Android Tv kullananlardan rica EPG kontrolü.

E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
62
41
Merhabalar, 1 ay önce android tv aldım Next marka, ilginç bir sorunla karşı karşıyayım özellikle next, vestel android tv kullanan arkadaşlar veya kanal menüsü resimdekine benzeyenler bilgilendirirse sorunun nereden kaynaklandığı daha net anlaşılır. Bu tvlerin hepsi çin malı biliyorsunuz next markalı ama KTC adlı firmaya ürettirmiş neyse sorundan bahsedeyim belki bir çok kişi için önemsiz olabilir ama beni hayli üzdü.

Programın EPG bilgisi ilerlemiyor. Yani TVyi saat 2 de açtınız diyelim saat 2deki epg bilgisi başlığa geliyor, siz tv izlemeye devam ediyorsunuz saat 5 oluyor ama kanal başlığında hâlâ saat 2 deki epg bilgisi duruyor. ne zaman ki tvyi tam kapatıp açarsam güncel epgyi gösteriyor.

epg1.png

Resme dikkatli bakarsanız ;

Tv 18.20de açıldı. Resimde görüldüğü üzere saat 21.16 olmuş ama ekranda 18.09-18.30 daki epg mevcut. Güncel epg için tv tam kapatıp açılmalı veya epg çeken bir kanala geçip beklenmeli. Tvde saat 21deki epg bilgisi de mevcut oysaki. program rehberinden görebiliyorum. Epg bilgisi bir türlü zaman göre ilerlemiyor. Bu benim için çok can sıkıcı bir durum.

Kanal menüsü bu şekilde olan android tv kullanıcıları marka fark etmez, bir kanalı izlemeye devam ettiğinizde epg bilgisi de ilerliyor mu yoksa bendeki gibi geri mi kalıyor. fikir verirseniz memnun olurum.

Firmaya mail attım ama hiç ümidim yok, çünkü programlara müdahale edecek ekipleri yoktur. Xiaominin de android tvsi var ve canlı yayın için aynı programı (com.mediatek.wwtv.tvcenter) kullanıyor ve kendine göre özelleştirmiş, bunlar ise stok programı kullanıyorlar sanırım. Kanal başlığı ve epg bilgileri karman çorman zaten bunlara değinmiyorum inceleme yazmayı düşünüyorum orada anlatırım artık.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Modül kullanıyorum, aksi halde suçu tvye atmak yanlış olurdu.
Rica ederim sevgili eren, onu için sormadım epg neden gelmiyor anlamak için sormuştum,çünkü epg bilgisini yayıncı veriyor biliyorsundur,denemek için çanak antenden bir yayının mesela trtspor epg doğru geliyor mu(modülden değil çanak antenden)kontrol ettin mi hiç :alala

E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
62
41
Rica ederim sevgili eren, onu için sormadım epg neden gelmiyor anlamak için sormuştum,çünkü epg bilgisini yayıncı veriyor biliyorsundur,denemek için çanak antenden bir yayının mesela trtspor epg doğru geliyor mu(modülden değil çanak antenden)kontrol ettin mi hiç :alala
Evet epg geliyor onda sıkıntı yok, program rehberinde hepsi görünüyor ileri tarihli olanlarda, ama tv başlığında ilerlemiyor bir türlü yani zamanla beraber senkron olmuyor,

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Evet epg geliyor onda sıkıntı yok, program rehberinde hepsi görünüyor ileri tarihli olanlarda, ama tv başlığında ilerlemiyor bir türlü yani zamanla beraber senkron olmuyor,
Hımm, peki çanaktan alınan normal(dsmartsız) yayında da aynısı mı oluyor :alala

Geri
Üst Alt