Amazon fatura vermeyerek mağdur ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

Muaddib 

Yasaklı Üye
5 Eki 2022
15
39
Herkese merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim. Ülkeye geldiği ilk günden beri Amazon üyesiyim. Alışverişlerimde her zaman Amazon’da varsa belirli bir miktara kadar pahalı bile olsa Amazon’u tercih ediyordum. Kendisiyle çok iyi bir geçmişimiz var. Tabi Amazon böylesine müşteriye değer verirken ben de etik değerlerden güç taviz vermedim. Ülkede çakal çok maalesef. Neyse efendim Amazon’dan cep telefonları ,powerbank, mutfak eşyaları, kitap vs. Bir çok alışverişim oldu. Sağolsunlar karşılıklı güven ile sorunsuz bu güne kadar geldim. Evet bu güne kadar. Daha önce 3 taksit gösterdiği telefonu tek çekim aldı sorun etmedim. Kendilerinden baseus marka bir powerbank aldım. Çift çıkışlı. Biri USB-c diğer ise normal USB. iPhone se 2020 cihazımı şarj ederken type-c tarafından sürekli enerji kesip veriyordu ve sağlıklı şarj etmiyordu. Ben de normal USB tarafından şarj etmeye başladım. Bir süre sonra aynı sorun burada da baş gösterdi. Durumu Amazon’a bildirdim, kendileri ürünü göndermemi ücret iadesi yapacaklarını söylediler. Ben de zaten yeni bir powerbanke ihtiyacım olduğunu, ücret iadesi yerine hediye çeki tanımlamalarını rica ettim, kabul ettiler. Ürünü orijinal kutusu ve tam aksesuar olarak 05.09.2022 tarihinde kendilerine kargoladım. 07.09.2022 tarihinde ürün kendilerine ulaştı. 13.09.2022 tarihine kadar hediye çeki tanımlanmayınca, müşteri temsilcisi ile görüştüm. Kendileri kredi kartımda sorun olduğundan iade yapamadıklarını söylediler. Oysa ben hediye çeki istediğimi yineledim. Sorunu çözeceğiz dediler. Ara ara görüşmelerim 27.09.2022 tarihine kadar sürdü. Bu tarihte tekrar kendilerini aradım. Sorunun ne olduğunu sordum işin enteresan tarafı bir sebep de sunmuyorlardı. Bomba kısım geliyor, en son müşteri temsilcisi 139 tl olan iadenin 100 tl miktarını hemen, kalan 39 tl yi de 2 gün sonra yapacaklarını söylediler. Bu süreçte 220 tl olan alacağım ürün 450 tl oldu. Neden 2 taksit olarak hediye çeki tanımladıklarını sorunca, sistemsel hata dediler. Bakın abartmıyorum, aynen böyle dediler. Şimdiye kadar Amazon’un iyi müşteri deneyimini hiç kötüye kullanmadım. Hatta aldığım Spigen marka kılıfta solmalar oldu iade etmedim. 3 taksit sattıkları telefonu (kanunen yasak ama böyle bir seçeneği onlar koymuştu) tek çekim sattılar ki 3 taksit seçeneği ile satın aldım. Tek çekim yaptılar yine sorun etmedim. Toplam iadem de bi şarj aleti almıştım. Kablosu sorunluydu adaptör sağlamdı. Adaptör kalsın kabloyu iade etmek istiyorum dedim. Onlar da 40 tl hediye çeki tanımladılar kabloyu istemediler ki gerçekten sorunluydu. İki kitap da yırtık geldi (yüzlerce kitap aldım) durumu bildirdim kitap sizde kalsın ücret iadesi yapalım dediler. Biliyorum arkadaşlar uzattım ama uzun bir süreç kusura bakmayın. Neyse bunlar 2 taksit deyince benim şartel attı. Sanırım 3 kuruşa tamah eden timsahlardan sandılar beni. Dedim ki; ürün sizde kalsın, para iadesi de istemiyorum. Telefonu kapattım. Koca Amazon’un tek sefer ödeyebileceği 139 tlsi yokmuş sanırım. O sinir ile Amazon prime üyeliğimi iptal ettim ve hesabımı sildim. Neyse bunlardan 07.07.2020 tarihinde mi note 10 lite ve 07.04.2021 tarihinde iPhone se 2020 almıştım. Ve maalesef faturaları indirmeyi unutmuşum. Amazon zaten ne mail ile ne de fiziki olarak fatura göndermiyor. Sadece siparişlerim sayfasından o da web sayfasından erişilebiliniyor. Durumun farkına vardım ve hesabı geri açmak istedim nafile. Aynı mail ve telefon numarası ile yeni üyelik aldım durumu müşteri hizmetlerine bildirdim. Hesabımı sildiğim için fatura veremeyeceklerini söylediler. Kendilerine kanunen aldığım ürünün faturasını talep ettiğimde vermek zorunda olduklarını söyledim. Ayrıca ileride cihazların imei si klonlanırsa btk ya cihazın bana ait olduğunu ispatlamam için fatura ibraz etmek zorunda olduğumu söyledim. Ama her aramamda maalesef geçiştirildim ve en sonra yine yapacak bir şeyleri olmadığını. Hesap silindiği için fatura veremeyeceklerini söylediler. Ülkede tüketici sürekli mağdur ediliyor ama bu seviye olanı yoktur sanırım. Adem Helvacı Adem Helvacı ve konu ile ilgili arkadaşlar istediğim tek şey iki telefonun da faturasını almak. Diğerleri umrumda değil. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Muaddib uslubunuzu yanlış buluyorum. Lütfen daha özenli daha özverili olunuz.
Herkesin bir hayatı var, 1 haftadır örnek veriyorum formda değildim, işim yoğun, çocuğum var, ailem var. Bu durumda hiç bir karşılık almadan yardımcı oluyoruz. Maaşlı çalışan değiliz burda, gerektiğinde üsluba dayalı kullanıcı bile seçiyorum. Misal gece 3 te acil başlıkli konulara bakmam bile.... (Tabiki bu benim şahsi bir hareketim)

