Awox Siyah Ekran Sorunu

M Çevrimdışı

mbasar19

Yeni Üye
29 May 2020
8
34
Merhabalar, Awox U5600STR marka model televizyonu akşam kapattıp gece açtığımda siyah ekranda kalıyor. logo açılış falan gelmiyor. Siyah bir ekranda kalıyor sadece kumandadan açıp kapama yapılıyor. Sorun ne olabilir?
teknik servise arıza tespiti için bıraktım driver arızası diyip tamir için 2 Bin TL para istediler. 2.5 sene önce 2 bin liraya aldığım AWOX şu an için tam bir pişmanlık olmuş durumda. Daha önce böyle sorun yaşan oldu mu acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

M Çevrimdışı

mbasar19

Yeni Üye
29 May 2020
8
34
Fener vb ışık kaynagi kullanarak tv açıkken ekrana tutup görüntü var mı bakabilirmisiniz.
merhabalar, ekrana hiç görüntü gelmiyor. Yetkili servis panel arazası olduğunu soyledi az once. 2 bin TL ücret çıkardı maalesef yaptırmayı da düşünmüyorum, çünkü bir sene sonra ayni ya da baska sorun çıkma ihtimalini düşünemiyorum. Awox tam bir hayal kırıklığı oldu bende

IMG_20230207_191220.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
merhabalar, ekrana hiç görüntü gelmiyor. Yetkili servis panel arazası olduğunu soyledi az once. 2 bin TL ücret çıkardı maalesef yaptırmayı da düşünmüyorum, çünkü bir sene sonra ayni ya da baska sorun çıkma ihtimalini düşünemiyorum. Awox tam bir hayal kırıklığı oldu bende

IMG_20230207_191220.jpg
Cıhazın görüntü kalitesi ve fonksiyonlarından memnunsanız tamir yoluna gidin yoksa paranızı yazık etmeyin.

M Çevrimdışı

mbasar19

Yeni Üye
29 May 2020
8
34
Cıhazın görüntü kalitesi ve fonksiyonlarından memnunsanız tamir yoluna gidin yoksa paranızı yazık etmeyin.
ilginize teşekkür ederim, bu forumda bir videoda denk gelmiştim. tvlerin ömürleri bilincli olarak 5 yıl ile sınırlanıyor artık diye. buradan yola çıkarak siz yerimde olsanız 2 bin tl vererek ürünü tamir mi ettirirdiniz yoksa 8-10 TL bandında mevcut 55 inç tvmi bir boy kuculterek 43 inc LG ya da samsung tv mi alırdınız?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
ilginize teşekkür ederim, bu forumda bir videoda denk gelmiştim. tvlerin ömürleri bilincli olarak 5 yıl ile sınırlanıyor artık diye. buradan yola çıkarak siz yerimde olsanız 2 bin tl vererek ürünü tamir mi ettirirdiniz yoksa 8-10 TL bandında mevcut 55 inç tvmi bir boy kuculterek 43 inc LG ya da samsung tv mi alırdınız?
Kaynak seçimi yapılıyor mu ,mesela harici cihaz bağlandı mı bu arıza durumunda,kontrol etmek amaçlı da olabilir?
Ben şahsen bunu tamir ettirmeyi düşünmem,%100 panel diyorlarmı ki bir de ,acaba farklı bir tamirci ile de görüşsen,iyi bir film çekip tamircileri gez önce istersen,ama sakın "bana panel bozuk dediler" deme :)
Son olarak,43'' android olmayan bir tv olabilir benim görüşüm.Daha sonra da kendime android box alırdım.

N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
Kumandadan kapatınca aynı bu şekilde açılmayıp, fişi söküp takınca düzeliyordu. Panel arızası olsa ses çıkardı diye düşünüyorum

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797

IMG_20230207_191220.jpg
Ses var mı? Var ise tv tcon lu panele sahipse tcon arızası da olabilir lvds kablo da olabilir ana karttan tcon kartına 12 Volt gelmiyorsa ana karttan olabilir. Hemen panel arızası demek yanlış olur ses te yoksa ana kart arızası ihtimali daha çok

M Çevrimdışı

mbasar19

Yeni Üye
29 May 2020
8
34
Konu sahibi M mbasar19 Siz hangi tv den bahsediyorsunuz.me

merhBa Awox B205500S modeli. Ses de yok cihaz da. teknik servisin ardından mahallemdeki televizyon tamircisine getirdim. ikisi de panel arızası dedi. Tamirci panelle birlikte tcon da arızalı degismesi gerekiyor dedi. kaynak seçimi yapilmiyor ekrana görüntü gelmiyor hicbir şekilde

Kaynak seçimi yapılıyor mu ,mesela harici cihaz bağlandı mı bu arıza durumunda,kontrol etmek amaçlı da olabilir?
Ben şahsen bunu tamir ettirmeyi düşünmem,%100 panel diyorlarmı ki bir de ,acaba farklı bir tamirci ile de görüşsen,iyi bir film çekip tamircileri gez önce istersen,ama sakın "bana panel bozuk dediler" deme :)
Son olarak,43'' android olmayan bir tv olabilir benim görüşüm.Daha sonra da kendime android box alırdım.
az önce A101 de gördüm toshiba 43UL2063DT modeli 5700 tl. fiyati cok uygun geldi ama yine benzer sorunlar yasar miyim awox gibi. siz degerli işin uzmanlarina sormak isterim. mi android boxim var.

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
merhBa Awox B205500S modeli. Ses de yok cihaz da. teknik servisin ardından mahallemdeki televizyon tamircisine getirdim. ikisi de panel arızası dedi. Tamirci panelle birlikte tcon da arızalı degismesi gerekiyor dedi. kaynak seçimi yapilmiyor ekrana görüntü gelmiyor hicbir şekilde

az önce A101 de gördüm toshiba 43UL2063DT modeli 5700 tl. fiyati cok uygun geldi ama yine benzer sorunlar yasar miyim awox gibi. siz degerli işin uzmanlarina sormak isterim. mi android boxim var.
Ben tavsiye işlerine karışmıyorum fakat 3 Yıl garantisi var 3 Yıl kafanız rahat eder.

Geri
Üst Alt