Arçelik buzdolabı hakkında

M Çevrimdışı

Mrt5890

Yeni Üye
2 May 2020
17
35
Size ilk cevabı ben yazdım yapmanız gerekeni de yazdım sizden cevap gelmeyince başka cevap yazan arkadaşlarımızda oldu konuyu sadece takip ediyorum. Belkide hiç alakası olmayan bölümlere müdahale etmeye başladınız.

E2278D1D-6633-4472-8FB7-8B74083E029A.jpg
IMG_55009de3b3f4458ae1d2.jpg

Dediğiniz gibi üst kısmı 8 yaptım. Kartları kontrol ettirdim sensörü değiştirdim fanlar aktif. Ancak dolap hala sürekli çalışıyor. İlk fişe taktığımda derece resimdeki gibi geliyor ekrana. 12 saat çalıştırdım fişi çekip taktım sonuç aynı.

IMG_5504.jpg

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
38
44
Ben çok bilmiyorum ama ilk çalıştırmada iç sıcaklık istenen düzeye düşünceye kadar zaten hep çalışması normal olmalı.

Evde termometre varsa öncelikle iç sıcaklık ayarlanan derecelere geliyor mu ona bakın. Arkasını hiç temizlemediyseniz onuda temizleyip aynı zamanda pervane varsa dönüyor mu bakın. Dolabın yanları/kenarları/arkası (borular bu modelde nereden geçiyorsa orası) ne kadar ısınıyor. Öncekine göre çok mu fazla mı?

Sensör değiştirdim demişsiniz ama yan sensörlerden bahsetmiyorsunuz sanırsam. Bence onlar daha önemli özelikle üst tarafın ki. Hatta önünü bile kapatmayın yazıyor kullanma klavuzunda.

Daha önce gönderdiğiniz resimde bence çok buzlanma yoktu. Eğer o resmi buz hiç erimeden çektiyseniz bence normal gözüküyordu buda buzu eriten sistemlerde bir sorun olmadığını gösteriyor.

Son olarak bu model de kompresör nedir?

İnternetten öğrendiğim kadarı ile yazıyorum tamirci değilim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,221
Buzdolabı ilk fişe takıldığında neredeyse 1 gün soluksuz çalışabilir.

Rezistansa 220v verip denesen sorunu daha hızlı çözebilirdin.

uğraşamam dersen
Arka kapağı oturt ama vidalama bırak 1-2 gün çalışsın. Ara ara buzlanma durumunu takip et.

M Çevrimdışı

Mrt5890

Yeni Üye
2 May 2020
17
35
Buzdolabı ilk fişe takıldığında neredeyse 1 gün soluksuz çalışabilir.

Rezistansa 220v verip denesen sorunu daha hızlı çözebilirdin.

uğraşamam dersen
Arka kapağı oturt ama vidalama bırak 1-2 gün çalışsın. Ara ara buzlanma durumunu takip et.
Rezistansa elektrik verdim kısmi ısınma var ama çok ısınmıyor normalde ne kadar bi sıcaklığa ulaşır?

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
38
44
Böyle bir video görünce aklıma sizin konu geldi.

Eğer Arçelik’te de bu tarz bir kontrol işlemi varsa, onu kullanarak en azından sensörlerde bariz bir hata var mı, görebilirsiniz. Diyelim ki içerisi 4-8 derece ama sensör dolap içi sıcaklığını 20 derece olarak gösteriyorsa sorun belli olur.

Marka farklı, ürün farklı aynı sistem var mı bilmiyorum o yüzden zaman kaybıda olabilir. Sadece Arçelik buzdolabında P5'in yanındaki değer aynı bu videoda olduğu gibi değişebiliyor ondan eminim.

Geri
Üst Alt