Neyse konumuza dönelim, tcyildirimin belirttiği gibi silinmiş bir hesap verilerine ulaşılamıyor diye belirtmis göstermiş. Hesabınız sildiginiz için erişim sagliyamiyorlar. Anca herkesin dediği gibi ya thh başvurun yada sipariş numaranız veya bu tarzda bir detay varsa ulaşabilirler diye düşünüyorum. umarım mağduriyetiniz çözülür

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Herkese merhaba, konu sahibi densiz hariç.

Fırsat buldum foruma girdim, bildirilere göre konuya geldim, forum dünyasından bizim ailemizin alışık olduğu tribal enfeksiyon kapmış birisi gereksiz gerginlik çıkarmış, bize de atmış tutmuş, en son tayt üstüne don giydirip kendince laf sokmuş vs vs.

Öncelikle bu şahıs şunu iyi anlasın. Burada babasının oğlu ile değil forum ailesini üyeleri ile yazışıyorsa edebi ile adabı ile yazacak.

Bilmem kaç mecrada yazıp ulaşamamış ise , bana ulaşamayan binlerce insan gibi İNSAN gibi düşünecek, bekleyecek, işine gelmiyorsa kapının yerini bilecek.

Forumdaki kıymetli dostlarım. Forumumuz kıymetlidir, ailemiz gibi görür ve içimize kolay kolay herkesi almayız bilirsiniz. Aman efendim bir üye fazla olsun da ne yazarsa yazsın mecralarından değiliz biz o nedenle şahsın hesabını çizdim.

Şimdi dilediği yerde gidip dilediği gibi kara propagandasını yapabilir, dilediği yere şikayet de edebilir.

İnsan Adem Helvacı olarak da, sivil toplum kuruluşu üyesi Adem Helvacı olarak da bu karaktere, bu kişiliğe, bu kafa yapısına destek olmayı reddediyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
kardeş amazon hesabını silmişsin ya canını sıkmışlar diye. Forum hesabını da bi siliver sana zahmet. Sen yapamıyosan adminden yardım alalım Sota Sota başkan.
Ben en son donlu monlu mesajda gülüyordum ama sonra baktım size de atarlanmaya başlamış gerisini okumadan hesabını kapatıp mesaj atmıştım . Mesaj atınca son sayfayı gördüm bu mesajınıza denk geldim. Kalplerimiz bir sorun yok.

Bu arada insanların anlamadığı konu bizim sanki müşteri hizmetleri gibi çalıştığımız konusu. Gönüllülük esası demek KİMSE KEYFİMİN KAHYASI DEĞİL demektir bu kadar basit.

Bu forumda ustalarımızın dahi yeri geliyor gece yattıkları yataklarında telefondan soru cevapladıklarını biliyorum ben ki hepimiz öyleyiz. Forum camiasında üye dostlar dahil.

