Alanya İçin Klima Tavsiyesi

E Çevrimdışı

eakkas

Yeni Üye
13 Mar 2025
3
31
Merhaba forumdaşlar; ocak ayı itibariyle Alanya'ya taşındım. Isınmak için yağlı radyatör kullanıyorum. Dolayısıyla klima ihtiyacım tamamen soğutmaya yönelik olduğunu belirtmek isterim.

Ekte yer alan resimlerde klima ihtiyacı olan odalarımın krokisini; cephe (pusula yardımıyla), içinde yer alan eşyalar, camlar, kapılar ve komşulukları yer alacak şekilde çizmeye çalıştım. Oturduğum daire 4 katlı binanın 2. katında yer almakta. Yaş olarak 7-8 yıllık bir bina. Standart kalitede bir bina olduğunu düşünerekten yalıtım seviyesinin çokta iyi olmadığına kanaat getiriyorum.

Salonumuz güneş alan ve yaklaşık 14 m2 civari cam(pencere, kapı) olan bir yer.

Yatak odası ikindi vakti çok az güneş alıyor.

Edindiğim bilgiler dahilinde yatak odası için 9000 Btu, Salon için ise 18000 Btu'luk klimalara ihtiyaç duyduğumu düşünüyorum. Tabi asıl olan sizin bana yapacağınız öneriler.

Dolayısıyla her iki oda için toplamda 70 bin TL civarı bir bütçe ayırdım. Örneğin; Yatak odası 25-30 bin arası, salon ise 35-45 bin TL arası gibi.

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Salon94b24d9be99efc43.jpg

Y.-Odasi.jpg

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Yok Hocam sadece ilgili odaları.

Ama dediğiniz şeyi yapabilirmiyiz? Çünkü edindiğim bilgilere göre salona koyulan klima diğer yerleri sogutma konusunda pek iyi kalmayabiliyor.
Alanya'da pek mümkün olmayabilir nem oranı aşırı derecede fazla yalıtımın çok iyi olması lazım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,528
Yok Hocam sadece ilgili odaları.

Ama dediğiniz şeyi yapabilirmiyiz? Çünkü edindiğim bilgilere göre salona koyulan klima diğer yerleri sogutma konusunda pek iyi kalmayabiliyor.
Tüm evin basit krokisini çizin kapı, pencere yerlerini isaratleyin konumlandırma uygun olursa
Tüm eve etki edecek şekilde cihaz alımi yaparsınız

Geri
Üst Alt