Arf19
Aktif Üye
- 20 Ara 2018
- 110
- 44
Merhabalar. Acer Swift X dizüstü bilgisayarımda yaklaşık 1 aydır pil problemi yaşıyorum. Rahatsızlığım nedeniyle iki gün işe gidemediğim bir dönemde LG tarayıcı mause bilgisayarda bağlı kalmış. Ondan mıdır bilmem ama işe gittiğimde bilgisayar açılmadı. Pile takınca açıldı. Ama pil boş gösteriyordu. Arka kısımda yer alan pil resetleme deliğinden resetleme yaptım. O an için sorun düzeldi. Sonrasında bu problem tekrar etmeye başladı. Ancak şimdi şu şekilde oluyor; Bilgisayar açılmadığında şarja takıyorum. Ancak şarj oluyor görünse de pil seviyesi artmıyor. Fişten çekiyorum. Pil boş ve üzerinde çarpı göründüğü halde saatlerce çalışabiliyorum. Zamanla pil dolu görünmeye başlıyor. Sorun çözülüyor. Bilgisayarı sıfırladım. Bios güncelledim. Güç ayarlarını değiştirdim. Denetim masasından windows güç ayarlarında sürücü silip yükledim olmadı. Pil sağlığını boş görünüyorken dahi kontrol ettiğinde %70 görünüyor. İşim gereği bilgisayara ihtiyacım var bu yüzden burada bir çözüm bulursam garantiye göndermek istemiyorum. Bir çözümü olan varsa paylaşırsa sevinirim. Herkese iyi forumlar.