Tahammül edemediğimiz tek konu da bu işte. Vay efendim kaç mecradan yazılmış, Kaç gün beklenmiş vs. İyi güzel de hayatımızın hesabını mı vereceğiz biz size? Size cevap yazmadığımız zamanların içeriğini altyazı mı geçelim? Sen 3 mecrada yazmışsın, Resmi kanallar, Devlet birimleri dahil sen benim kaç mecrada neler yazdığımı biliyormusun? Söylemek zorundamıyım?

Sevdiği bir laf var. Şu hayatta en iyi bildiğim şey haddimdir.

Bu şahsı da buradan uyarıyorum. Şu an itibari ile KİŞİSEL hesaplarımdan herhangi birisine yazacağınız en ufak cümleyi taciz kabul eder gereğini yapar gerekli cevabı veririm. Devletin her birimine, mahkemeler dahil dilediğiniz şikayette bulunun hakkımda, bana bir cümle dahi yazmayın. Sizin gibilere verecek cevabım yok.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sizden daha büyük bir süper kahraman var mı bu alemde?
Daha öncede yazdığınız gibi zaten siz kanunların içinden geçen klavye delikanlısısınız. Ne işiniz var burada akıl danışmaya? Anca akıl verirsiniz. "Ekinler baş göstermeden kör buzağı topallamazmış" diyen diyen anca sizin gibilerin hocası olur.
Size buradan ekmek çıkmaz ama buna emin olun.
Okaaaan, naabıyon beyaaaa😎
Ben mi? Hiç beyaaa, cevap bekleyen bir sürü soru varken ben geyik yapıyorum, yalnız taytımın üstündeki donun lastiğini değiştirmek lazım abi uçarken sorun oluyor 😅

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Konu nerden nereye gitmiş yardımcı olmaya, çalışanı tersliyor çok biliyor özel muamele istiyor arkadaş yardım istemeye gelmemiş.
Kaşıntısı varmış herşeyi biliyor 2. Mesajımdan sonra niyetini anladım yazmadım.

Allah sabır versin Adem Abi bunlardan çok var.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Konu nerden nereye gitmiş yardımcı olmaya, çalışanı tersliyor çok biliyor özel muamele istiyor arkadaş yardım istemeye gelmemiş.
Kaşıntısı varmış herşeyi biliyor 2. Mesajımdan sonra niyetini anladım yazmadım.

Allah sabır versin Adem Abi bunlardan çok var.
Tahmin edildiğinden de çok ne yazık ki. Önce atarlanıp atarlanıp sonra çizilince günlerce forumun peşinden ayrılamıyorlar, görüyoruz panelden kendilerini sürekli.

O değil de, ben şahsı çizdikleri sonra okudum mesajların devamını, hakikaten komedi yazılanlar.

Bana göre bu konu başlığının en komik mesajı, bizim Ahmeti bağlamak için gaza getirmeye çalıştığı mesajdı :kiskis

Sota Sota başkan ne diyor bunlar? Sen talimatla mı iş yapıyorsun? derken çizik başka yerden geldi :kiskis

Bu arada harbiden yaa Sota Sota başkan sen naabıyon😎

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Okaaaan, naabıyon beyaaaa😎
Ben mi? Hiç beyaaa, cevap bekleyen bir sürü soru varken ben geyik yapıyorum, yalnız taytımın üstündeki donun lastiğini değiştirmek lazım abi uçarken sorun oluyor 😅
İyi valla. Projeden projeye koşturuyorum ben de. Bir yandan da annemlerin evin mütahitinin yaptığı saçmalıklarla uğraşıyorum. Saçmalıkları görsen nerenle güleceğini şaşırırsın 🤣
Bu arada hani benim şu canavar bozulan Toshiba Regza 55SV685D vardı ya artık çalışıyor:hihi. Bir de Amazon Fire TV Stick taktım kerataya canavar oldu:kas.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İyi valla. Projeden projeye koşturuyorum ben de. Bir yandan da annemlerin evin mütahitinin yaptığı saçmalıklarla uğraşıyorum. Saçmalıkları görsen nerenle güleceğini şaşırırsın 🤣
Bu arada hani benim şu canavar bozulan Toshiba Regza 55SV685D vardı ya artık çalışıyor:hihi. Bir de Amazon Fire TV Stick taktım kerataya canavar oldu:kas.
Burada sohbetimizde anlattıklarından belliydi müteahhit abinin başına ne işler açacağı. 😎

Regza candır🥰🧿

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Tahmin edildiğinden de çok ne yazık ki. Önce atarlanıp atarlanıp sonra çizilince günlerce forumun peşinden ayrılamıyorlar, görüyoruz panelden kendilerini sürekli.

