Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Arasıra çok bam telime vuran çalışmalar oluyor benim, genelde sosyal mecrada kendi alanımda (Facebook vs) paylaşır ve bunları bir günlük gibi işlerim her geçen zaman dilimine, ilerleyen yıllarda anı olarak önüme gelmesi de ayrı bir zevk oluor tabi ayrı konu.
Söz konusu VATAN olunca ve konuda ATATÜRK işlenmişse haliyle duygusallaşıyorum yoğun şekilde.
Az önce her zaman olduğu gibi FOX TV de İsmail Küçükkaya Dostumuzu izlerken, Sevgili AsımCan Gündüz'ün oğlu olan EvrenCan Gündüz'ün ATATÜRK'ün çok sevdiği Selanik (Çalın Davulları) şarkısını farklı bir yorum ile işlediğini gördüm, fonda atamızın resmi ile güzel bir klip yapmışlar, Aklıma geldi Forumumuzda bir ATATÜRK KÖŞESİ yoktu açmayı uygun gördüm.
Daha önce görevli olduğum forumda da İlgilenilmeyen ATATÜRK KÖŞESİ ni devralmış düzenlemiştim. Gün gün elimden geldiğince o günün kuruluş/kurtuluş sürecindeki önemini aktarmaya çalışacağım (Alıntı yaparak elbette, Keşke İlber hocamız gibi her şeyi ezbere bilebilseydim)
Bu anlamda ilk olarak Selanik Türküsünün Evrencan kardeşimizden dinleyelim istedim.
Türkünün Sözleri (Hikayesi de dokunaklıdır bilmeyenler için yazayım)
Çalın davulları çaydan aşağyı
Mezarımı kazın dostlar belden aşağyı
Suyumu da dökün boydan aşağyı
Aman ölüm zalim ölüm üç gün are ver
Al başımdan bu sevdayı götür yare ver
Selanik içinde selam okunur
Selanın sedası dostlar cana dokunur
Gümüş kazma ile mezar kazılır
Selanik Selanik ıssız kalasın
Taşına toprağına bre dostlar, diken dolasın
Sen de benim gibi yarsız kalasın
Söz konusu VATAN olunca ve konuda ATATÜRK işlenmişse haliyle duygusallaşıyorum yoğun şekilde.
Az önce her zaman olduğu gibi FOX TV de İsmail Küçükkaya Dostumuzu izlerken, Sevgili AsımCan Gündüz'ün oğlu olan EvrenCan Gündüz'ün ATATÜRK'ün çok sevdiği Selanik (Çalın Davulları) şarkısını farklı bir yorum ile işlediğini gördüm, fonda atamızın resmi ile güzel bir klip yapmışlar, Aklıma geldi Forumumuzda bir ATATÜRK KÖŞESİ yoktu açmayı uygun gördüm.
Daha önce görevli olduğum forumda da İlgilenilmeyen ATATÜRK KÖŞESİ ni devralmış düzenlemiştim. Gün gün elimden geldiğince o günün kuruluş/kurtuluş sürecindeki önemini aktarmaya çalışacağım (Alıntı yaparak elbette, Keşke İlber hocamız gibi her şeyi ezbere bilebilseydim)
Bu anlamda ilk olarak Selanik Türküsünün Evrencan kardeşimizden dinleyelim istedim.
Türkünün Sözleri (Hikayesi de dokunaklıdır bilmeyenler için yazayım)
Çalın davulları çaydan aşağyı
Mezarımı kazın dostlar belden aşağyı
Suyumu da dökün boydan aşağyı
Selanik içinde selam okunur
Selanın sedası dostlar cana dokunur
Gümüş kazma ile mezar kazılır
Selanik Selanik ıssız kalasın
Taşına toprağına bre dostlar, diken dolasın