Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,051
- 29
Ben söyleyeyim, yokinanın sağa-sola tedavi olmak için iyi doktor var mı diye danışır olduk
Kendi arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla eğitimlerinde öğrendiklerine muhalifler. Mesela diyetisyen arkadaşım "okulda öğretilenleri uygulasak kimse kilo veremez" diyor, doktor arkadaşım "herkesi o kadar araştırsak hastaneden çıkamayız" diyor.
Her birinin kendi teorisi var ve sanki her biri birer doçentmiş gibi literatür dışı teorilerini uygulama hakkını kendilerinde görüyorlar. Hastayı müşteri gibi değil de yardıma muhtaç bir dilenci gibi görüp "yazar geçerim" kafasıyla çalışıyorlar. Örneğin bana cordarone yazıp geçtikleri için ben özel doktora saatlik 1500TL ödüyorum. Asistan hanım bana sanki 70 yaşındaymışım da zaten fazla yaşamaz mışım kafasıyla uzun dönem yan etkileri olan ve bunlar da ağır yan etkiler olan ilacı yazıp geçti.
Sağlıklı olan herkes TSS yaptırsın ve mümkün olduğunca devlet hastanelerinden hizmet falan almasın. Ne eko çekiyorlar, ne holter takıyorlar (15 saniyelik ekg benim 24 saatlik kalp atışıma dair fikir veremez). Tansiyon bile ölçmüyorlar, önlerindeki raporda yoak yazıyor diye aspirin kullanıp kullanmadığımı sormuyorlar. Ben nereden bileyim yoak nedir ve o rapora kim yanlış yazmıştır.
Emeklilik hariç aylık 500 TL civarı GSS ödüyorum ve hastanenin kapısından içeri girmiyorum şu kalp hastası halimle.