75 İnç Tv İçin Aşağıdaki Üç Modelden Hangisi?

D Çevrimdışı

Derin Soysal

Yeni Üye
27 Ocak 2020
7
34
Merhaba,
Bütçeme uygun olarak 75 İnç bir TV satın almak istiyorum.
Ekran Netliği, renkler, ses kalitesi vb. yani smart tv den ziyade film izlemek amaçlı alacağım.
Aşağıda bütçeme uygun 75 İnç 3 adet model buldum.
Aşağıda yazdığım modeller için tavsiyenizi alabilir miyim?
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Teşekkür ederim.

75 İnç Modeller:

VESTEL 75UD9655 (7000 TL)
VESTEL 75U9400 (7000 TL)
LG 75UM7110PLB (7800 TL)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vestel efendi beni şaşırtır da, en azından 75'' tv de 100hz panel kullanır mı dedim ama nerdeee.

Gerçi bu karşılaştırmadaki LG de kullanmamış ama neyse.

Normalde Vestel in U serilerini aldırmıyorum insanlara lakin bu modelde yani 75U9400 de LG panel kullanılmış olması nedeniyle bir sakınca görmedim.

Her ne kadar siz buraya 3 ayrı ürün koymuş olsanız da ben yine de panel tipi olarak donanımsal anlamda tek ürün görüyorum zira LG zaten LG panel, Vestellerin ikisinde de kullanılan yine LG panel.

Vestellerin ikisinde de kullanılan Anakart MB130 ailesinden ve işlemci de Mstar.

Vestellerin ikisi de 2x12 watt
ikisi de widi
İkisi de wifi
İkisi de BT
İkisi de HDR+DV+WCG
İkisi de 2200hz (Yazılımsal hız)
İkisi de
ikisi de
ikisi de

İşte o nedenle ben 3 farklı ürün göremedim.

Bu durumda ekonomik olanı tercih edebilirsiniz Vesteller arasında.

LG ile Vestel kıyaslaması yaparsak bir defa LG nin mühendisliğini tartışmam
Lakin Vestel in yazılım mühendisliği konusunda özellikle son iki yıldır kazandığı ivmeyi de görmezden gelemem.

LG nin garanti süresinin iki yıl olması ve o REZİL yetkili servis anlayışları nedeniyle zaten alınmaması gereken bir marka olduğunu her fırsatta yazarım.
Adamlar bu mühendislik ve donanım ile Okyanusu aşıp, gelip Türkiyedeki servis anlayışları ile derede boğulmaktan zevk alıyorlar resmen.
Şu yazdıklarımı sadece sosyal mecrada yazıyor olsam derim ki KÖRLER ve görmüyorlar. Direkt olarak kendilerine de 5 ayrı ülke direktörlüğüne yazdım adamlar bir TIK dahi demediler, zerre kadar umurlarında değiliz yani.

Şu karşılaştırmaya bir Samsung eklemek istedim ama rakamsal anlamda baktım orada ne yazık ki bu tabloya ekleyebilecek uygun ürün bulamadım.

Bu koşullarda;

3 yıl garanti avantajı
Uygun ve bulunabilir yedek parça avantajı
Uygun ve yaygın yetkili servis ağı
Yaşayacağınız en ufak sorunda muhatap bulabileceğiniz Vestel Müşteri Hizmetleri
bana göre en önemlisi ise Vestel konusunda forumumuzda alabileceğiniz sınırsız destek gibi artı puanlar ile bu tabloda Vestel ön plana çıkıyor gibi.

Yalnız yazımın başında da belirttim. Vestel tv alıp bir LG mühendisliği beklemeyin lütfen.

Ekran büyüdükçe hatalar daha çok belirgin olur bunu lütfen unutmayın

Gördüğünüz her ufak noktaya takılı kalan bir yapı tipiniz var ise Vestel konusunu oturup bir daha düşünün derim :)

S Çevrimdışı

s7eve7n

Aktif Üye
20 Ocak 2020
71
40
Vestel efendi beni şaşırtır da, en azından 75'' tv de 100hz panel kullanır mı dedim ama nerdeee.

Normalde Vestel in U serilerini aldırmıyorum insanlara lakin bu modelde yani 75U9400 de LG panel kullanılmış olması nedeniyle bir sakınca görmedim.

