Arçelik Fırın Sigorta Attırıyor

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
Bugün rezistans geldi fakat açı uymuyor. Vida delikleri de denk gelmiyor. Eğiyim açıyı uyduruyum desem rezistans hasar görmese bile vida delikleri denk gelmeyecek.

Benim fırına uygun modeli satan tüm satıcılara sordum hepsi satın aldığım Balçık (Tormec) 262900064 rezistans modelini satıyor. Yani iade edip farklı bir satıcıdan alsam bile muhtemelen aynı sorunla karşılaşacağım

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

20230609_120832.jpg
20230609_120804.jpg

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
arçelik eski bir fırın vardı rezistansı patlamıştı ben söktüm direkt yanıma aldım izmir çankaya gittim ordan birebir aynısını buldum sizinde bulunduğunuz yerde bulabileceğiniz yer yokmu.

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
arçelik eski bir fırın vardı rezistansı patlamıştı ben söktüm direkt yanıma aldım izmir çankaya gittim ordan birebir aynısını buldum sizinde bulunduğunuz yerde bulabileceğiniz yer yokmu.

Maalesef. Sordum ama onlarda yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili servis ise 640 lira ortalama fiyat istiyor. Muhtemelen teknisyen göndereceklerinden dolayı bu kadar yüksek fiyat çekiyorlar. Teknisyenin gelip hiçbir şey yapmadan gitmesi 200 liraymış...

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Maalesef. Sordum ama onlarda yetkili servise yönlendirdiler. Yetkili servis ise 640 lira ortalama fiyat istiyor. Muhtemelen teknisyen göndereceklerinden dolayı bu kadar yüksek fiyat çekiyorlar. Teknisyenin gelip hiçbir şey yapmadan gitmesi 200 liraymış...
Rezistansı uydurmaya çalışmanız daha büyük problem yaratabilir. İzolasyon çatlağı v.s. ile aynı problemleri tekrar yaşayabilirsiniz. Aldığınız yerle bir görüşün. Eski rezistansı da götürüp "Bunu buna uydurabilen kim var?" diye en azından bir sorun. Eğer bir çözüm üretemeyip "Bizden bunu alıp takıyorlar." gibi bir cevap verirlerse siz "Ben kullanıcıyım. Bunu uydurma şansım yok." diyip ürünü iade edin. Son çare yetkili servisle bu işi çözmek gibi görünüyor. Evet daha maliyetli ancak şu anda yeni fırın temini çok daha maliyetli olur gibi geliyor.

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
Rezistansı uydurmaya çalışmanız daha büyük problem yaratabilir. İzolasyon çatlağı v.s. ile aynı problemleri tekrar yaşayabilirsiniz. Aldığınız yerle bir görüşün. Eski rezistansı da götürüp "Bunu buna uydurabilen kim var?" diye en azından bir sorun. Eğer bir çözüm üretemeyip "Bizden bunu alıp takıyorlar." gibi bir cevap verirlerse siz "Ben kullanıcıyım. Bunu uydurma şansım yok." diyip ürünü iade edin. Son çare yetkili servisle bu işi çözmek gibi görünüyor. Evet daha maliyetli ancak şu anda yeni fırın temini çok daha maliyetli olur gibi geliyor.

Durumu anlattım, aynı modelden iki tane varmış ve diğerini kargoya verdiler. Aynı model numarasından nasıl farklı iki tane oldığunu anlamadım ama umarım uyumlu çıkar. Aslında vidalar uymadı bendeki. Uysa kırılırsa kırılsın diyip bastırıp eğecektim.

Dediğiniz gibi bu da uymazsa yol mecburen yetkili servise düşecek.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Durumu anlattım, aynı modelden iki tane varmış ve diğerini kargoya verdiler. Aynı model numarasından nasıl farklı iki tane oldığunu anlamadım ama umarım uyumlu çıkar. Aslında vidalar uymadı bendeki. Uysa kırılırsa kırılsın diyip bastırıp eğecektim.
Sakın yapmayın. Göz göre göre aynı problemi yaratmaktan bahsetmeyelim. Ürün bir gelsin ona göre değerlendiririz.

Bu arada bunlar muadil ürünler. Aynı model kodu diyip bir süre aynı ürünü piyasaya sürüyorlar. Bazı tamirciler uydurmaya çalışıp kullanıyor. Ancak uzun vadede daha masraflı oluyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Servis benim bildiğim parçayı şirketin deposundan temin eder.
Yani Arçelik'ten.
Dolayısıyla piyasadan alacağını zannetmiyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Servis benim bildiğim parçayı şirketin deposundan temin eder.
Yani Arçelik'ten.
Dolayısıyla piyasadan alacağını zannetmiyorum.

Parça servisten temin edilmedi. Servis dışarıya parça temin etmediğini, kendisi uygulama yaptığını bildirdi. Zaten servisten temin edilen parçada uyum sorunu da olmaz.

Yukarıdaki mesajlarda mevcut. :ok

M Çevrimdışı

Messiv35

Yeni Üye
3 Haz 2023
32
Yeni gelen rezistans birebir uydu. Gerçekten de aynı model numarasında iki farklı ürün varmış. Röleyi attırmadı ve ısınmasında da sorun yok gibi görünüyor fakat ısındıktan sonra çat çut sesler geliyor. Metal ilk defa ısıtıldığı için normaldir diye düşündüm ama yine de size danışmadan toplamıyım dedim. Ses olması normal mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Yeni gelen rezistans birebir uydu. Gerçekten de aynı model numarasında iki farklı ürün varmış. Röleyi attırmadı ve ısınmasında da sorun yok gibi görünüyor fakat ısındıktan sonra çat çut sesler geliyor. Metal ilk defa ısıtıldığı için normaldir diye düşündüm ama yine de size danışmadan toplamıyım dedim. Ses olması normal mi?
Genleşme nedeniyle olabilir.
Olmadı görsel bir kontrol yapın.

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
5 Ara 2020
503
36
yeni resiztans ile birsüre100 derecede çalıştır hem yeni resiztans telleri alışır hem kokusu gider ses de kesilir

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
yeni resiztans ile birsüre100 derecede çalıştır hem yeni resiztans telleri alışır hem kokusu gider ses de kesilir
Doğru tespit,rahmetli osman ustamın yanında çalışırken bir müşterisinin elektrikli ocağına rezistans sarmıştı,o yıllar otomatik yoktu sanırım hatırlamıyorum,çünkü bana "teller hafif kızardığında fişi çek, bekle sonra tekrar tak demişti :)

@Herkese;
Hatırlayan var mı bahsettiğim elektrikli ocakları ,teller çıplak ve oyukların içinde dolanırdı yuvarlak ocaklarda , ne günlerdi :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Doğru tespit,rahmetli osman ustamın yanında çalışırken bir müşterisinin elektrikli ocağına rezistans sarmıştı,o yıllar otomatik yoktu sanırım hatırlamıyorum,çünkü bana "teller hafif kızardığında fişi çek, bekle sonra tekrar tak demişti :)

@Herkese;
Hatırlayan var mı bahsettiğim elektrikli ocakları ,teller çıplak ve oyukların içinde dolanırdı yuvarlak ocaklarda , ne günlerdi :)
Ahanda buldum :)

byalo-491.png

Geri
Üst Alt