Pitbull
Süper Üye
- 6 Tem 2020
- 1,124
- 43
Arçeliğin yan markalarından biri olan Altus AL 82IC hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerimi paylaşacağım.
Cihazın oldukça sade bir tasarıma sahip olduğu aşikâr. Tasarım anlamında orta yaş ve yaşlı kesime hitap ettiğini düşünüyorum.
Olumlu yönleri:
8 KG kurutmayı A+ enerji tüketimi ile yapmakta olan Altus AL 82IC B sınıfı enerji tüketimine sahip makinelere göre %45 daha az elektrik tüketiyor. (kWh 297)
Ses olarak 65 desibel yazıyor olsada rahatsız edici bir ses ile çalışmıyor. Çamaşır makinenizin yıkama esnasındaki sesini örnek verebilirim.
Kazan hacmi 102 litre yazıyor ancak 116 litre diye satılan kazanlar ile aynı büyüklükte kazan var.
Dijital ekranda su deposu dolu ikaz, filtre kirli ikaz, evaparatör kirli ikaz ve çocuk kilidi özelliği bulunmakta. Ek olarak çamaşır kuruluk seviyesini 3 kademede ayarlayabiliyorsunuz.
15 programa sahip üründe yorgan kurutma programı olmasıda dikkat çekiyor.
İçerisindeki ısı pompası sayesinde düşük sıcaklıkta kurutma yaparak hem giysilere zarar vermiyor hemde ısı pompasız modellere göre enerji tasarrufu yapıyor.
Her hâlde en büyük kısas fiyatı farklı markaların tamamen aynı özelliklere sahip makineler ile arasında internet üzerinden alırsanız 400-500₺ bayiden alırsanız 100-200₺ daha uyguna gelmekte.
Eksi yönleri:
Kazan paslanmaz çelik değil. Kaplama kazan diye geçiyor. (Galvaniz, çinko kazan)
Kapı menteşesi sert plastik. Demir olmasını beklerdim.
Kapı kulbu kapıyı açarken biraz esnemekte. Ancak kırılacak hissiyati vermiyor.
Bayanların gözdesi koku kapsülü takılabilmesi için evaparatör kapağında yer bulunmuyor.
Günümüz şartlarında üretilen elektronik eşyaların ortalama kullanım ömrü 7-10 yıldır. Bu yüzden +4 yıl ek garanti yaptırarak 7 yıl boyunca çıkabilecek sürprizlere karşı önleminizi almış olursunuz.
Güncelleme: Neredeyse bir ay boyunca tam kapasite dolu olarak kurutma yaptık. Kullandığımız programlar; sentetik dolap kuruluğu, hijyen, yorgan ve ekonomik dolap kuruluğu. Bu programları toplam 40 defaya yakın kullandık elektrik faturamız 45₺ fazla geldi. Geçen ay ile bu ay arasında elektrik zammı var mı bilmiyorum. Tek zamanlı mesken tarifesi kullanmaktayız. Üründen fazlasıyla memnunum.
Son düzenleme: