Arçelik buzdolabı aydınlatma kesiyor.

Y Çevrimdışı

yeniuyeyeselam

Yeni Üye
7 Ağu 2021
7
28
Gece gece olacak ancak yeni gelen dolapta şöyle bir durum fark ettim.
Alt soğutucu önce açılıp ardından üst dondurucu da açılınca birkaç saniye içinde iki tarafın da aydınlatması kesiliyor. Tek soğutucu veya tek dondurucu veya önce dondurucu sonra soğutucu açınca böyle bir durum yok
Servisin vereceği cevabı şimdiden merak ediyorum ancak sizin de görüşünüzü almak istedim

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
İki kapak üst üste gelince ışık kesiliyor. Normal yani.
Önce yada sonra açma ile alakalı bir durum değil.

Y Çevrimdışı

yeniuyeyeselam

Yeni Üye
7 Ağu 2021
7
28
İki kapak üst üste gelince ışık kesiliyor. Normal yani.
Önce yada sonra açma ile alakalı bir durum değil.
mesajınızı görmeden önce tekrar deneyince fark ettim. dediğiniz doğru sıralamada fark yok, kapılar gövdeye yaklaşınca ışığı kesiyor. endişe ettiğim nokta cihaz o anda kapı kapandı deyip, iyi kapanmayan kapıya sinyal vermeyi iptal etmesin.
bu arada cihaz iki gün önce kuruldu ve ne yanları ısındı ne de mola verdi, bana hiç durmadan çalışıyormuş gibi geliyor. ne denli normaldir?

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
mesajınızı görmeden önce tekrar deneyince fark ettim. dediğiniz doğru sıralamada fark yok, kapılar gövdeye yaklaşınca ışığı kesiyor. endişe ettiğim nokta cihaz o anda kapı kapandı deyip, iyi kapanmayan kapıya sinyal vermeyi iptal etmesin.
bu arada cihaz iki gün önce kuruldu ve ne yanları ısındı ne de mola verdi, bana hiç durmadan çalışıyormuş gibi geliyor. ne denli normaldir?
Cihazın içi ısı emen gıdalarla doluysa uzun süre çalışması normal.
Inverter motor ise zaten düşük devirde mevcut ısıyı korumak için çalışıyor olabilir.

Anahtar manyetik olabilir, kapıdaki bir mıknatıs vasıtasıyla, kapı yaklaştığında anahtar açık konuma geçiyor olabilir.

Geri
Üst Alt