Ben senelerdir Çin/HongKong dan bu bilindik firmalar üzerinden ürün alıyorum
1-öncelkle bazılarınızın bahsettiği fatura/paketleme v.s atraksiyon işlerini,hiç merak etmeyin
Gümrükçüler sizler den çok çok daha iyi biliyorlar!
2-"Düşük Fatura beyanı"! bunu da kimse yemiyor uzun zamandır,gerçi Çin li bazı firmalar
bu atraksiyonları da bildikleri için örneğin $ 120 lik malı örneğin $ 29 diye yazıyor ama genel de bunu da yemiyorlar!
ancak 120 lik mala 100 yazarsa bunu yiyorlar;daha doğrusu onu da ymeiyorlar ama fazla uğraştrmıyorlar!
3-Kendileri de buralardan mal alıyorlar! her ürünü de iyi takip ediyorlar!
4-Bazı bizi bilen Çin liler de şunu yapıyor kafadan malın fiyatını çok düşük beyan ediyor ama bunu da yemiyor
bizim hazretler!
Örneğin bern özellikle bazı mallar da (BOX işinde) düşük fat.yazma diye özellikle belirtmeme rağmen
herifler $ 130 luk mala $ 35 diye kafadan böyle yazıyorlar! Gümrüğe de takılıyor tabiki ama ben hemen
asıl fiyatı belirten bir kaç yazışma veya katalog v.s beyan ediyorum veya K.Kartı ekstresi v.s ibraz ediyorum
işi hallediyorum tam beyan yaparak!
5-K.Kratı hilesi de var ama ben bunlarla uğraşmıyorum! zaten bazı Çin li de bunlara pek yanaşmıyor artık!
duruma göre İng.bilmek şart oluyor özellikle bazı canlı Chat-messaging yapmak için,gerçi bazı firmalar
artık TÜRK de çalıştırıyor
6-Vergi ler bildiğim kadarıyla 20 idi şimdi 40 olunca bazı malların girişi neredeyse tükendi yaw!
ben yaklaşık 1 sene dir hiç bir şey almadım,değecek bir şye bulamadığım için