Arçelik TV Standby' da Kalma (Açıldı, Görüntü bölündü.)

Z Çevrimdışı

zaman1453 

Yeni Üye
16 Ara 2022
23
57
slm arkadaşlar herkese hayırlı ,işler bana arçelik a49l 8752 5s bir tv geldi, stanbay ışığı sürekli yanıp sönüyor,, tv açılmıyor bu tv de sony de olduğu gibi, ledler bozuk olunca böyle bir durum yaparmı, yada ana kardanmı, bu arızadan denk gelen arkadaşlar varmı,
şimdiden teşekür ederim.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Standby ışığı sürekli yanıp sönüyorsa anakart donanım yönünden ve yazılım yönünden incelenmelidir. Elbette led barlarda doğru feedback akımı yoksa bir hata dönüşü olacaktır ama öncelikli olarak yazılımın, ardından anakartın, son seçenek olarak led barların kontrolü daha sağlıklı olur.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
ana kartdan çıktı kartı değiştirdim tv açıldı .yanlız tv dikine ikiye ayrılıp çift ekran gsteriyor servis ayarları ve panel ayarı gerekli bu bilgiler sitede bula bilirmiyim
Muhtemelen panel uyumsuzluğu var. Taktığınız kartın üretim paneli muhtemelen farklı markadır. Yukarıda belirttiğim gibi arçelik beko grubuna yazılım konusunda destek sunamıyoruz. Ancak cihazın tüm detay bilgilerini paylaşabilirseniz ( Panel etiketi, kart etiketi görseli, marka, model tam bilgisi) elinde bulunan üyemiz varsa paylaşacaklardır.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
ana kartdan çıktı kartı değiştirdim tv açıldı .yanlız tv dikine ikiye ayrılıp çift ekran gsteriyor servis ayarları ve panel ayarı gerekli bu bilgiler sitede bula bilirmiyim
Varsa eski ana karttaki spi flash IC yi yeniye takın görüntü düzelir.
Fakat eski ana karttaki çalışmama arızası spi flashtan kaynaklanıyorsa arıza yeni ana karta geçecektir ve sorunun yazılımsal olduğu da belli olacaktır.

Z Çevrimdışı

zaman1453 

Yeni Üye
16 Ara 2022
23
57
Varsa eski ana karttaki spi flash IC yi yeniye takın görüntü düzelir.
Fakat eski ana karttaki çalışmama arızası spi flashtan kaynaklanıyorsa arıza yeni ana karta geçecektir ve sorunun yazılımsal olduğu da belli olacaktır.
ustam tşk ederim ilginize yazılım buldum atdım sorun aynen devam etdi kart deiştim sorun giderildi.

Geri
Üst Alt