O değil de, ben şahsı çizdikleri sonra okudum mesajların devamını, hakikaten komedi yazılanlar.

Bana göre bu konu başlığının en komik mesajı, bizim Ahmeti bağlamak için gaza getirmeye çalıştığı mesajdı :kiskis

Sota Sota başkan ne diyor bunlar? Sen talimatla mı iş yapıyorsun? derken çizik başka yerden geldi :kiskis

Bu arada harbiden yaa Sota Sota başkan sen naabıyon😎
Sota Sota Başkan yoğun galiba Adem Abi,
Bizim konu vardı sabah hazır dedi 1 hafta oldu. Kış geliyor Sota Sota Başkan hazırlık yapıyor galiba. :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Vardiyalı çalışmanın dezavatajı nezaman online olacağım pek belli olmuyor. Şuan vardiyayım sabaha kadar buralardayım :tara
Vardiyalı iş güzel iş Başkan gece vardiası olmasa iyi uyku sistemini bozuyor. O yüzden sevmem vardialı işi. Fabrikaya işe girmiştim, 3 ay sonra istifa ettim vardia koşturmak zor iş.
Gece birde sabah bu ikisini sevmedim.
3-11 vardiyası güzel bak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,130
60
Ben en son donlu monlu mesajda gülüyordum ama sonra baktım size de atarlanmaya başlamış gerisini okumadan hesabını kapatıp mesaj atmıştım . Mesaj atınca son sayfayı gördüm bu mesajınıza denk geldim. Kalplerimiz bir sorun yok.

Bu arada insanların anlamadığı konu bizim sanki müşteri hizmetleri gibi çalıştığımız konusu. Gönüllülük esası demek KİMSE KEYFİMİN KAHYASI DEĞİL demektir bu kadar basit.

Bu forumda ustalarımızın dahi yeri geliyor gece yattıkları yataklarında telefondan soru cevapladıklarını biliyorum ben ki hepimiz öyleyiz. Forum camiasında üye dostlar dahil.

Tahammül edemediğimiz tek konu da bu işte. Vay efendim kaç mecradan yazılmış, Kaç gün beklenmiş vs. İyi güzel de hayatımızın hesabını mı vereceğiz biz size? Size cevap yazmadığımız zamanların içeriğini altyazı mı geçelim? Sen 3 mecrada yazmışsın, Resmi kanallar, Devlet birimleri dahil sen benim kaç mecrada neler yazdığımı biliyormusun? Söylemek zorundamıyım?

Sevdiği bir laf var. Şu hayatta en iyi bildiğim şey haddimdir.

Bu şahsı da buradan uyarıyorum. Şu an itibari ile KİŞİSEL hesaplarımdan herhangi birisine yazacağınız en ufak cümleyi taciz kabul eder gereğini yapar gerekli cevabı veririm. Devletin her birimine, mahkemeler dahil dilediğiniz şikayette bulunun hakkımda, bana bir cümle dahi yazmayın. Sizin gibilere verecek cevabım yok.
adem ustadım bu gibilere verilecek en güzel cevap saygılar

310537776_640473950782442_1778604272686807432_n788292c103ef546d.jpg

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Arkadaşlar bu Muaddib denen adam Harkonnen hanedanlığını yıkmış 1. Leto'nun oğludur. Ayağınızı denk alın valla hepimizi kestane gibi çizer. Birde bunun bir oğlu var ki, 2. Leto, kumalabaklıklarıyla birleşip Şeyh Hulud oldu, evlerden ırak! Bütün evreni hizaya soktu. kem gözlü şeytan! Bence böyle bir adam tüm sorunlarını kendisi çözebilir, dağılalım!

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Burada sohbetimizde anlattıklarından belliydi müteahhit abinin başına ne işler açacağı. 😎

Regza candır🥰🧿
Sorma Adem Hocam,
Herif'in elektrikçisi bir anten kablosu çekmiş dillere destan. Kablonun üstünde zerre bilgi yok. F-Connector bağlayabilmek için eni konu uzunca sıyırıp arkasına dolamak gerekiyor. Pens ile sıkılanlar tutmuyor bile. RG-6'ya göre nispeten daha ince olan RG-59 felan desem o bile değil. RG-59 bile olsa o kablo ile uydu yayını taşınır mı insaf. En sonunda iş başa düşecek tesisatı ben elden geçireceğim gibi bir his var içimde nedense :kiskis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt