Biçimlendirmeye gerek yok aslında , flash belleği taktığımızda harici depolama olarak direkt uygulamaları taşıyabiliriz flash belleğe. Mesela benim Android Tv Box'ımda devamlı takılı duran 32gb belleğim vardır.
Burada dikkat etmemiz gereken her taşınan uygulamayı taşımamamız gerekiyor. Mesela yazılımın çalışmasını sağlayan bir uygulamayı veya dosyayı flash belleğe taşırsak android sistem çökebilir veya devamlı ekrana hata verebilir ve kullanılamaz hala gelebilir. Oyunları taşıyabiliriz bunda her hangi bir sıkıntı olmaz , yada sonradan cihazımıza kuracağımız uygulamaları direkt harici flash belleğe kurabiliriz.
Mesela ben genelde şunu yapıyorum, flash belleği pc ye takarım bana lazım olan uygulamaların apk lerini belleğe indiririm , sonra belleği tv boxa takıp direkt belleğe kurarım uygulamaları. Tabi cihaz içerisinden uygulamaların öncelikli kurulacağı yer olarak flash belleğinizi seçmeniz gerekiyor, yoksa cihaz hafızasına kurar.
Tabi şöyle bir hususta var uygulamalardan veya oyunlardan tam verim alınabilmesi için her zaman cihaz hafızasında kurulu olmaları gerekir, harici bir depoya kurulan oyundan veya uygulamadan tam verim bekleyemezsiniz. Bunu şöyle düşünün pc ye oyun kuracaksınız, oyunu pc ye değilde harici harddisk e kurmuşsunuz öyle oynadığınızı farzedin aynı şeyi yapıyorsunuz yani. Tam anlaşılması için pc den örnek verdim. Zaten oyun oynamak için bir tv box almayın , hele android tvlerde oyun felan boşa zorlamayın tv yi yazık olur ?