Amerikan mutfak ve buzdolabı sesi sorunu

metin7 Çevrimdışı

metin7

Aktif Üye
29 Ara 2021
67
34
Merhaba arkadaşlar, amerikan mutfaklı bir eve taşındım, sürekli buzdolabı ile aynı yerde oturduğum için buzdolabının sesi kulağıma batmaya başladı. Bunu nasıl susturabilirim? Motorun denk geldiği yere ses yalıtımı yapsın diye yumurta kolisi koydum ama pek bi işe yaramadı.

1728212e99aa44267.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
TEE VNTZ 130 M kompresör kullanılmış der susarım.

Yalıtım mevzusuna gelecek olursak yapabilecek çok fazla birşey yok enazından benı aklıma birşey gelmedi.
kondenser ve fanın üzerindeki ısı atabilmesi lazım bunun içinde etrafını kapatmazsınız.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Gerçek akustik köpükler engeller ama mutfakta oluşan nem vs o köpüğe gelirse bakteri üretebilir, o da ileride size sıkıntı yaratabilir.
Dolabın arkasında ısı atmak için boşluk bırakılmak zorunda ama dolabın size bakan tarafı kapatılırsa ses bir miktar önlenmiş olur.
Ya da kompresör takozlarını kontrol ettirebilirsiniz, gevşeme varsa o da titreşim yapabilir.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Benzer sesi bende çözmüştüm motorun gövdeye tutunmasını sağlayan ayaklar var lastik içinden klips çıkıyor onları kontrol edin bazen boşluk oluyor. Bende de TEE motorlu Altus var NTU 170 model baya sessiz🙃 Bu markanın motorlarına yalıtım yapmayın oldukça fazla ısınırlar yangın tehlikesi oluşabilir.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
İlk taşındığınız için kulağınızı tırmalıyor ama emin olun 3-4 ay sonra duymayacaksınız :) İzolasyon yapmak motorun ısınmasına neden olabilir.

Geri
Üst Alt