OMEGA
Aktif Üye
- 22 Ocak 2020
- 384
- 58
slm arkadaşlar, aşağıda okuyacağınız yazı çok ilgimi çekti çok değerli bilgiler var, yıl 2016 bir o kadar tuhaf bir işleyişin gözler önüne üstadımız tarafında açıklaması yapılmış belkide bizim tavsiye forumda aynı bilgilendirmeler geçmiş olabilir, velev ki öyle olsa bile vestel üretimi tv alacaklar için kafamızdaki bir çok soruya cevabı yazmış sağ olsun o yıllarda koca 4 yıl önce 4 yıl demek bu çağın teknolojisinde 4 asır demek anlamına geliyor belirtmek isterim... Adem Helvacı ? Değerli kullanıcılar, O zaman şöyle izah edelim. (Daha önce 7-8 kere açıklamıştım) Sizin örnekle gideyim, 43UB9100 üretim kararı alınır, adet 10.000 olarak belirlenir, depo ile irtibat sağlanır, bu özelliklere haiz panel adet bilgisi alınır, (Dikkat ederseniz anakart besleme sormaya gerek duymadılar) bu özellikte (VA IPS TN ayırmazlar) 7000 adet SAMSUNG , 1600 adet LG , 1400 adet AUO olduğu bilgisi alınır, lojistik departmanla irtibat kurulur, SAMSUNG olarak devam etmek için SMSG tedarik bilgileri kurum içi resmi kanaldan talep edilir ve bu bilgilerin ürünün sahaya sürülmesi planlanan zaman dilimine uyup uymadığına bakılır, (uyar uymaz bilgilerinin sonucunu bizim senaryomuzda UYMAZ olarak kabul edip devam ediyorum.) Bu bağlamda 10.000 adet 49UB9100 üretilecek olmakla birlikte GTB den (Gümrük ve ticaret bakanlığı) bu üretimlere dair İŞ EMRİ alınır (3 Adet) zira 3 farklı panel kullanılacağı için 3 farklı üretim yapılacaktır. Dikkat ederseniz MODEL aynıdır ancak üretimdeki iş emirleri DEVLET BİLGİSİNDE farklıdır. Bu ülkede devletin bilgisi dışında üretim yapabilmenin mümkün olmadığını da bu bağlamda hatırlatmak isterim. Yine dikkat ederseniz yukarıda bir hatırlatmada bulunmuştum, anakart ve besleme sormaya gerekduymadılar ziraonun sıkıntısı çekilmiyor. Sıkıntı olan panel tedariki. Yine daha önce bir çok yazımda belirttim ki VESTEL gibi büyük bir şirkete akıl almaz bir şekilde panel yetiştiremiyor üreticiler. Fabrikada hangi bölümü gezdiniz bilmiyorum ama umuyorum ki Elektronik fabrikadaki sayacı görmüşsünüzdür. Ben enson gittiğimde her 2.64 saniyede 1 TV çıkıyordu o bantlardan. Diyeceğim o ki belirttiğiniz şekilde bir üçkağıt yok ortada. Çok özel saha lansmanları dışında ben, ürün reklamlarında özellikler sayılırken panel teknoloji türünden bahsettiklerini hiç duymam,bilmem siz duyar mısınız? Ben hiç bir SAMSUNG tv reklamında ''Sizeeee IPS panel teknolojisini gururlar sunarız'' dediklerini görmedim. (Cidden ben görmedim belki vardır) Lakin firmalar size ''Bu modelde IPS panel olacak'' taahhütü vermezler, USB 3.0 olacak derler, 4K olacak derler, kontrast oranı şu derler ama İLLA Kİ VA panel olacak demezler zira bunu devam ettirebileceklerinin garantisi yok. Mesela çok nadir bazı durumlar ışında firmalar size reklamları esnasında hangi işlemciyi kullandıklarını lanse ediyorlar mı? etmiyorlar zira onda da CHİP üreticileri ile sorun yaşıyorlar. Ben, Modeli aynı olmasına rağmen anakart KLASMANI farklı olan tv ler de biliyorum. Hatta daha farklı örnek vereyim, bundan 4 sene önce o dönemin en kral anakartı olan MB70 ler vardı, deneme sürümü olan MB51 den sonraki en kral smart anakart dı bu. Bu gün ise artık bu anakartın üretimi yok, Bu gün o tv anakartları arıza yaptığında ne yapılıyor? Adapte edilmiş MB90 anakart takılıyor. Bunların hiç birisinde üçkaat yok hocam,burada önemli olan sürdürülebilirlik dir. Yazınızda ne demişsiniz? ''İş emri bir parça no çağırır'' Ben de bu nedenle bana panel soranlara ''O iş öyle değil işte, seri no lazım'' diyorum, zira zaten sistemde iş emrini girdiniz mi, MODELDE KULLANILAN değil ÜRETİMDE KULLANILAN yedek parça gelir önümüze Zaten aynı şeyleri yazıyoruz sizinle ancak siz bunu saçma bulmak isterseniz mutlaka bulacaksınızdır sonuçta. soru Omega: bende Adem Helvacı hocama şunu sormak isterim şayet görüp okursa diye... hocam bu anlayış hala, daha devam ediyor mu? sizin tabirinizle zorlu bileşenleri biz tüketicileri daha 1960 ların kafasında mı görüyor??? |