Asus D509 Laptop Menteşe Yuvası Kırıldı

Hamza

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Katılım
21 Eki 2018
Mesajlar
15
Hamza
Selamlar, herkese iyi forumlar. Asus D509 model dizüstü bilgisayarın kasasının ekrandan ayrıldığını gördüm ve daha fazla hasar almaması için içini açmaya karar verdim. Menteşe yuvasının kırıldığını gördüm. Bu arızayı nasıl tamir edebilirim? İnternette bir kaç tamir videosu gördüm ve Sun Fix macun ile çözülen benzer arızalar var. Ben de aynı yöntemi uygulasam verimli bir sonuç alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Cihazla ilgili fotoğraflar:

IMG20220206150427.jpg
IMG20220206150431.jpg
IMG20220206150452.jpg
IMG20220206150514.jpg
 
Menteşe nin değişmesi gerekir.
yoksa labtop u her açıp kapamaya zorlanıyor zamanla ordaki ekrana giden
kabloda zarar görebilir.
 
Menteşe nin değişmesi gerekir.
yoksa labtop u her açıp kapamaya zorlanıyor zamanla ordaki ekrana giden
kabloda zarar görebilir.

Menteşe ile alakası yok. Kırılan menteşe değil, menteşeyi tutan kasa.
 
Sunfix ile düzgün bir şekilde uygulama yaparsanız tamir etmeniz mumkün

Görüntü önemli değilse vida ve somun uygulaması da yapabilirsiniz
 
Sunfix falan hikaye, 3 ay gitmiyor. Yapabilir misiniz bilmiyorum, menteşeyi tutan ve kırılan vida yuvalarını delecek ve ince vida atacaksınız. Kasaya bu şekilde sabitleyebilirseniz oluyor. Ben bison, sunfix, çelik macun envai çeşit yapıştırıcı ile denedim, 3 ay sonra bırakıyor kasayı. En son dediğim şekilde menteşenin ayaklarını kasa ve ekrana vida ile sabitledim. İki yıldır sorun yok. Notebookun iç yapısına göre çözüm üretmeniz gerekiyor.
 
Sunfix ve epoksi yapıştırıcıların bir farkı var mı yoksa aynı seviyede yapışkanlık özelliğine sahip yapıştırıcılar mi? Kasaya bir işlem yapmak istemiyorum açıkçası kendi kullandığım bir cihaz olmadığı için kozmetik olarak zarar vermek istemiyorum. Menteşenin üstünde olması gereken gri kapakları da sunfix tarzı bir şeyle mi yapıştırmak gerekli yoksa T7000 tarzı ekran yapıştırıcısı da iş görür mü? O zaman benim yapmam gereken işlem kasaya sabitlenmesi gereken somunu ısıtıp iyice yerine oturttuktan sonra uygun bir yapıştırıcı ile yerine iyice sağlam şekilde yerleştirmek. Ardından normal şekilde menteşeyi yerine takmalıyım. Doğru olan uygulama şekli bu müdür yoksa izlemem gereken farklı bir yol mu olmalı? Teşekkür ederim.
 
Çok acil bir durum değilse aliexpress üzerinden komple set olarak da alabilirsiniz
 
Sunfix ve epoksi yapıştırıcıların bir farkı var mı yoksa aynı seviyede yapışkanlık özelliğine sahip yapıştırıcılar mi? Kasaya bir işlem yapmak istemiyorum açıkçası kendi kullandığım bir cihaz olmadığı için kozmetik olarak zarar vermek istemiyorum. Menteşenin üstünde olması gereken gri kapakları da sunfix tarzı bir şeyle mi yapıştırmak gerekli yoksa T7000 tarzı ekran yapıştırıcısı da iş görür mü? O zaman benim yapmam gereken işlem kasaya sabitlenmesi gereken somunu ısıtıp iyice yerine oturttuktan sonra uygun bir yapıştırıcı ile yerine iyice sağlam şekilde yerleştirmek. Ardından normal şekilde menteşeyi yerine takmalıyım. Doğru olan uygulama şekli bu müdür yoksa izlemem gereken farklı bir yol mu olmalı? Teşekkür ederim.

