Ariston class kombi 6p1 arızası acil yardım

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
124
23
Merhabalar kombi bi anda bu arızayı vermeye başladı duş almam lazım duş alamıyorum youtube dan baktım fan arizasiymis fotoğraf da ki boruyu falan değiştiriyorlar ama hem boru saglam hemde değiştirdim sorun devam ediyor fan motorun dan şüphelendim elle cok kolay dönüyor uzun süre de durmuyor rulman da sağlam fanın elektirik voltajini ölçtüm 3 4v geliyor 220v luk sanırım yani fan a elektirik gelmiyor sorun sensörlerle mi alakalıdır anakartta mi problem vardır tahmini olarak 15 senelik kombi

100017761377a3ec505fbe1d41.jpg
10001776123d6248b99619c858.jpg

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
124
23
Tamamdır sorun anakarttaymış bursa da bir tane elektronikci buldum 20km ötede 1000tl ye röleyi ve sürücüyü değiştirdi kombi düzeldi ama kombinin genleşme tanki da patlak hemen hemen 3 4 günde bir su basıncı 0 a düşüyor hatta 0 da titreye titreye çalışıyordu geçen o yüzden bile anakart bozulmuş olabilir ben bu kombiyi a dan z ye yaptırsam bi 5000tl masrafı var acaba bi 5 sene daha götürür mü yoksa bu sekilde gittiği yere kadar kullanayım mi ne dersiniz ben baya kararsız kaldim

Ek not elektronikçiye giderken konuma bakmadım adamın evine gitmişim dükkan falan bekliyordum adam google dan evini işletme olarak göstermiş arayıp soranların arizalarini yapiyor kombici 4000tl den başlar demişti anakartin sıfırı 2200 e hepsiburada da var 2200 sıfırını görünce 1000tl tamir e verir miydim oda şüpheli

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,208
65
Tamamdır sorun anakarttaymış bursa da bir tane elektronikci buldum 20km ötede 1000tl ye röleyi ve sürücüyü değiştirdi kombi düzeldi ama kombinin genleşme tanki da patlak hemen hemen 3 4 günde bir su basıncı 0 a düşüyor hatta 0 da titreye titreye çalışıyordu geçen o yüzden bile anakart bozulmuş olabilir ben bu kombiyi a dan z ye yaptırsam bi 5000tl masrafı var acaba bi 5 sene daha götürür mü yoksa bu sekilde gittiği yere kadar kullanayım mi ne dersiniz ben baya kararsız kaldim

Ek not elektronikçiye giderken konuma bakmadım adamın evine gitmişim dükkan falan bekliyordum adam google dan evini işletme olarak göstermiş arayıp soranların arizalarini yapiyor kombici 4000tl den başlar demişti anakartin sıfırı 2200 e hepsiburada da var 2200 sıfırını görünce 1000tl tamir e verir miydim oda şüpheli
Genleşme tankını alıp kendin taksan,bence yaparsın :ok ,aklıma gelen 2 şey :
1- genleşme tankının havası düşük olmasın
2- peteklerde kaçak olmasın,

:alala

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
124
23
Genleşme tankını alıp kendin taksan,bence yaparsın :ok ,aklıma gelen 2 şey :
1- genleşme tankının havası düşük olmasın
2- peteklerde kaçak olmasın,

:alala
Detaylı video varmi ya bulamadım ben

Petekler de kaçak yok 1.5 bar ı basinca şıp şıp genleşme tankinin oradan damlıyor 2 2.5 bar basinca şakır şakır iniyor (denemek için 2.5 bar basıyorum normal de 1 1.5 arasi geziyor)

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,319
63

Petekler de kaçak yok 1.5 bar ı basinca şıp şıp genleşme tankinin oradan damlıyor 2 2.5 bar basinca şakır şakır iniyor (denemek için 2.5 bar basıyorum normal de 1 1.5 arasi geziyor)

Sn.KingOfShadow merhaba benzer sorun 1,5 sene önce benim de başıma geldi.Bizdeki kombi de tahminen 15 yıllık filan,Bosch logamax u062 model.2-3 günde bir su eksiltiyordu.Genleşme tankının içinde ortada lastik conta varmış,tankın yarısı hava yarısı su ile doluyormuş.Zamanla lastik conta eskidiğinden hava bölümüne su kaçtığından,altta arka tarafta emniyet ventili denen vanadan su kaçırıyordu.Yetkili servis o zaman 4.500 Tl ücret istediğinden malzemeleri bu tür malzemeleri satan yerden 1350 Tl'ye kendim aldım.Kombi tamir ve bakım işleri yapan bir servise 1.000 Tl işçilik ücreti verip,hem genleşme tankını hem emniyet ventilini değiştirttim şu an sorunsuz kullanıyorum.Büyük ihtimal sizinki de böyle olmuştur.Kombinin bundan başka bir sorunu yoksa siz de tamiri yoluna gidin.Eğer elinizden geliyorsa kendiniz yapın,yapamam diyorsanız tamirciye yaptırın.Sizi daha uzun bir süre idare eder,yeni kombi fiyatları belli.Tabii son karar sizin.İyi günler. :ok :bye

