Alan biri geldi
Köydeki eve bir tane 40 inç smart tv alalım diye gidip bulamayınca 43 inç olanı aldık. O arada gaza gelip bir tane de 55UHL720 aldık hiç düşünüp araştırmadan.
Köye gelip ikisini kurmaya 700 lira istenince hem paranın çok gözükmesi, hem de detay değil sadece toplam fiyat verdiklerinden iki adet yol parası şüphesi nedeniyle kendim kurayım dedim. Kamera kaydı yapıp kurdum, neyseki gram sorun çıkmadı.
55 UHL720 fiyatına göre şaşırtıcı derecede iyi bir cihaz çıktı. İzlenimimi madde madde belirtmek gerekirse:
-Panel sanırım VA gibi. Yan açılarda aşırı bozulma yok. Renkler dolgun ve görüntü net, ayrıntılar iyi. Hem 4K hem HD olarak. (Panel bilgilerini öğrenince editlerim) Panel testi yapıp siyah ekranda sıfır bulutlanma görünce şok oldum. Mükemmel siyah değildi tabii ama her bölgede aynı idi. Sıfır hatalı piksel. İnşallah böyle gider.
-MB180 anakart var. 1.25 GB ObiWan olanı.
-Smart özellikleri çok hızlı çalışıyor. MB130 anakartlı diğer cihazlarımıza göre son derece hızlı. Hız ve tepki anlamında MiBox S ve Fire TV 4K aratmıyor. Bir çeşit multitasking var galiba. TV'den tekrar Netflix'e dönünce kaldığı yere dönüyor.
-Netflix, Amazon Prime, Youtube, TV+, BluTV, Dsmart Go, PuhuTv vb var. Kullandıklarımdan bir tek Disney+ eksik, Gelirse mükemmel olur.
-Kutuda falan belirtilmiyor ama Dolby Vision ve Dolby Atmos var. DTS ve DTS HD yok. Açılabilir mi bilmiyorum.
-Kumandası tuş hassasiyeti anlamında çok iyi değil ama algılaması harika. Diğer MB130'lu Vestellerinkinden çok çok iyi.
-HDR olması ile alakalı mı bilmiyorum ama arka ışık aşırı kuvvetli. Hem görüntü kalitesi, hem tasarruf hem de arka ışık sağlığı/ömrü için düşürdüm %30'da bile gayet açık görüntü var.
-Merak edenler için, %100 ışıkta 103-105W, %30 ışıkta 61W gibi tüketimi var.
-Uygulamalarda hep %100 arka ışıkta çalışıyor. Değiştirme hatta hafızaya almak mümkün değil gibi.
-Ses kalitesi o kadar iyi değil ama Smart, dolby atmos vb açılınca oldukça iyileşiyor. Tiz teneke gibi değil, kafa şeetmiyor neyseki.