Altus 7100ML ve Altus 370EY alınır mı?

• Konbuyu başlatan Pitbull
  • Başlangıç tarihi
P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu iki cihazı beğendim. Altus markası kötü mü? Bu modeller alınır mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Buzdolabı daha önce incelediğim ve jiaxipera üretimi kompresör kullanılmış modeldir.
Daha öncekiüretimlerde TEE marka kompresör vardı ve size 3,5 - 4 yaşlarında ''soğutmuyor'' şikayeti ile başlayıp kompresör değişikliğine kadar uzanan birmacera yaşatacağının garantisini verebilirdim lakin bu yeni kullanılan motorda bu sıkıntının yaşanmayacağını umut ediyorum.

Umut ediyorum diyorum zira henüz kullanılmaya başlanalı 1-2 sene oldu, yani size şimdiden bir şeylerin garantisini vermek için oldukça erken.

Söz konusu bıuzdolabı ise en önemli etken kompresördür, gerisi bildiğiniz üzer epoliüretan malzeme, poliproplen ve sac gövdeden ibaret. No Frost olması nedeniyle basit bir elektronik kontrol kartı ve R600 gaz işte size buzdolabı :ok

Makineye gelince, Daha önce en azından estetik dizaynına biraz daha özen gösterirlerdi ALTUS markasının ancak bu makineyi bu bedele göre kozmetik açıdan biraz sadece buldum, bunun dışında klasik hanyu - yinhai pompa ve olası nidec ykama motoru ile ARÇELİK teknolojisine sahip elektronik karttan oluşmaktadır.

Her iki ürün de size aradığınız özellikleri sunacaktır çok büyük beklentileriniz olmamak kaydı ile. Siden tek ricam mutlaka +4 yıl ek garantisini yaptırınız eğer alacak olursanız :ok

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Buzdolabı daha önce incelediğim ve jiaxipera üretimi kompresör kullanılmış modeldir.
Daha öncekiüretimlerde TEE marka kompresör vardı ve size 3,5 - 4 yaşlarında ''soğutmuyor'' şikayeti ile başlayıp kompresör değişikliğine kadar uzanan birmacera yaşatacağının garantisini verebilirdim lakin bu yeni kullanılan motorda bu sıkıntının yaşanmayacağını umut ediyorum.

Umut ediyorum diyorum zira henüz kullanılmaya başlanalı 1-2 sene oldu, yani size şimdiden bir şeylerin garantisini vermek için oldukça erken.

Söz konusu bıuzdolabı ise en önemli etken kompresördür, gerisi bildiğiniz üzer epoliüretan malzeme, poliproplen ve sac gövdeden ibaret. No Frost olması nedeniyle basit bir elektronik kontrol kartı ve R600 gaz işte size buzdolabı :ok

Makineye gelince, Daha önce en azından estetik dizaynına biraz daha özen gösterirlerdi ALTUS markasının ancak bu makineyi bu bedele göre kozmetik açıdan biraz sadece buldum, bunun dışında klasik hanyu - yinhai pompa ve olası nidec ykama motoru ile ARÇELİK teknolojisine sahip elektronik karttan oluşmaktadır.

Her iki ürün de size aradığınız özellikleri sunacaktır çok büyük beklentileriniz olmamak kaydı ile. Siden tek ricam mutlaka +4 yıl ek garantisini yaptırınız eğer alacak olursanız :ok
Buzdolabında Türkelektrik motor olduğunu gördüm. Dolabın arkası açıktı. Sarı etikette yazıyor. Çamaşır makinesinde arçelik motor olduğundan eminim satan kişi söyledi. İki cihazda kullanılan bu motorlar kötü mü oluyor? Yoksa fiyatına göre mi demeliyiz? Buzdolabına ek garanti yaptıracağım ama çamaşır makinesine düşünmüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Buzdolabında Türkelektrik motor olduğunu gördüm. Dolabın arkası açıktı. Sarı etikette yazıyor. Çamaşır makinesinde hafif yan yatırıp motoruna baktım arçalik yazıyor gibiydi. İki cihazda kullanılan motorlar kötü mü oluyor? Yoksa fiyatına göre mi demeliyiz? Buzdolabına ek garanti yaptıracağım ama çamaşır makinesine düşünmüyorum.

Eğer TEE ise depoda kalmış ürün olma olasılığı yüksek, ben o ürünü inceledim kesinlikle JİA motor var üstünde.
4 yaşında no frsot ALTUS buzdolabının arıza yapan TEE kompresörünü daha dün söküp yerine SECOP taktım, yazık günah 4 senede kompresör bu ilk defa olmuyor TEE de maalesef. Bu koşullarda kesinlikle almayn lütfen.

Çamaşır makinesinde sorun yok.

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Eğer TEE ise depoda kalmış ürün olma olasılığı yüksek, ben o ürünü inceledim kesinlikle JİA motor var üstünde.
4 yaşında no frsot ALTUS buzdolabının arıza yapan TEE kompresörünü daha dün söküp yerine SECOP taktım, yazık günah 4 senede kompresör bu ilk defa olmuyor TEE de maalesef. Bu koşullarda kesinlikle almayn lütfen.