Yani ne yaparsanız yapın yapıştırıcılarla taş gibi oldu dediğiniz uygulamanın ömrü 3 ayı geçemiyor. Tek çare ya yeni bir kasa ya da kozmetiğine bakmadan vida uygulaması. Her notebookun menteşe yapısı farklı. Görüp incelemeden buradan şöyle yapın demek zor. Buna siz karar vereceksiniz. Ama dediğim gibi kasaya menteşe sabitleme işi olmuyor. Çünkü menteşenin gücünü taşıyabilecek oranda macun, yapıştırıcı kullanamıyorsunuz.
 
Dolgu macunu.
Ya da kapağın yenisi.
 
Biz aşağıdaki yapıştırıcıyı kullanıyorduk iki tüpü plastik kap yada plastik bardak da eşit miktarda sıkarak karıştırıyoruz

yapıştıracağımız bölgeye uyguluyoruz kopan parçayı yapıştırıyoruz sonra etrafına da bolca sürüyoruz birkaç saat bekliyoruz.

Son olarak menteşeyi yan vidalarından gevşetiyoruz biraz kolay açılıp kapansın ömrü uzun olsun diye.

zorlamadan yavaş açılıp kapatılması lazım uzun süre iş gürsün diye uyarımızı yapıyoruz çok sağlam oluyor.



Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Bugün yapıştırıcı alıp deneyeceğim inşallah. İyi bir iş çıkarıp verimli sonuç alırsam tekrar dönüş yaparım. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
 
Güncel: Tamir için Sun-Fix yapıştırıcı aldım fakat sadece menteşe yuvasının değil menteşenin de kırık olduğunu gördüm. Menteşeyi Sun-Fix ile tamir etmeyi denedim olmadı, somunu yuvasına oturtmak için gerekli işlemleri yaptım fakat verimli bir sonuç olmadı. Yerinden çıktığı için yeni menteşe alıp vida-somun işlemi uygulayacaktım. Bulunduğum yerdeki bir tamirciye gidip bilgi aldım ve menteşeyi kaynatıp güzel bir şekilde ve çok uygun bir fiyata parça değişmeden sorunu çözdüler. Şu an için vida-somun olmadan normal şekilde kullanıyorum. Bakalım ne zamana kadar götürecek. Parça fiyatları çok pahalı olduğu için yeni kapak ve menteşe almaktan vazgeçtiğimden dolayı böyle bir yola başvurdum. (Arka kapak yaklaşık 50 dolar menteşe 20 dolar) Yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Kendim yapmamış olsam da kasa ve menteşe tamirine dair bir çok şey öğrenmiş oldum.
 
İnşallah sorunsuzca kullanırsınız.
 
İnşallah. Açıkçası 1 sene bile götürse verdiğim ücrete fazlasıyla değer diye düşünüyorum. Ortalama altı özelliklere sahip bir laptop için 100 dolara yakın yeni parça masrafı yapmak çok mantıklı gelmedi. Her türlü yeni menteşe almam gerekiyordu. Vida somun yapsam bile 200 TL ye yakın bir ücret yeni menteşeye ödemem gerekecekti. Olur da kısa dönemde aynı sorun olursa artık hiç düşünmeden yeni menteşe alıp vida somun yaparım. Ama inşallah böyle bir sorunla bir daha karşılaşmam :) Açıkçası bilerek böyle bir arıza verilmesi için üretilmiş gibi duruyordu. Son zamanlarda kullandığım bir çok laptopta ekranı açıp kaparken plastik zorlandığı için çatırdama sesi geliyor. Zaten kasayı açıp menteşeye baktığım zaman menteşeyi açıp kapatamıyordum. Pense yardımıyla biraz gevşetmek zorunda kaldım. Şu an ne çatırdama sesi ne de herhangi bir ses geliyor.
 
Geri
Üst Alt