Android TV Duvar Montajı Hakkında

X Çevrimdışı

xman03

Yeni Üye
19 May 2022
10
38
Merhaba arkadaşlar
26/05/2022 Tarihinde a 101'den

Toshiba 65UA2063DT 65" Ultra HD Android TV aldım henüz gelmedi .Fakat ben gelmeden Duvar Montajı hakkında biraz araştırma yaptım fakat konu ile alaklı hiçbir bilgiye hiçbiyerde rastlayamadım.

Sorun şu şekilde .
Ben bu gelecek Tv'yi Duvar askı aparatı ile duvara monte ettirmeyi düşünüyordum fakat dün eski 32" Tv yi başka bir odaya Duvar askı aparatı ile takayım dedim.Evim tığla üstüne ince bir alçıpan üstine de boya yani tuğla 32"tv'yi taşımaz yani bu duvar bu tv'yi taşımaz iken gelecek olan 65" TV'yi duvara nasıl monte ettitebilitim.
Mümkünse sehpa istemiyorum.

Hadi duvara bi formülünü bulup da sağlam bir şekilde monte ettik diyelik.

Bu sefer de duvar askı aparatı olan
VONTECH Vt-752 Hc Pro 39" - 65" Inç
ile
VONTECH Vt-692 Hc Pro 39" - 65" Inç

arasında ne fark ya da farklar vardır.BU APARATALAR KULLANIŞLI MI VE SAĞLIKLIMIDIR YANİ SAĞLAM MIDIR?​

X Çevrimdışı

xman03

Yeni Üye
19 May 2022
10
38
Ben olsam kurulum hizmetide alırdım. Eğer yoksa. Ve gelen ekiple beraber kurulum yapılmasını tavsiye ederim. Sorumlulukta onlara kalmış olur.
Kurulum hizmeti varda. Dün duvarın o halini gördükten sonra bile bile taşımayacağı halde bile bile deldirmeyeyim diye düşünüyorum.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Askı aparatı zaten genelde tuğlalı duvara monte ediliyor. Teraziyi aldıktan sonra dört vida dübel yeterli olacaktır.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Tuğla televizyonun ağırlığını taşır. Zaten yükü taşıyan sıva değil tuğladır. Uygun dübel ile monte etmek gerekir sadece.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
255
30
Kurulum hizmeti varda. Dün duvarın o halini gördükten sonra bile bile taşımayacağı halde bile bile deldirmeyeyim diye düşünüyorum.
Zaten kurulumlar tuğlaya yapılır. O duvar tv yi tasimayacaksa zaten evde genel anlamda sorun var demektir. Uygun ekipmanla kurulum yapılır. Fakat asıl amaç olası bir durumda kurulum hizmetinizide aldığınız ve meydana gelen durumdan en azından firmanın sorumlu olması. Yoksa kuruluma gelen ekip "bu duvar kötü buraya kurulmaz" demesi gerekir

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
580
55
Bence duvarı karşıdan karşıya delin, uzun saplama denilen civatalardan alın ve öyle monte edin. Daha sağlam olur kanaatindeyim.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Altı üstü taş çatlasa 25kg ağırlık taşıyacak bu duvar.
Sıva kalınlığınız az ise roket dübel ya da boşluklu dübel ile monte edin. Askı aparatlarından genelde standart dolu malzeme için uygun olan dübellerden çıkar. Kaliteli bir roket dübel ve boşluk dübeli ile monte edin. 1 ay kadar sonra vidalarda bir gevşeme varsa biraz daha sıkıştırın. Ondan sonra zaten gevşemez. Dikkat etmeniz gereken bir nokta ise bu tip dübellerde uzun vida kullanılır. Nalbur ya da yapı marketteki görevliye uygun vida vermesini söyleyin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlarımın hepsinin yorumlarını okudum hepsinin ellerine sağlık.
Öncelikli tavsiyemi montajı ekibin yapması yani sorumluluğu siz üstlenmemiş olun temel ilkemiz bu olsun.
Sonrasında ise estetik kaygıları var biliyorum lakin yine de TİJ MONTAJ düşünülebilir. Birçok yerde saplama diye geçse de aslında tij çok daha estetik kalır. güvenlik kaygılarınızı da ortadan kaldırır.

Didim de bir Otelde hayatımda hiç ama hiç görmediğim bir duvar yapısı ile karşılaşınca bulduğum formül bu olmuştu. Düşünün ki matkaı duvara dayayıp tetiğe basmadan evvel kaymasın diye verdiğiniz o hafif vücut yükü neticesi matkap ucu duvarın içine giriyordu.

Parmağını sokup eşelediğinde un gibi dağılıyordu, alçıpan desen kesinlikle değil kimse çözemedi ne ..oktan bir duvar olduğunu. kapı köşelerine yakın noktalara ürünleri montajladık tij ile, amaç kapı isteletinden mukavemet alabilmekti.

Didim altınkumda adı çoktan değişmiş olan bu otelde kalacakları Allah Korusun diyorum ki 350 dolayında tv montajlamıştık orada :kiskis

X Çevrimdışı

xman03

Yeni Üye
19 May 2022
10
38
IMG_20220606_072158.jpg

Hepinizin değerli tavsiyeleri için çok teşekkür ederim.
Bu Cumartesi günü Vestel servisi tarafından kurulum ve duvara montajı gerçekleşmiştir.

Servis normalde iki vida ile tutturuyoruz dedi
Ama
Madem ki senin böyle bir endişen var
O zaman seninkini 4 vida ile tutturalım dedi.

İşlem sonunda da bana müşteri duvara montaj istemiştir diye imzamı aldı.

Peki Tv'ye ekran koruyucu yaptırmalıyım konusunda fikir ve görüşlerinizi alabilir miyim?

FForum da ekran koruyucu hakkında araştırma yaptım

Fakat böyle bir içeriğe rastlamadım.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
IMG_20220606_072158.jpg

Bu Cumartesi günü Vestel servisi tarafından kurulum ve duvara montajı gerçekleşmiştir.

Ama

Peki Tv'ye ekran koruyucu yaptırmalıyım konusunda fikir ve görüşlerinizi alabilir miyim?

Küçük çocuk varsa koruyucu taktırmak gerekli.Tvdeki karakterlere kızıp elindekini fırlatabiliyor

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
IMG_20220606_072158.jpg

Ama

Evde ekrana top atacak bir çocuk yoksa ekran koruyucu almanıza pek gerek yok kanımca.

X Çevrimdışı

xman03

Yeni Üye
19 May 2022
10
38
3 yaşında bir kızım var.
Bundan dolayı düşünüyorum bir ekran koruyucu.

Ama ondada markadan markaya göre kalite farkı oluyormuş

Sağlamlık
Koruma
Kalınlık
ve
Görüntü kalitesi kaybı yaşanabiliyormuş.

Ondan dolayı marka model hangisini almalıyım acaba?

Geri
Üst Alt