Bu TEE motor neden 4 senede arıza yapıyor biliyor musunuz? En son yine Altus kullandık AL335 tek kapılı model bizi 11-12 sene götürdü ondada TEE vardı. En son soğutma yapmadı özel servis çağırdık gaz bastı 1 sene kullandık yine aynı soğutmadı. Bu sefer yetkili servis çağırdım adam geldi baktı dolabın iç gövdesinde çatlak vardı bu gaz kaçırıyor dedi. Biz de yeni alacağız. Dediğim dolabı iyi bir fiyattan alacağım. Ek garanti yaptırıp 3-4 sene kullanınca soğutmaz ise servise motor arızalı galiba değiştirin desem olmaz mı? Biz yazın en fazla 2-3 arası kışında 1.5-2 arası kullanıyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu TEE motor neden 4 senede arıza yapıyor biliyor musunuz? En son yine Altus kullandık AL335 model bizi 11-12 sene götürdü ondada TEE vardı. En son soğutma yapmadı özel servis çağırdık gaz bastı 1 sene kullandık yine aynı soğutmadı. Bu sefer yetkili servis çağırdım adam geldi baktı dolabın iç gövdesinde çatlak vardı bu gaz kaçırıyor dedi. Biz de yeni alacağız. Dediğim dolabı iyi bir fiyattan alacağım. Ek garanti yaptırıp 3-4 sene kullanınca soğutmaz ise servise motor arızalı galiba değiştirin desem olmaz mı? Biz yazın en fazla 2-3 arası kışında 1.5-2 arası kullanıyoruz.

Azizizm birincisi TEE, ikincisi PARS ben bu motorlardan hep uzak durdum, hep de uzak dururum. Isı dengesi iyi dizayn edilmemiş olduğu düşüncesindeyim zira kompresörler zaten ısınır kabul fakat bu motorların çekirdek ısısı normalden çok fazla yükseliyor, üstüne bir de yeni moda Buzdolabı mobilyaları nedeniyle ısı iyice içeride uzun süreli kalıyor tahliye olamıyor, diğer motorlar bunu tolere edebilriken TEE edemiyor durum bu.

Benim beyaz eşyada ömür kıstasım 7 senedir, bu 7 seneyi de garanti altında geçirin, üstüne ne kadar çalışırsa kâr dersiniz, çalışmazsa da ''yahu zaten 3 kurula almıştım 7 sene de tepe teoe kullandım' dersiniz attığınızda içiniz yanmaz :))

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Azizizm birincisi TEE, ikincisi PARS ben bu motorlardan hep uzak durdum, hep de uzak dururum. Isı dengesi iyi dizayn edilmemiş olduğu düşüncesindeyim zira kompresörler zaten ısınır kabul fakat bu motorların çekirdek ısısı normalden çok fazla yükseliyor, üstüne bir de yeni moda Buzdolabı mobilyaları nedeniyle ısı iyice içeride uzun süreli kalıyor tahliye olamıyor, diğer motorlar bunu tolere edebilriken TEE edemiyor durum bu.

Benim beyaz eşyada ömür kıstasım 7 senedir, bu 7 seneyi de garanti altında geçirin, üstüne ne kadar çalışırsa kâr dersiniz, çalışmazsa da ''yahu zaten 3 kurula almıştım 7 sene de tepe teoe kullandım' dersiniz attığınızda içiniz yanmaz :))
Şöyle söyleyeyim buzdolabını bu zamanda 1200 TL ye alacağım. Bence fiyat çok iyi.

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Azizim +4 yılını yaptır lütfen alıyorsan :ok

Fiyata itirazım yok haklısın o konuda :ok
Kurulduktan sonra arkasında motoru ve diğer parçaları koruma amaçlı bir kapak var daha az ısınsın diye bu kapağı çıkarayım mı? Dolabın üst tarafı kendinden takozlu duvara 4 parmak mesafede duracak.

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Adem Helvacı Ado Hocam motor TEE:clap2

IMG_20180929_144021.jpg

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

nerde eski TEE motorlu dolaplar babamın eski aygaz buzdolabı tam 32 senelik oldu hala taş gibi.Neden üretim kalitesi düşüyor anlamıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim dolabın acc hocam italyan sanırsam ?Secop mu Acc mi Embreco mu derseniz?Gönlünüz hangisinden yanadır?Secop sanırsam eski danfoss oluyor bir zamanlar piston sıkışmasıyla ünlüydü sonra secop satın aldı diye biliyorum?

P Çevrimdışı

Pitbull

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Üreticiler aslında bu ısınma sorununu çözebilirler sağ tarafta fan var aynısından sol motor tarafa'da konulsa belki sorun düzelecek. Bunu düşünmek çok mu zor?

Geri
Üst Alt