakem heyeti ve tüketici mahkemesine taşımak üzereyim ama marka kendinden o kadar emin ki bana cevap bile vermiyor.

Bu olay hakkındaki fikriniz nedir?
Adem Helvacı Adem Helvacı ustam sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
*edit - Yazım hatası
**edit 2 - Overscan hatasını unutmuşum. Onu da ekledim.

Geri
Üst Alt