Arçelik marka buzdolabında yiyeceklerde küflenme problemi

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
35
38
Merhaba yaklaşık 12 yıldır kullandığımız buzdolabında yiyeceklerin küflenmesi problemi baş gösterdi. Barbunya, limon ve kiymada ayrı ayrı zamanlarda renk değişimi ve barbunya poşetinde sıvı yani su birikmesi ve küflenme oldu. Diğer gıdalarda bir bozulma olmadı. Bu durumda ne yapılmalı foruma sormak istedim. Değerli ustalar cevaplarsa sevinirim.

Bir sorum daha var. böyle uzun süreli kullanımda olan cihazları fabrikaların incelemek için geri aldığı bir programları oluyormuş. Bu tip programlarin adı nedir?
 
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Programı bilmem de, iyi dolap temizliği yapın derim öncelikle.
Havalandırma kanalı çıkartılabiliyorsa.
Ya da direkt servisi çağırın hiç uğraşmayın, onlar baksın.

Yeterli soğutma gerçekleşiyor mu önce onu kontrol etmek gerek.
 
R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Arada sırada bizde de olmakta. Özellikle limon. Her zaman olmuyor ama. Üründe defekt varsa, uzun süre de kaldıysa normal. Hatta bazan dışardan sağlam görünüyor ama bir bakıyorum 3-5 gün sonra küflenme başlamış. Bu gibi gurumlarda yaptığım otopside illa bir hasar yakalıyorum öncesine ait. Kabuğu yaralanmış, seçerken görmemişiz, ya da fark etmeden çürümeye başlayan ürünü almışız gibi gibi. Ha bir de naylon içinde buğu yerse olur. Poşetli koyduğumda, poşeti asla düğümlemem. Köyden gelen ilaçsız biberler 2buçuk aydan fazla dayandı, ama poşetin biri düğümlü kalmış, ordakilerin sap kısımları küflenmişti hep.

Bu arada aman deyim, kıymanın buzdolabında 8-1o saatten fazla tutulmaması gerekir. Ya kullanılmalı, ya dondurucuya atılmalı (koruyucu atmosferde paketlenenler hariç, ayrıca onlarda da açılan paket kullanılmalı, dolaba geri konmamalı.)
 
T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
35
38
Salih445 Salih445 hocam fanları çalışıyor. Hatta derece 3 te idi 4 e çıkarttım. Bu bahsettiğim küf olaylari arasında en az iki hafta var. Bu süreçte dolabı tamamen boşaltıp temizledik. Bugün de lastiklere sıcak su uygulayıp iki saat beklettim. En son çare tekrar ederse servis bakacak artık. Bizi aşıyor demek ki.
 
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Salih445 Salih445 hocam fanları çalışıyor. Hatta derece 3 te idi 4 e çıkarttım. Bu bahsettiğim küf olaylari arasında en az iki hafta var. Bu süreçte dolabı tamamen boşaltıp temizledik. Bugün de lastiklere sıcak su uygulayıp iki saat beklettim. En son çare tekrar ederse servis bakacak artık. Bizi aşıyor demek ki.
Yazları dereceyi artırın, kışları biraz düşürebilirsiniz.
Kapağı açtığınız anda ortam sıcaklığı nedeniyle epey ısı kaybı yaşanıyor.
 
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bizim hanım pazardan geldiğinde önceden beze sarar öyle torbaya koyardı ve ağzını bağlardı,sonra bir bakardı(k) içi yarı göl olmuş :) Bir gün dedim ki "ürünler zaten sıcak, torbaya koyuyorsun sıcak ürünü, sonra onu buz gibi ortamda bırakıyorsun ve ter yapıyor , o konuşmadan beridir pazardan gelince rüzgar alan yerde torbanın ağzını açık bırakıyoruz, bir zaman sonra torbasız dolaba koyuyoruz,daha uzun süre dayanıyor aldıklarımız,tabii tavsiye değildir bu yazdıklarım ama biz böyle kurtulduk terden ve nemden :)
 
T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
35
38
teraspy teraspy Evet hocam bizde ayikliyoruz pazardan gelince ((: . Bu sayede barbunyalarda bir daha küf görmedik. Belki başka bir yolu vardır küf olusmasin diye yada arıza olabilir düşüncesiyle konu açıp sormak istedim.
 
T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
35
38
teraspy teraspy hocam bence sizin yontemde mantıklı. Barbunya da benimde dikkatimi çekti. Sürekli üzerine su dökülmüşcesine bir ıslaklık var kabuklarında. Ayiklandiginda olmuyor. Demekki ıslaklık problemli oluyor bu olay. Siz söyleyince netleşti. Diğer ağzı kapalı gıdalarda hiçbir şey yok 🙂
 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Genellikle teneke kutudaki gibi satılan salçalarda küf oluşur,onun için kapağı açıldıktan sonra üstüne hafif bir sıvı yağ konursa hava ile teması kesildiğinden küflenme olmaz.Eskiden hep teneke kutuda salça kullanırdık,uzun zamandır ev yapımı denen güneşte kurutulmuş salçalardan alıyoruz ne küf oluyor ne bir şey. :ok
 
Geri
Üst Alt