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,208
65

Sn.KingOfShadow merhaba benzer sorun 1,5 sene önce benim de başıma geldi.Bizdeki kombi de tahminen 15 yıllık filan,Bosch logamax u062 model.2-3 günde bir su eksiltiyordu.Genleşme tankının içinde ortada lastik conta varmış,tankın yarısı hava yarısı su ile doluyormuş.Zamanla lastik conta eskidiğinden hava bölümüne su kaçtığından,altta arka tarafta emniyet ventili denen vanadan su kaçırıyordu.Yetkili servis o zaman 4.500 Tl ücret istediğinden malzemeleri bu tür malzemeleri satan yerden 1350 Tl'ye kendim aldım.Kombi tamir ve bakım işleri yapan bir servise 1.000 Tl işçilik ücreti verip,hem genleşme tankını hem emniyet ventilini değiştirttim şu an sorunsuz kullanıyorum.Büyük ihtimal sizinki de böyle olmuştur.Kombinin bundan başka bir sorunu yoksa siz de tamiri yoluna gidin.Eğer elinizden geliyorsa kendiniz yapın,yapamam diyorsanız tamirciye yaptırın.Sizi daha uzun bir süre idare eder,yeni kombi fiyatları belli.Tabii son karar sizin.İyi günler. :ok :bye
:ok

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
124
23
Yeni kombi 40000tl ye falan gelecek tamiri bir şeyleri bozmazsam maksimum 3 4bin tutacak dediginiz gibi tamir e gitmek en mantıklısı genlesme tankini sipariş geçeyim hafta sonu falan takarım ama dolabı da sökmek gerekecek sanırım

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
638
36
babam yapmıştı hiçbişeyden anlamaz ama yaptı :) ben yapamam dersen akrep abinin dediğinide yaparsın çağır bir usta taksın

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,473

Genleşme tankı değiştirilebilir.
Genleşme tankı arızası her kombide yaşanabilecek bir şey.
Elektronik bir parça değil sonuçta, değişimi dikiş tutar yani.
Kombinizin bakımını yaptırın derim.
Belki tank değişimine gerek kalmadan halledebilirler de.
Su sızıntısı conta vs kaynaklı da olabilir.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,319
63
Yeni kombi 40000tl ye falan gelecek tamiri bir şeyleri bozmazsam maksimum 3 4bin tutacak dediginiz gibi tamir e gitmek en mantıklısı genlesme tankini sipariş geçeyim hafta sonu falan takarım ama dolabı da sökmek gerekecek sanırım

Ek bilgi:Genleşme tankı üretimleri 2 çeşit var,Avrupa üretimi ve yerli üretim.Avrupa üretimi olanlar yerli üretimden biraz pahalı bilginiz olsun.O zamanın parasıyla aralarında 350 Tl fark vardı,ben Avrupa üretimini aldım,İtalya üretimiydi.Kolay gelsin,iyi günler. :ok

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
124
23
babam yapmıştı hiçbişeyden anlamaz ama yaptı :) ben yapamam dersen akrep abinin dediğinide yaparsın çağır bir usta taksın
Sıfırı 2200 olan anakartin tamirine 4000tl den başlar dediler hic para yediremem ustalara

Ek bilgi:Genleşme tankı üretimleri 2 çeşit var,Avrupa üretimi ve yerli üretim.Avrupa üretimi olanlar yerli üretimden biraz pahalı bilginiz olsun.O zamanın parasıyla aralarında 350 Tl fark vardı,ben Avrupa üretimini aldım,İtalya üretimiydi.Kolay gelsin,iyi günler. :ok
Avrupa yerli diye dikkat etmedim bunu aldım valla da bende basınç göstergeli pompa yok göstergesiz pompa ilr yöntemi var mı acaba

Genleşme tankı değiştirilebilir.
Genleşme tankı arızası her kombide yaşanabilecek bir şey.
Elektronik bir parça değil sonuçta, değişimi dikiş tutar yani.
Kombinizin bakımını yaptırın derim.
Belki tank değişimine gerek kalmadan halledebilirler de.
Su sızıntısı conta vs kaynaklı da olabilir.
Su sızıntısı bu sekilde bağlantı yerinden gelmiyor en üstten de gelmiyor ortadan bir yerden geliyor hava kaçırmıyor bu arada

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt