awox b213200 gürüntü var ses yok

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
sevgili forumcu arkadaşlar elimdeki tv ses var görüntü yok hoparlör sağlam ses çıkş entegresinin ayağında 12v okuyorum entegre ayağına hafif dokunduğumda azda olsa bas sesi duyuyorum müşterinin idasına göre bazan ses çıkıyor bende belirli bir söre çalıştırdım aniden ses çıktı tv kulaklık yuvasına bilgisayar anfisinin jakı taktım ses çıkmadı. ses çıkış entegrenin nosu rda3118e28 almış aynısı elimde olmadığı için tpa3110 taktım değişen olmadı konuyla ilgili yardımlarınızı almak istedim hayırlı forumlar dilerim

IMG_20240903_171128.jpg
IMG_20240903_152930.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Kulaklık soketinin sağlamlığından emin misiniz?
Soğuk lehim veya sorunlu bir kapasitör olabilir mi?

C Çevrimdışı

Cemil47

Aktif Üye
20 Ocak 2020
308
64
Kulaklık soketinin sağlamlığından emin misiniz?
Soğuk lehim veya sorunlu bir kapasitör olabilir mi?
Dediğiniz gibi mainboard üzerinde dipten köpük SMD kondastör direnç olabilir kulaklık sağlam yanımda takriben bir saat çaliştirdim aniden ses çıktı amfiyi kulakliğa bağladım ses çıktı ac fişi şebekeden çektim gene ses kesildi ilk sefer büyle bir arızaya denk geldim

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Dediğiniz gibi mainboard üzerinde dipten köpük SMD kondastör direnç olabilir kulaklık sağlam yanımda takriben bir saat çaliştirdim aniden ses çıktı amfiyi kulakliğa bağladım ses çıktı ac fişi şebekeden çektim gene ses kesildi ilk sefer büyle bir arızaya denk geldim
Pasif bileşen arızası bence.
Bir saat içerisinde toleransına geliyor çalışıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aslında şema olsaydı kolay çüzüle bilir bir arızaydı
Entegrenin giriş çıkışları belli ,devreyi takiple bulursun sanırım,muhtemelen ya kondansatör ya da direnç hatası vardır veya da 7805 ısınıyor olabilir o olmazsa voltaj düşürücü IC problemli de olabilir, ısınıyor da olabilir :ok

Geri
Üst Alt