Her ne kadar siz buraya 3 ayrı ürün koymuş olsanız da ben yine de panel tipi olarak donanımsal anlamda tek ürün görüyorum zira LG zaten LG panel, Vestellerin ikisinde de kullanılan yine LG panel.

Vestellerin ikisinde de kullanılan Anakart MB130 ailesinden ve işlemci de Mstar.

ikisi de widi
İkisi de wifi
İkisi de BT
İkisi de HDR+DV+WCG
İkisi de
ikisi de
ikisi de

Lakin Vestel in yazılım mühendisliği konusunda özellikle son iki yıldır kazandığı ivmeyi de görmezden gelemem.

LG nin garanti süresinin iki yıl olması ve o REZİL yetkili servis anlayışları nedeniyle zaten alınmaması gereken bir marka olduğunu her fırsatta yazarım.
Adamlar bu mühendislik ve donanım ile Okyanusu aşıp, gelip Türkiyedeki servis anlayışları ile derede boğulmaktan zevk alıyorlar resmen.
Şu yazdıklarımı sadece sosyal mecrada yazıyor olsam derim ki KÖRLER ve görmüyorlar. Direkt olarak kendilerine de 5 ayrı ülke direktörlüğüne yazdım adamlar bir TIK dahi demediler, zerre kadar umurlarında değiliz yani.

Şu karşılaştırmaya bir Samsung eklemek istedim ama rakamsal anlamda baktım orada ne yazık ki bu tabloya ekleyebilecek uygun ürün bulamadım.

Bu koşullarda;

3 yıl garanti avantajı
bana göre en önemlisi ise Vestel konusunda forumumuzda alabileceğiniz sınırsız destek gibi artı puanlar ile bu tabloda Vestel ön plana çıkıyor gibi.

Yalnız yazımın başında da belirttim. Vestel tv alıp bir LG mühendisliği beklemeyin lütfen.

Gördüğünüz her ufak noktaya takılı kalan bir yapı tipiniz var ise Vestel konusunu oturup bir daha düşünün derim :)
Ayrintili aciklamaniz icin cok teşekkür ederim. Anlatiminizda bir yere takildim Vestel U serisini soranlara tavsiye etmiyorum demissiniz, keske bu yazinizi daha önce gormus olsaydim.

1 hafta önce 58U9500 serisini aldim. Hayirlisi olsun diyelim ?

D Çevrimdışı

Derin Soysal

Yeni Üye
27 Ocak 2020
7
34

ikisi de widi
İkisi de wifi
İkisi de BT
İkisi de HDR+DV+WCG
İkisi de
ikisi de
ikisi de

Bu koşullarda;

3 yıl garanti avantajı

Adem Bey teşekkür ederim açıkcası benim kafamda da cihazda sorun çıkarsa servis vb. konularda muhatap bulamamak adına vestel almaktı.Sizin yazmanızla da vestel konusunda karar kıldım.
Yalnız sizden bir ricam daha olacak aşağıdaki linkten karşılaştırma yaptığımda iki cihazın adı ve özellikleri farklı duruyor ama fiyatları aynı bu iki TV için başka sitelerde 7 Bin TL ye fiyat buldum.
Yukardaki linkten yani vestel'in kendi sayfasından karşılaştırma yaptığınızda hangisini alsam?
Çünkü kendi sitesinde aşağıdaki isimlerde yer alıyorlar ve karşılaştırmada teknik olarak hangisi iyi 9655 mi 9400 mı ?
VESTEL V-UHD SMART 75UD9655 LED TV
VESTEL 75" Smart 4K Ultra HD TV 75U9400

Vestel-Karsilastirma.jpg

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Samsung Alın Derim

Smart Performansı Ve yazılım mühendisliği çok güzel Görüntü Kalitesine Laf Yok.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Bey teşekkür ederim açıkcası benim kafamda da cihazda sorun çıkarsa servis vb. konularda muhatap bulamamak adına vestel almaktı.Sizin yazmanızla da vestel konusunda karar kıldım.
Yalnız sizden bir ricam daha olacak aşağıdaki linkten karşılaştırma yaptığımda iki cihazın adı ve özellikleri farklı duruyor ama fiyatları aynı bu iki TV için başka sitelerde 7 Bin TL ye fiyat buldum.
Yukardaki linkten yani vestel'in kendi sayfasından karşılaştırma yaptığınızda hangisini alsam?
Çünkü kendi sitesinde aşağıdaki isimlerde yer alıyorlar ve karşılaştırmada teknik olarak hangisi iyi 9655 mi 9400 mı ?
VESTEL V-UHD SMART 75UD9655 LED TV
VESTEL 75" Smart 4K Ultra HD TV 75U9400

Vestel-Karsilastirma.jpg
Ben karşılaştırmalarımı hiç ama hiç bir site verisine dayandırmam öncelikle bunu belirtmek isterim.
Site verilerinde %30 oranda bilgilerin hatalı olduğunu bilmekle birlikte yıllar içerisinde defalarca bu sitelere doğru verileri aktarıp düzeltme yapmalarını sağlamış birisiyim.

