Vestel efendi beni şaşırtır da, en azından 75'' tv de 100hz panel kullanır mı dedim ama nerdeee.
Gerçi bu karşılaştırmadaki LG de kullanmamış ama neyse.
Normalde Vestel in U serilerini aldırmıyorum insanlara lakin bu modelde yani 75U9400 de LG panel kullanılmış olması nedeniyle bir sakınca görmedim.
Her ne kadar siz buraya 3 ayrı ürün koymuş olsanız da ben yine de panel tipi olarak donanımsal anlamda tek ürün görüyorum zira LG zaten LG panel, Vestellerin ikisinde de kullanılan yine LG panel.
Vestellerin ikisinde de kullanılan Anakart MB130 ailesinden ve işlemci de Mstar.
Vestellerin ikisi de 2x12 watt
ikisi de widi
İkisi de wifi
İkisi de BT
İkisi de HDR+DV+WCG
İkisi de 2200hz (Yazılımsal hız)
İkisi de
ikisi de
ikisi de
İşte o nedenle ben 3 farklı ürün göremedim.
Bu durumda ekonomik olanı tercih edebilirsiniz Vesteller arasında.
LG ile Vestel kıyaslaması yaparsak bir defa LG nin mühendisliğini tartışmam
Lakin Vestel in yazılım mühendisliği konusunda özellikle son iki yıldır kazandığı ivmeyi de görmezden gelemem.
LG nin garanti süresinin iki yıl olması ve o REZİL yetkili servis anlayışları nedeniyle zaten alınmaması gereken bir marka olduğunu her fırsatta yazarım.
Adamlar bu mühendislik ve donanım ile Okyanusu aşıp, gelip Türkiyedeki servis anlayışları ile derede boğulmaktan zevk alıyorlar resmen.
Şu yazdıklarımı sadece sosyal mecrada yazıyor olsam derim ki KÖRLER ve görmüyorlar. Direkt olarak kendilerine de 5 ayrı ülke direktörlüğüne yazdım adamlar bir TIK dahi demediler, zerre kadar umurlarında değiliz yani.
Şu karşılaştırmaya bir Samsung eklemek istedim ama rakamsal anlamda baktım orada ne yazık ki bu tabloya ekleyebilecek uygun ürün bulamadım.
Bu koşullarda;
3 yıl garanti avantajı
Uygun ve bulunabilir yedek parça avantajı
Uygun ve yaygın yetkili servis ağı
Yaşayacağınız en ufak sorunda muhatap bulabileceğiniz Vestel Müşteri Hizmetleri
bana göre en önemlisi ise Vestel konusunda forumumuzda alabileceğiniz sınırsız destek gibi artı puanlar ile bu tabloda Vestel ön plana çıkıyor gibi.
Yalnız yazımın başında da belirttim. Vestel tv alıp bir LG mühendisliği beklemeyin lütfen.
Ekran büyüdükçe hatalar daha çok belirgin olur bunu lütfen unutmayın
Gördüğünüz her ufak noktaya takılı kalan bir yapı tipiniz var ise Vestel konusunu oturup bir daha düşünün derim