Koro96
Süper Üye
- 24 Şub 2019
- 2,531
Arkadaşlar Herkeze Merabalar Başlığı Özellikle Anakart Onarımları Hakkında Diye açtımki Bu Ailede Birbirimize Fikir alışverişlerinde Bulunalım biliyorsunuzki teknik servisler bilgisayarcılar dahil artık kart onarımıyla uğraşmıyor direkt olarak değiştir gitsin modunda bana göre yanlış sizlerin fikirlerinide alayım ? Yani Kartı sök Yenisini Tak ama kimse kusura bakmasın tamire girmez neyse şimdi asıl soruna gelelim evimde kardeşimin kullandığı masaüstü bilgisayar mevcut ekrana görüntü gelmiyor şikayetiyle bana geldi remleri söktüm üfledim kasayı sarstım falan düzeldi sonra bir daha aynı arızayı verdi bir daha aynı işlemi yaptım düzeldi geçen hafta cuma günü bilgisayarda işlem yapıyordum USB taktım dondu reset atıyım dedim attım ama nafile aynı arıza meydana geldi ne yaptım ettim bilgisayarı açamadım baktım bakım zamanı gelmiş bakımlarını yapıyım dedim bakımları yaptım montaj dan önce test ediyim dedim çalışmadı ekran kartını söktüm aynı şey sonra işlemciyi değiştirdim ve ekran kartını takmadan çalıştırdım görüntü geldi normal bi şekilde açıldı makine ekran kartını taktım açılmadı başka ekran kartı denedim sonuç aynı şimdiii işlemcim yanmış o kesin onu değiştirdim işlemci ile birlikte anakartta da arıza var sanırım biraz araştırıp bilgisayarcı arkadaşlara sordum soruşturdum bana Diyot yada kondansötör patlamış değiştir onları düzelir dendi şimdi benim evde ölçü aleti var ama ben bunların nasıl ölçüldüğünü hiç hatırlamıyorum 3 yıl önce öğrenmiştim ama unuttum bu anakartı nasıl tamir edebilirim.birde patlamış olan parça kendini belli edermi tamir olarak bir elektronikçi arkadaşım
abi kasaya elektrik ver ölçüm yap dedi ama diğer donanımları sök anakart saf şekilde çalışsın fan bağla sadece anakartın güçte olduğunu bilesin diğe akşama eve gidince sizlere ölçü aletin fotosunu çekip atıyım bir yol yordam gösterirseniz sevinirim.
abi kasaya elektrik ver ölçüm yap dedi ama diğer donanımları sök anakart saf şekilde çalışsın fan bağla sadece anakartın güçte olduğunu bilesin diğe akşama eve gidince sizlere ölçü aletin fotosunu çekip atıyım bir yol yordam gösterirseniz sevinirim.