Arçelik 4240s elektrik süpürgesi ayar devir çalışma sorunu

kasper_sky

Yeni Üye
Puan 8
Çözümler 0
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
38
Yaş
46
kasper_sky
Arçelik 4240s elektrik süpürgesi ayar devir çalışmıyor.Sondaymış gibi çalışıyor.Halıya yapıştığı için hareket ettirilemiyor.Kısmak istiyorum ama ayar kısmı tepki vermiyor.Mavi ışığı yanıyor sadece.Kartı söküp ölçüm yaptığımda 47 k trimpot min. da 47 oluyor.Max.da 0.0 oluyor.Anlamadım ters olması gerek diye hislerim var.R6 direnç 30k gösteriyor.Diyotlar sağlam.R7 direnç R6 ile atnı renkde ama ölçüm göstermiyor Acaba R7 ye 30k takarsam ayar çalışır mı veya arızayı bilen varmı ? Cevaplarınızı bekliyorum.

1000017954.jpg
,
1000017955.jpg
 
Hımm, 2 vidayı da sökünce altında devrenin tamamı görülebilir,mutlaka BTxxx gibi bir element daha olabilir o bozulmuştur muhtemelen veya sökünce foto ekle bakalım altta neler var :ok
 
Son düzenleme:
1000017970.jpg


Triyak 1 ve 2 . Bacak aynı yol üzerinde.Arkadan baktım.Yani aynı.2 -3 veya 3-2 kısa devre değil.diyotlatda normal.Üstekki karta R7 direncini boşa aldım yine ölçmedi.İnşallah bu 30 k dadır.tel surun.Alttaki enteğreden korkuyorum. O ne işe yarıyor acaba.
 
U1 datasına internetten bak,vcc hangi bacak ve kaç volt ile besleniyormuş, sonra ölçü aleti ile elektrik verip ölç bakalım vcc geliyor mu? ,bir de zener diyotu ölç ,sağlam mı? R7 ölçtüğünde 30k göstermiyorsa önce onu değiştir,gösteriyorsa farklı yerde sıkıntı vardır ,işin aslı hepsini tek tek ölç bence.
 
Bu arada elektrik verdiğinde dikkatli olmalısın 220 volt affetmez ,Allah korusun.Bence ölçme işlemini yarın gündüz yap, gece vakti motor çalışabilir rahatsızlık vermesin komşularına :)
 
Zeneer sağlamdı.Zaten yarına bıraktım Önce üstteki R7 deki 30k yarın temin edip değiştikten sonra dediklerini uygulayacağım.Teşekkür ederim ilgin için.İnşallah çabuk düzelir.
 
Geri
Üst Alt