Mesela sizin verileri incelediğiniz yerlere baktığımda farklı gibi gösterilen yerlerin ben aslında AYNI olduğunu görüyorum.

Bu iki model özelinde yazmam gerekirse bizim için hayati önem teşkil eden anakart, panel, yazılım, ses gibi detayların %100 ünün aynı olduğunu, sadece tırı vırı 1-2 yazılımsal ve kozmetik özellik değiştirerek GENEL anlamda %1 e tekabül edebilecek değişiklik olduğunu da belirtmek isterim.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Şuna Dayanarak Adem Helvacı Adem Helvacı Abi 2015 yılında aynı Anda 7 Adet aynı gün aynı ayda VESTEL Marka Tv Aldık Ben ve akrabalar Tanıdıklar VS.Şuan hiç kimse memnun Değil Herkez isyanlarda ha Benim 2016 ve 2017 senesinde Vestel 49FA7000 Modelli Tv den Çektiklerimi Servisin beni mağdur Etmesini Bir Allah Bir Ben bilirim Tv konusunda Samsung Vestel Sıralamasını Yıllardır Hiç Değiştirmedim.

Samsung a Gelecek Olursak Komşumuzda 2 adet samsung var 11 yıllık tv ler taş gibi çalışıyor servis yüzü görmedi Yazılım Mühendisliği Mükemmel Ayrıca Bir Ara avm ye gittim abi Gerçekten Diyorum LG Samsung Ve Vesteli Kıyasladım Özellikle Vestelin Görüntüsü ile Samsung Ve LG nin Görüntü Kalitesinde Ciddi Anlamda Fark Var.

Şimdi İnsanlara Samsung Deyince Basa Basa Acaba Bunun Bir Çıkarımı var ? Gibi Sorular Çıkıyor Halbuki Abi İnsanların Nasıl Para kazandığını Hatta ordan burdan kısıp kenara para koyup Hedeflediyi Malı Alması almışken Güzel Bişey alayım Kalite Alayım Demesi Kulağa Hoş geliyor Ben bizzat Kullanıpta Memnun Kalmadığım Markayı Tavsiye Etmem 2.Seçenek Olarak Bırakırım. LG ye Zaten gerek servisi Gerek Markası Zamanında Yaşadığım Telefon Problemi Yüzünden Çok Acayip Kılım LG konusunda İkimiz Aynı Takımdayız gibi Youtube Ki Videolardan Yola Çıkarak.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Şuna Dayanarak Adem Helvacı Adem Helvacı Abi 2015 yılında aynı Anda 7 Adet aynı gün aynı ayda VESTEL Marka Tv Aldık Ben ve akrabalar Tanıdıklar VS.Şuan hiç kimse memnun Değil Herkez isyanlarda ha Benim 2016 ve 2017 senesinde Vestel 49FA7000 Modelli Tv den Çektiklerimi Servisin beni mağdur Etmesini Bir Allah Bir Ben bilirim Tv konusunda Samsung Vestel Sıralamasını Yıllardır Hiç Değiştirmedim.

Samsung a Gelecek Olursak Komşumuzda 2 adet samsung var 11 yıllık tv ler taş gibi çalışıyor servis yüzü görmedi Yazılım Mühendisliği Mükemmel Ayrıca Bir Ara avm ye gittim abi Gerçekten Diyorum LG Samsung Ve Vesteli Kıyasladım Özellikle Vestelin Görüntüsü ile Samsung Ve LG nin Görüntü Kalitesinde Ciddi Anlamda Fark Var.

Şimdi İnsanlara Samsung Deyince Basa Basa Acaba Bunun Bir Çıkarımı var ? Gibi Sorular Çıkıyor Halbuki Abi İnsanların Nasıl Para kazandığını Hatta ordan burdan kısıp kenara para koyup Hedeflediyi Malı Alması almışken Güzel Bişey alayım Kalite Alayım Demesi Kulağa Hoş geliyor Ben bizzat Kullanıpta Memnun Kalmadığım Markayı Tavsiye Etmem 2.Seçenek Olarak Bırakırım. LG ye Zaten gerek servisi Gerek Markası Zamanında Yaşadığım Telefon Problemi Yüzünden Çok Acayip Kılım LG konusunda İkimiz Aynı Takımdayız gibi Youtube Ki Videolardan Yola Çıkarak.
Herkez değil Herkes

Sadece öylesine google da Samsung bozuk tv yazdım karşıma bunlar çıktı.

Kişisel beyanlar ile OBJEKTİF beyanları birbirinden ayıran en temel fark bu dur.

Şimdi girsem Vestel bozuk tv yazsam bunlardan farklı bir şey çıkmaz karşıma
SONY bozuk tv yazsam yine aynı şikayetler çıkar karşımıza.

7 vestel 7 si de aynı anda arıza yapan ve memnun etmeyen Vestel. OK

Ben 2016 yılında Halama, Yengeme, Teyzeme, Baldıza, Abime, Ablama olmak üzere aynı anda değişik modellerde değişik ekranlarda 6 tane Samsung aldım/aldırdım.
2 tanesi daha 3 günde bozuldu, servis garantiye sokmadı.
2 tanesi 2 senede bozuldu servisten çekmediğimiz eziyet kalmadı, birisi 2 ay yapılamadı, diğeri için mahkemeye vermek zorunda kaldık
1 tanesi ledler patladı
1 tanesi panel bozuldu

Bu durumda Samsung hayatımda gördüğüm en rezil marka. Ben önermiyorum ŞAHSEN

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yukarıdaki yazı bir mecazdır.

Evet her markanın sorunu var ve hepsini yazıyoruz zaten ancak somut dayanağı olmayan, benim örneğimde olduğu gibi yazıları ben kriter olarak kabul etmiyorum, hayatım boyunca da etmedim.

Bunlar ancak kişisel görüş olur, doğruluğu da yazan ile okuyan arasındaki güvene dayalıdır forumu bağlamaz.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Herkez değil Herkes

Sadece öylesine google da Samsung bozuk tv yazdım karşıma bunlar çıktı.

Kişisel beyanlar ile OBJEKTİF beyanları birbirinden ayıran en temel fark bu dur.

Şimdi girsem Vestel bozuk tv yazsam bunlardan farklı bir şey çıkmaz karşıma
SONY bozuk tv yazsam yine aynı şikayetler çıkar karşımıza.

7 vestel 7 si de aynı anda arıza yapan ve memnun etmeyen Vestel. OK

Ben 2016 yılında Halama, Yengeme, Teyzeme, Baldıza, Abime, Ablama olmak üzere aynı anda değişik modellerde değişik ekranlarda 6 tane Samsung aldım/aldırdım.
2 tanesi daha 3 günde bozuldu, servis garantiye sokmadı.
2 tanesi 2 senede bozuldu servisten çekmediğimiz eziyet kalmadı, birisi 2 ay yapılamadı, diğeri için mahkemeye vermek zorunda kaldık
1 tanesi ledler patladı
1 tanesi panel bozuldu

Bu durumda Samsung hayatımda gördüğüm en rezil marka. Ben önermiyorum ŞAHSEN
Abi valla şans işi diyelim Vestelde de LG de durum aynı Şahsi fikirse Saygı Duymak Düşer Bana.:ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ayrintili aciklamaniz icin cok teşekkür ederim. Anlatiminizda bir yere takildim Vestel U serisini soranlara tavsiye etmiyorum demissiniz, keske bu yazinizi daha önce gormus olsaydim.

1 hafta önce 58U9500 serisini aldim. Hayirlisi olsun diyelim ?
Hevesinizi kırmak istemem, satın alınmış ürünlere negatif yorumlar yapmak da hoş bir durum değil lakin sizin tv üzülerek belirtiyorum ki tam da bahsettiğim konuya örnek teşkil edecek üretim.

Panda ve Chot isimli üreticilerin panelleri kullanılarak üretilmiş tv ler bunlar.

Tamam kullansınlar elbette lakin, o durumda bu üretimlerin mevcut rakamlara nazaran daha ekonomik olmasını bekliyoruz vatandaş olarak.

Geri
Üst Alt