Arçelik 6220T bulaşık makinesinden gelen tok tok sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emin616
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emin616

Aktif Üye
Puan 28
Çözümler 0
emin616
Arkadaşlar Arçelik bulaşık makinesinden yıkama esnasında tok tok tok diye 1 saniyede 1 ses geliyor. Su alırken yanda boşaltım olurken yok. Daha çok yıkama anında yani pervane dönerken geliyor. Sorunu ne olabilir? Son 1 yıldır geliyor ama son zamanlarda iyice seste artma var. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar Arçelik bulaşık makinesinden yıkama esnasında tok tok tok diye 1 saniyede 1 ses geliyor. Su alırken yanda boşaltım olurken yok. Daha çok yıkama anında yani pervane dönerken geliyor. Sorunu ne olabilir? Son 1 yıldır geliyor ama son zamanlarda iyice seste artma var. Şimdiden teşekkürler.

ihtimal 1 = kaşıklıkta yada bardaklıkta yüksekte kalan birşey varsa pervaneye çarpıyor olabilir, kapağı açıp hiçbir şeyi düzeltmeden pervaneleri elle çevirin bakalım herhangi bir şeye değiyor mu.

ihtimal 2 = yerden tasarruf etmek için bazen kapağa yakın yada temas halinde kesme tahtası gibi şeyler konulabiliyor. pervane temasında yada dönerken suyun çarpmasıyla o kesme tahtası gibi şeyler kapağa vurabiliyor.

kontrollerini sağlayın büyük ihtimalle 2 seçenekten birisidir sorununuzun kaynağı.

@newrophat e katılıyorum. Pervaneye çarpan birşey olabilir veya tazyikli suyun birşeye çarpması sonucu çıkıyor olabilir.
Onun haricinde makinenin filtrelerini kontrol edin derim. Olmadı bir makine temizleyici alıp makineyi boş çalıştırın derim.

Pervaneye çarpan birşey yoksa motordan kaynaklanabilir

Yoğunluktan dolayı cevap yazamadım. Makineyi boş çalıştırdık yine o ses geliyor malesef. Kısacası pervane çalışınca bu ses geliyor, kurulama aşamasında ses yok. Sanırım sorun motorda.

motordan gelıyor. aynı ses benm vesteldede var rahatsız edecek boyutta henuz degıl.

7 yıldır çalıştırılmış çamaşır makinesini çalıştırdık böyle bir ses geliyor sıkma anında. Yıkaması normal ama sıkmada böyle ses yapıyor. Not: makine boş denendi.

kazanı elle cevırmeyı deneyın donusu rahat mı yoksa sıkı mı.

Geri
Üst Alt