Awox 3282 lütfen yardım

C Çevrimdışı

ciliz02

Yeni Üye
23 Şub 2019
5
45
menü tuşuna bastım 1147 yazdım tv de çıkan menü ikinci seçeneğe ok. yaptım birbiri ardına sarı mavi yeşil 1 er sn yanıyor ve kumanda devre dışı lütfen yardım

C Çevrimdışı

ciliz02

Yeni Üye
23 Şub 2019
5
45
yorumlarınızı
Selamlar;

tv fişini çekiniz
10 saniye bekleyiniz
tv üzerindeki tuş takımında bulunan PR+ butonuna basılı tutarak tv fişini takınız ve 5 saniye bekleyiniz veya tv açılana kadar bekleyiniz

Sorun düzelecektir :ok
Ben monitör olarak kullanıyorum vga olarak kullandığımda cam kadar temiz berrak görüntü var hdmi kullandığımda parazit oluşuyor nedeni çözülebilirmi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
yorumlarınızı

Ben monitör olarak kullanıyorum vga olarak kullandığımda cam kadar temiz berrak görüntü var hdmi kullandığımda parazit oluşuyor nedeni çözülebilirmi

1) Kablo aşırı kalitesiz olabilir.
2) Kablo konnektöre tam oturmuyor olabilir.
3) Kablodaki tellerde kırıklık veya kopukluk olabilir.

Bir de HDMI üzerinde kullandığınız çözünürlükle VGA üzerinde kullandığınız çözünürlük aynı mı, o önemli.

Mesela HD Ready bir televizyonda HDMI sinyalini 1920x1080 yapmak yerine 1280x720 yapmak daha iyi sonuç verebilir.
Neticede panel Full HD değilse, alacağınız keskinlik daha göz yorucu olabilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
1) Kablo aşırı kalitesiz olabilir.
2) Kablo konnektöre tam oturmuyor olabilir.
3) Kablodaki tellerde kırıklık veya kopukluk olabilir.

Bir de HDMI üzerinde kullandığınız çözünürlükle VGA üzerinde kullandığınız çözünürlük aynı mı, o önemli.

Mesela HD Ready bir televizyonda HDMI sinyalini 1920x1080 yapmak yerine 1280x720 yapmak daha iyi sonuç verebilir.
Neticede panel Full HD değilse, alacağınız keskinlik daha göz yorucu olabilir.

Sen yazınca aklıma geldi bak, Muhtemelen tv 1280x720 olabilir. Sanırım o tv HD Ready idi :alala

Ancak yine de HD protokolü çalışır o tv de :ok

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Sen yazınca aklıma geldi bak, Muhtemelen tv 1280x720 olabilir. Sanırım o tv HD Ready idi :alala

Ancak yine de HD protokolü çalışır o tv de :ok

Bizdeki Vestel 22 inç de öyle olduğu için yazayım dedim abi zaten.
TV HD Ready, VGA'dan gelen sinyal 1366x768, HDMI'dan sinyal verince 1920x1080 kabul ediyor tv'nin yazılımı.
Uydu alıcı, media player kullanırken sorun yok ama PC görüntüsü çok küçük kalıyordu.

42" Full HD televizyon öyle değil mesela, HDMI'dan PC bağlaıynca 1920x1080 sinyal alıyor doğrudan. :sirit

Sahi, panel HD ready ise niye HDMI'dan Full HD sinyali kabul ediyor ki TV?
1280X720 de kalması gerekmez miydi?:alala

C Çevrimdışı

ciliz02

Yeni Üye
23 Şub 2019
5
45
Kullandığınız kablonun protokol koduna bakmanızı öneririm. :ok (1.4 - 2.0 vs)
1.8 gb 2.0b destekliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bilgisayarı 4k LG tv de deniyorum harika ötesi görüntü var AWOX tv yi 1.8 gbit 2.0b kalitesinde HDMI kablo ile 1360x768 ölçeğinde kullanıyorum parazit var. Fabrikayı arayacağım ama çok ümidim yok

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt